Новини :: Турніри

|

СДЮШОР "Прикарпаття" – переможець III турніру з футболу "Меморіал Богдана Дебенка"

СДЮШОР Прикарпаття – переможець III турніру з футболу Меморіал Богдана Дебенка

Упродовж трьох днів на футбольних полях франківських стадіонів "Наука" і "Гірка" відбувались матчі 3-го традиційного турніру з футболу "Меморіал Богдана Дебенка". В цьому році у турнірі за головний приз і нагороди боролись 8 команд. Учасниками "Меморіалу-2015" стали футболісти 2001-2002 років народження з Івано-Франківська – два колектива СДЮШОР "Прикарпаття", ДЮФК "Ніка-05", ДЮСШ №3, а також юнацькі команди Надвірнянської ДЮСШ, ФК "Енергетик" (Бурштин), "Буковина" (Чернівці) та "Школа Льва Яшина" (Київ).

Сьогодні, 22 серпня, були зіграні стикові матчі команд груп "А" і "Б". На стадіоні "Наука" розігрувались місця з 5 по 8, а на стадіоні "Гірка" – з 4 по 1.

На жаль, Надвірнянська ДЮСШ не прибула на фінальні змагання. Тому хлопці з Бурштина автоматично отримали технічну перемогу і посіли 7-е місце на турнірі. В поєдинку за 5-е місце юнаки з "ДЮСШ №3" впевнено розібрались з другою командою "Прикарпаття".

Основна боротьба розгорнулася на стадіоні "Гірка". Спочатку на поле вийшли юнаки "Буковини" та "Ніки" в очній суперечці вирішити - хто ж у підсумку завоює "бронзові" нагороди турніру. Зі стартовим свистком арбітра боротьба велася на кожній ділянці поля, суперники обмінювалися небезпечними моментами, але під кінець 10-ї хвилини, страхуючи свого воротаря, захисник "Ніки" виніс м'яч рукою з-під поперечини воріт... Видалення і пенальті, яке впевнено реалізував гравець "Буковини". Отримавши в дебюті матчу таку фору чернівецькі футболісти "жар-птицю" удачі зі своїх рук вже не випустили, розвинувши до фінального свистка свій успіх до трьох м'ячів.

У матчі за 1-е місце юні футболісти "Школи Льва Яшина" і "Прикарпаття" показали футбол вищого ґатунку. Високі швидкості, постійна напруга біля воріт обох команд, розмашисті атаки, швидкі контратаки - в цьому матчі було все. У першому таймі суперники обмінялися голами. Надалі, скориставшись помилками киян у захисті, "Прикарпаття" довело рахунок до розгромного 4:1. Однак, відчайдушний опір і зарядженість на боротьбу, дозволила "Школі Л.Яшіна" трохи скоротити відставання. До фінального свистка нерв матчу був дуже оголений. У завершальні хвилини "прикарпатці" грамотно "засушили" гру і здобули цілком заслужену перемогу.

Матчі за 7-8 місця. 22.08.2015 року (стадіон "Наука")

Надвірнянська ДЮСШ – ФК "Енергетик" (Бурштин)-:+

Матчі за 5-6 місця. 22.08.2015 року (стадіон "Наука")

ДЮСШ №3 (Івано-Франківськ) – СДЮШОР "Прикарпаття-ІІ" (Івано-Франківськ) – 3:0

Матчі за 3-4 місця. 22.08.2015 року (стадіон "Гірка")

"Буковина" (Чернівці) – ДЮФК "Ніка-05" (Івано-Франківськ) – 3:0

Матчі за 1-2 місця. 22.08.2015 року (стадіон "Гірка")

СДЮШОР "Прикарпаття-І" (Івано-Франківськ) – "Школа Льва Яшина" (Київ) – 4:2

Змагання пройшли у теплій, домашній атмосфері. Її позитив відчувався у всьому довкола – у поєдинках, спілкуванні дітей та наставників, у приязному ставленні вболівальників.

В підсумку місця на юнацькому турнірі з футболу, присвяченому пам'яті Богдана Дебенка, розподілилися наступним чином:

  • 1. СДЮШОР "Прикарпаття-І" (Івано-Франківськ)
  • 2. "Школа Льва Яшина" (Київ)
  • 3. "Буковина" (Чернівці)
  • 4. ДЮФК "Ніка-05" (Івано-Франківськ)
  • 5. ДЮСШ №3 (Івано-Франківськ)
  • 6. СДЮШОР "Прикарпаття-ІІ" (Івано-Франківськ)
  • 7. ФК "Енергетик" (Бурштин)
  • 8. Надвірнянська ДЮСШ

В урочистій церемонії нагородження лауреатів змагань взяли участь голова Івано-Франківської обласної федерації футболу Тарас Петрович Клим, заступник голови ІФОФФ Василь Андрійович Луцький, організатор змагань Ігор Михайлович Гогіль і рідний син футболіста Богдана Дебенко – Ігор Богданович Дебенко.

Переможцям і призерам турніру вручили кубки, медалі та грамоти. Також були названі кращими в номінаціях та відзначені індивідуальними призами:

  • Кращий воротар – Проценко Ярослав ("Школа Льва Яшина")
  • Кращий захисник – Вінтоняк Сергій (ДЮФК "Ніка-05")
  • Кращий півзахисник – Полівцев Данііл ("Буковина")
  • Кращий нападник – Волосянко Степан ("Прикарпаття-І")
  • Кращий гравець – Хома Андрій ("Прикарпаття-І")

Спеціальні почесні відзнаки, присвячені 25-ї річниці з Дня заснування Івано-Франківської обласної федерації футболу, були вручені громадським діячам – людям, які допомагали в організації турніру, а саме: Роману Богдановичу Галіпчаку, Валерію Григоровичу Гавриленко, Михайлу Васильовичу Литвину.

Також спеціальні почесні відзнаки, присвячені 25-ї річниці з Дня заснування Івано-Франківської обласної федерації футболу, отримали Дмитро Васильович Гуменяк, Ігор Михайлович Гогіль та Ігор Богданович Дебенко.

Турнір Богдана Дебенко
Турнір Богдана Дебенко
Турнір Богдана Дебенко
Турнір Богдана Дебенко
Турнір Богдана Дебенко
Турнір Богдана Дебенко
Турнір Богдана Дебенко
Турнір Богдана Дебенко

Більше фото в розділі сайту ФОТОГАЛЕРЕЯ.