Новини :: Кубок області

|

"Карпати" – "Оскар": "Фінал Кубка області з футболу"

Карпати – Оскар: Фінал Кубка області з футболу

14 жовтня на івано-франківському стадіоні "Рух" відбувся фінальний матч розіграшу Кубка Івано-Франківської області з футболу. Головний трофей змагань виборювали лідери поточного обласного чемпіонату коломийські "Карпати" і підгірський "Оскар".

Протягом всього поєдинку "Оскар" володів ігровою та територіальною перевагою, більше атакував, більше створював гольових моментів. "Карпати" ж основну увагу приділяли обороні власних воріт, граючи другим номером.

На початку другого тайму суперники нарешті обмінялися голами. Рахунок відкрив на 48-й хвилині нападник підгірців Ігор Цимбалістий. Через п'ять хвилин "карпатівець" Андрій Ковальчук дальнім пострілом відновив статус-кво у матчі.

Як не старалися футболісти обох команд, але ще раз порадувати своїх численних шанувальників, аж три тисячі яких прийшло на стадіон підтримати своїх улюбленців, ні в основний ні в додатковий час так і не змогли.

Реальний шанс забити вирішальний гол у цьому протистоянні в самому кінці другого овертайму упустив Назарій Герин. Гравець "Оскара", перебуваючи у воротарському майданчику, із забійної позиції пробив повз воріт. Далі була серія пенальті, яку з рахунком 3:2 виграв підгірський "Оскар".

На цьому можна було б поставити крапку, якби не інцидент, який стався після останнього вирішального пострілу з 11-метрової позначки гравця "Карпат". Максим Попадюк влучив у поперечину, м'яч відскочив на газон і вилетів в поле. Суддя взяття воріт не зарахував, чим викликав бурю емоцій у гравців і тренерського штабу коломиян, котрі вважали, що гол був. Вболівальники "Карпат" почали скандувати непристойні речівки на адресу судді та закидати поле сміттям.

В підсумку коломийські "Карпати" відмовляються брати участь в процедурі нагородження. Керівництво ІФФФ та запрошені гості нагороджують Кубком та медалями команду "Оскар" з Підгір'я. Запланована після матчу прес-конференція вже нікого, на жаль, не цікавить. "Оскар" таким чином перемагає в серії 11-метрових ударів та здобуває кубок області, а фінальний поєдинок завершується скандалом.


Кубок Івано-Франківської області - Фінал

"Карпати"" (Коломия) – "Оскар" (Підгір'я) – 1:1 (д.ч. 0:0, пен. 2:3)

14.10.2015, 15:00. Івано-Франківськ, Стадіон "Рух". 3000 глядачів, +8°C, оцінка поля – 3

Арбітри: Тарас Семанюк, Ігор Дебенко, Юрій Синишин (всі – Івано-Франківськ)

4-й арбітр: Іван Салаш (Калуш)

Спостерігач арбітражу: Василь Ольшанецький (Івано-Франківськ)

Делегат ІФФФ: Олег Волосянко (Тисменицький район)

"КАРПАТИ": Кисилиця, Гнат, Подолюк, Блонський (Гаврилюк, 56), Данилюк, Свірідов, Ковальчук (Корнута, 85), Федорович (Попадюк, 102), Уграк, Шибко, Москалик (Гордей, 112)

Запасні: Луцаєв, Рутковський, Савчук

Головний тренер: Василь Блясецький

"ОСКАР": Макогон, Долотко, Лазорик, Гребінський, Іванишин (Канюк, 86), Герин, Данищук, Ципердюк (Цимбалістий, 46 (Онуфрак, 68 (Курташ, 97))), Вірстюк (Мотуз, 69), Стоцький, Дмитрів

Запасні: Гринів, Конкольняк

Головний тренер: Ігор Клебан

Голи: Цимбалістий (48, 0:1), Ковальчук (53, 1:1)

Попередження: Шибко (20), Свірідов (27) – Вірстюк (50), Стоцький (50), Курташ (112)

Вилучення: Шибко (109, друге попередження)

Пенальті: Мотуз (0:1), Свірідов (0:1 – стійка), Курташ (0:2), Гнат (1:2), Долотко (1:2 - поперечина), Уграк (2:2), Стоцький (2:3), Корнута (2:3 - воротар), Дмитрів (2:3 - поперечина), Попадюк (2:3 - поперечина)