Новини :: Комітет з проведення змагань

|

Відбулося засідання Комітету з проведення змагань

Відбулося засідання Комітету з проведення змагань

8 квітня в офісі федерації футболу відбулось засідання Комітету з проведення змагань. Спочатку голова комітету з проведення змагань Василь Васильович Сікора привітав делегацію футбольного клубу "Оскар" (Підгір'я) із завоюванням "Кубка Підгір'я", подякував за організацію фінального матчу, який зібрав велику аудиторію уболівальників, як місцевих, так і з Івано-Франківська, Болехова.

Потім п.Сікора розповів про роботу, проведену виконавчою адміністрацією, комітетом з проведення змагань з командами, які мають намір змагатися в чемпіонаті та першості Івано-Франківської області з футболу в сезоні 2015 року.

Були заслухані представники футбольних клубів "Оскар" (Підгір'я), "Галичина" (Івано-Франківськ), "Пробій" (Городенка), "Гуцульщина" (Косів), які не приймали участь в минулому році в обласних змаганнях першої та другої ліг, але звернулись до федерації футболу з проханням долучити їх до змагань першої ліги, і запевнили, що докладуть максимум зусиль для того, щоб виправдати надану їм довіру, і бути достойними звання представника вищого футбольного ешелону обласного футболу. У ході обговорення членами Комітету з проведення змагань було прийнято рішення, як виняток, допустити футбольні клуби "Оскар" (Підгір'я), "Галичина" (Івано-Франківськ), "Пробій" (Городенка), "Гуцульщина" (Косів) до обласних змагань у першій лізі сезону 2015 року.

З футбольного сезону 2016 проводити переходи команд між лігами виключно за спортивним принципом.

У сезоні 2015 допустити до змагань команд першої ліги 15 футбольних клубів: "Карпати" (Брошнів-Осада), "Придністров'я" (Тлумач), "Карпати" (Коломия), ФК "Калуш" (Калуш), ФК "Турка" (Турка), "Гал-Вапно" (Галич), "Покуття-Євромодуль" (Снятин), "Нафтовик" (Долина), "Ніка-Івано-Франківськ" (Івано-Франківськ), "Карпати" (Болехів), "Тепловик" (Івано-Франківськ), "Оскар" (Підгір'я), "Галичина" (Івано-Франківськ), "Пробій" (Городенка), "Гуцульщина" (Косів).

Починаючи з сезону 2016 року вважати оптимальною кількістю склад учасників змагань у першій лізі не більше 14 команд.

Внести до Регламенту змагань 2015 року наступні зміни: за підсумками сезону 2015 року з І-ї ліги автоматично вибувають команди, дорослі склади яких посядуть у підсумковій турнірній таблиці 14-те та 15-те місця. Футбольний клуб ІІ-ї ліги, дорослий склад якого посяде за підсумками сезону 2015 року перше місця, отримує право виступати у наступному сезоні у першій лізі. Футбольний клуб І-ї ліги, дорослий склад якого посяде за підсумками сезону 2015 року 13-те місце, та футбольний клуб ІІ-ї ліги, дорослий склад якого посяде за підсумками сезону 2015 року друге місце, грають два матчі (дома й на виїзді) стадії плей-офф, переможець якої отримує право виступати у наступному сезоні у першій лізі.

Наприкінці засідання були затверджені терміни проведення обласних змагань і дати турів чемпіонату області в першій лізі.