Новини :: ДЮФЛ

|

"Бронзова" поразка івано-франківської ДЮСШ №3

Бронзова поразка івано-франківської ДЮСШ №3

Обласні змагання ДЮФЛ серед юнаків молодшої вікової групи (2001-2002 років народження) наближаються до фінішу. Сьогодні, у першій половині дня, були зіграні завершальні групові ігри третього туру, а в другій половині дня – стикові матчі за підсумковий розподіл місць команд у фінальній турнірній таблиці поточного сезону.

Ті нечисленні вболівальники і батьки, які прийшли повболівати за своїх хлопців, стали свідками безкомпромісної боротьби, красивих голів, юнацького азарту і емоцій. На жаль, не всі команди взяли участь у другому ігровому дні, а матч за третє місце і взагалі закінчився скандалом.

Втративши, після двох турів, всі шанси продовжити боротьбу за призові місця, не з'явилися на ігри другого ігрового дня команди Косівської і Снятинської районної ДЮСШ. Відповідно суперникам цих двох команд – івано-франківським "Прикарпаття-I" і "Ніка-05-І" були зараховані технічні перемоги (+:–). У підсумку, набравши максимальну кількість очок – 9, "Прикарпаття-I" зайняло перше місце в групі "А", а "Ніка-05-І" з сімома очками в "скарбничці" фінішувала першою в групі "Б".

Запекла боротьба розгорнулася за другі місця в групах, які давали право надалі поборотися за підсумкове третє місце у змаганнях. У групі "А" Рогатинська та Тисменицька ДЮСШ завершили свій двобій без гольовою нічиєю, яка дозволила рогатинським юнакам за різницею м'ячів обійти суперника в турнірній таблиці; а в групі "Б" івано-франківська ДЮСШ №3 в не менш завзятій боротьбі зломила опір хлопців з Долинської ДЮСШ з рахунком 3:0.

Стикова гра за 7-е місце не відбулася з тієї ж причини – відсутності Косівської та Снятінської районної ДЮСШ.

У матчі за 5-е місце на стадіоні "Рух" о 15:00 зійшлися Тисменицька і Долинська ДЮСШ. Як не старалися долинські юнаки, але протистояти атаці своїх однолітків з Тисмениці так і не змогли. Тричі воротар Долинської ДЮСШ діставав м'яч із сітки своїх воріт. У підсумку Тисменицька ДЮСШ займає п'яте місце, Долинська ДЮСШ – шоста.

Паралельно з матчем на "Русі" стартував поєдинок за третє місце на стадіоні "Гірка". Протягом всієї гри територіальною та ігровою ініціативою володіла івано-франківська ДЮСШ №3, а голи забивали вихованці ДЮСШ з Рогатина. Маючи за весь перший тайм три гольових моменти, нападник Рогатинської ДЮСШ показав 100% реалізацію. У другій половині гри бомбардиру Рогатинської ДЮСШ випав шанс зробити "покер", але з семи метрів юнак запустив м'яч у хмари. Хлопці івано-франківської ДЮСШ №3 без перерви штурмували ворота суперника, наносили удари, створювали забійні моменти, але м'яч або вперто обминав ворота, або ставав здобиччю воротаря Рогатинської ДЮСШ. У підсумку на "Гірці", як і в паралельному матчі на "Русі" був зафіксований рахунок 3:0. Юнаки Рогатинської ДЮСШ почали святкувати перемогу, а івано-франківські однолітки понуривши голови побрели в роздягальню.

І ось тут почалося найцікавіше, а точніше те, що зовсім не прикрашає футбол, особливо юнацький. Після фінального свистка арбітра, тренерський штаб івано-франківської ДЮСШ №3 звернув увагу представників ІФОФФ на невідповідність складу суперника із заявкою. Присутній на грі заступник голови ІФОФФ Василь Андрійович Луцький провів розслідування, в ході якого з'ясувалося, що у складі Рогатинської ДЮСШ в матчі брав участь гравець, по-перше, під чужим прізвищем, по-друге, 2000 року народження.

Дуже неприємно, коли в командах є підставні гравці. Так, переможців потрібно виховувати, але не такими ж методами. Бажання у що б то не стало досягти перемоги, будь-якою ціною і будь-якими способами! Мабуть, слово "досягти" тут не тільки неточне, але й попросту невірне. ВЗЯТИ перемогу! Та й "перемога" – слово невідповідне. Оскільки мова йде про категорію гравців і тренерів, якій цікаво не стільки битися і добитися перемоги, скільки отримати визнання. Нехай безпідставне, незаслужене. Справа в тому, що у подібних гравців і тренерів, не вистачає однієї ланки – потреби до самоповаги. А це, між іншим, головне, що рухає справжнім спортсменом.

Рогатинську ДЮСШ очікують суворі дисциплінарні санкції аж до вилучення на рік цієї спортивної школи з обласних змагань. Остаточне рішення буде прийматися на засіданні Контрольно-дисциплінарного комітету ІФОФФ.

Ось так в одну мить успіх команди Рогатинської ДЮСШ виявився "пірровою перемогою", а поразка івано-франківської ДЮСШ №3 – "бронзовою" звитягою. Після гри пройшла церемонія нагородження, юнаки івано-франківської ДЮСШ №3 отримали з рук В.А.Луцького медалі та грамоти.

Матч за перше місце на прохання івано-франківських команд СДЮШОР "Прикарпаття-I" і ДЮФК "Ніка-05-І" перенесено на 10 червня. Гра відбудеться на стадіоні "Гірка", початок о 10:00.

Група А

"Прикарпаття-І" – Косівська ДЮСШ - +:–

Рогатинська ДЮСШ – Тисменицька ДЮСШ - 0:0


Група Б

"Ніка-05-І" – Снятинська р-на ДЮСШ - +:–

Долинська ДЮСШ – ДЮСШ №3 - 0:3


ФІНАЛЬНА ЧАСТИНА ЗМАГАНЬ


Матч за 7-8 місце

Косівська ДЮСШ – Снятинська р-на ДЮСШ - неявка команд на гру


Матч за 5-6 місце

Тисменицька ДЮСШ – Долинська ДЮСШ - 3:0


Матч за 3-4 місце

Рогатинська ДЮСШ – ДЮСШ №3 - –:+ (т.в. 0:3)


ДЮФЛ області
ДЮФЛ області
ДЮФЛ області
ДЮФЛ області
ДЮФЛ області

Більше фото в розділі сайту ФОТОГАЛЕРЕЯ.

З турнірними таблицями та календарем фінальних змагань юнаків молодшої вікової групи Дитячо-юнацької футбольної ліги Івано-Франківської області можна ознайомитися на сайті у відповідному підрозділі ДЮФЛ.