Новини :: Виконавчий комітет

|

Заява членів виконкому ІФОФФ та громадського активу

Заява членів виконкому ІФОФФ та громадського активу

Сьогодні в офісі Івано-Франківської обласної федерації футболу відбулося засідання виконавчого комітету. На цьому засіданні громадський актив та члени Виконавчого комітету Івано-Франківської обласної федерації футболу, обговоривши коментар Володимира Шкварилюка про ситуацію щодо виборів голови Івано-Франківської обласної федерації футболу, зробили заяву, текст якої пропонуємо Вашій увазі.

ЗАЯВА

Ми, громадський актив та члени Виконавчого комітету Івано-Франківської обласної федерації футболу, обговоривши коментар Володимира Шкварилюка про ситуацію щодо виборів голови Івано-Франківської обласної федерації футболу висловлюємо своє обурення тоном звернення, перекрученням фактів, відвертою брехнею та намаганням дискредитувати діяльність нашої організації.

Володимир Васильович не знає футбольних людей, не знає реального стану справ у обласній федерації футболу, стверджуючи про те, що серед делегатів Конференції є люди, які не мають жодного відношення до футболу. Цим Шкварилюк В. глибоко ображає весь громадський актив області. Насправді серед делегатів немає жодної випадкової людини.Володимир Шкварилюк запевняє, що у звітний період футбол в області зник, як вид спорту взагалі. Водночас чотири роки поспіль управління у справах молоді і спорту обласної державної адміністрації за підсумками спортивного року відзначає Івано-Франківську обласну федерацію футболу, як кращу серед федерацій з олімпійських ігрових видів спорту.

Недостовірною інформацією є також те, що розвитком дитячо-юнацького футболу на Івано-Франківщині опікуються тільки батьки юних футболістів. Наша федерація, у порівнянні з сусідніми областями, проводить найбільше турнірів для всіх категорій дитячо-юнацьких команд, а саме: чемпіонат та першість області серед юнацьких команд, чемпіонат Дитячо-юнацької футбольної ліги області (дві вікові групи), обласні змагання на призи клубу "Шкіряний м'яч", турніри "Граємо за Україну разом!" та "Кубок Карпат", меморіальні турніри пам'яті Мирослава Думанського, Івана Краснецького, Петра Савчука, Богдана Дебенка, Андрія Хомина та Юрія Шулятицького. В цих турнірах приймають участь команди з усієї України.

В. Шкварилюк звинувачує Тараса Клима у тому, що він розвалив футбол в області. Однак хочемо нагадати, що в період з 2006 по 2013 рр. очолював ІФФФ не Т. Клим, а міський голова Віктор Анушкевичус, а сам Володимир Васильович був його першим заступником у першій каденції. Під час їхнього керівництва, зникли з футбольної карти України всі професіональні клуби Івано-Франківщини. Віктор Андрюсович замість того, щоб радитися зі своїми заступниками, яких обирала футбольна громада, в першу чергу консультувався з Анатолієм Ревуцьким. Саме А. Ревуцький довів до краху та позбавлення ліцензії останнього професіонального клубу області - "Прикарпаття" Івано-Франківськ.

До передвиборного штабу В. Шкварилюка входить також і Мирослав Ступар, який останні двадцять років намагається впливати на діяльність федерації, пропагуючи старі радянські методи управління федерацією та впливу на футбольних арбітрів.

Саме цитатами Ступара М.І., який є опонентом діючої федерації та відомий своїми пасквілями та брудними публікаціями в інтернет-виданнях, користується Володимир Васильович у своїх коментарях.

Якщо такі люди були опорою і командою Володимира Шкварилюка під час передвиборної компанії, то зрозумілими стають його методи ведення агітації та тиску на делегатів, його "програма" та плани на майбутнє. Складається враження, що В. Шкварилюк переплутав вибори голови ІФФФ із майбутніми виборами до місцевих рад.

Так, дійсно футбольна громадськість Івано-Франківщини зобов'язана та вдячна Тарасу Климу за його відданість улюбленій справі, чесність та повагу до людей, професіоналізм та багаторічну працю на громадських засадах у обласній федерації футболу. Висловлюємо йому свою підтримку напередодні позачергової Конференції ІФФФ.

26 лютого 2015 року

Члени Виконавчого комітету та громадський актив у кількості 42 чоловіки.