Новини :: Турніри

|

В "Кубку регіонів ФФУ" збірна Франківщини стартувала з поразки

В Кубку регіонів ФФУ збірна Франківщини стартувала з поразки

Сьогодні, 20 вересня, на стадіонах дев'яти міст України стартував розіграш Кубка регіонів ФФУ. Його переможець отримає право представляти нашу державу у всеєвропейському турнірі Кубок регіонів УЄФА.

Найважливіший нюанс - це те, що участь в цьому турнірі можуть брати лише футболісти-аматори, тобто ті, які НІКОЛИ за свою кар'єру не мали контрактів з професійними клубами.

Турнірні баталії кожного етапу змагань складатимуться з двох матчей (удома й на виїзді). Збірна Івано-Франківської області, згідно з проведеним жеребкуванням, у рамках попереднього етапу змагань проводить дві зустрічі зі збірною Чернівецької області. Перша гра відбулася сьогодні на стадіоні "Гарт" у м.Чернівці.

На жаль, поле домашнього стадіону Чернівецької збірної нагадувало футбольне тільки частково. Воно більше нагадувало город не тільки своїм станом, але і діленням за різним ступенем витоптанності місця - грядки. Команди, періодично піднімаючи стовпи пилу, більше боролися з газоном і відскоками м'яча, чим один з одним. Тому комбінаційного і видовищного футболу не вийшло. Зате була непоступливість і боротьба на кожній ділянці поля.

Володіючи протягом усього матчу ігровою та територіальною ініціативою, франківчани так і не спромоглися втілити свою перевагу в хоча б один забитий м'яч. Долю поєдинку вирішив гол, забитий господарями з пенальті на 13-й хвилині першого тайму. Верхова боротьба за м'яч у карному майданчику нашої збірної закінчилася падінням захисника та нападника. Арбітр призначив пенальті, який успішно реалізував чернівчанин Андрій Беженар.

Пропустивши м'яч, франківчани не знітилися, перевели гру на половину поля суперника, створили купу гольових моментів, але забити гол у відповідь так і не змогли. На заваді вставали або не влучність гравців, або вдалі дії воротаря чернівчан, або нерішучість бригади арбітрів.

Так на 32-й хвилині першої половини гри після стандарту, виконаного Василем Блащуком з кута штрафної господарів, м'яч обстучав руки двох чернівецьких гравців у стінці, але явний пенальті в цьому епізоді арбітр не призначив.

До фінального свистка переможний для збірної Чернівецької області рахунок 1:0 так і не змінився.

Незважаючи на поразку, збірна Івано-Франківської області має всі шанси пройти далі: підопічні Миколи Пристая виглядали добре, живо, зухвало. Єдине, чого нашим футболістам бракувало - зіграності і останнього точного завершального удару.

Матч-відповідь з представниками Чернівецької області відбудеться наступної неділі, 27 вересня, на центральній спортивній арені міста Івано-Франківська – стадіоні "Рух". Початок гри о 16:00.


Кубок регіонів ФФУ – попередній етап, перший матч

Збірна Чернівецької області – Збірна Івано-Франківської області – 1:0 (1:0)

20.09.2015, 13:00. Чернівці, Стадіон "Гарт". 100 глядачів, +25°C, оцінка поля – 3

Арбітри: Вадим Міськов (Вінниця), Павло Кисельов (Вінниця), Ярослав Сащенко (Вінниця)

4-й арбітр: Дмитро Гамаль (Чернівці)

Спостерігач арбітражу ФФУ: Віктор Вересюк (Тернопіль)

Збірна Чернівецької області: Цюга, Ілащук, Мороз, Стрільчук, Пентелейчук, Фисюк (Пантя, 39), Омаров (Підгурський, 61), Фретецчан, Масікевич (к) (Соломян, 75), Беженар, Давидний

Запасні: Саїн, Гливка, Пантелюк

Головний тренер: Микола Осадець

Збірна Івано-Франківської області: Ванзіляк, Драган, Данів (к), Француз, Я.Вовчук, Дербах (Лаврук, 70), Блащук (Оринчак, 67), Москалик, Ю.Вовчук (Герин, 82), Курташ (Локатир, 61), Метенька

Запасні: Ключівський

Головний тренер: Микола Пристай

Голи: Беженар (13, 1:0 – з пенальті)

Попередження: Ілащук (32), Омаров (46), Дербах (55), Я.Вовчук (86)


Кубок регіонів ФФУ
Кубок регіонів ФФУ
Кубок регіонів ФФУ
Кубок регіонів ФФУ
Кубок регіонів ФФУ
Кубок регіонів ФФУ
Кубок регіонів ФФУ
Кубок регіонів ФФУ
Кубок регіонів ФФУ