Новини :: Новини ІФАФ та регіонів

|

Старт будівництва нового футбольного стадіону за програмою УЄФА "Хет-трік"

Старт будівництва нового футбольного стадіону за програмою УЄФА Хет-трік

Сьогодні, 21 жовтня, на стадіоні "Рух" в Івано-Франківську відбулась урочиста церемонія початку будівництва футбольного стадіону зі штучним покриттям для дитячо-юнацького та аматорського футболу за програмою УЄФА "Хет-трік".

О 12:00 на запасному полі стадіону розпочались змагання серед юнаків 2003-2004 років народження за "Кубок президента ФФУ". В турнірі, який пройшов за "олімпійською" системою, прийняли участь чотири івано-франківських команди.

У підсумку перше місце вибороли юнаки СДЮШОР "Прикарпаття", друге – ДЮСШ "Ніка-05", третє – обласна ДЮСШ, четверте – ДЮСШ №3. Церемонію нагородження провели президент ФФУ Павелко Андрій Васильович, перший віце-президент ФФУ Костюченко Вадим Костянтинович, віце-президент ФФУ Орлецький Василь Григорович, заступник голови Комітету юнацького футболу ФФУ Золотухін Валерій Васильович, голова ІФФФ Клим Тарас Петрович. Переможцям, призерам і учасникам були вручені кубки, медалі та сітки з футбольними м'ячами.

Далі у церемонії початку будівництва футбольного стадіону взяли участь Президент України Петро Олексійович Порошенко, голова ОДА Олег Романович Гончарук і кандидат на посаду міського голови Ігор Степанович Насалик.

"Я приїхав сюди, щоб потиснути руку майбутнім спортсменам і гарантувати, що, як би важко не було, ми робитимемо все, щоб розвивати спорт", – заявив Глава держави.

Президент наголосив, що нині влада кардинально змінила підхід до розвитку спорту в державі і робить акцент на створенні необхідних для тренування спортсменів умов в усіх куточках країни. "Маємо будувати стадіони в обласних центрах, в містах, де їх немає. І ці стадіони мають бути зі штучним покриттям, сучасні, з добрим освітленням, добрими умовами для спортсменів і тренерів. Там, де діти зможуть навчатися спорту на європейському і світовому рівні", – сказав Глава держави.

"Раніше кошти йшли будь-куди, але не в регіони України. Зараз, після обрання нового голови ФФУ, ми кардинально змінили напрямки використання грошей УЄФА. Ми більше не будуємо будинків, бо це неправильно, і в умовах, коли немає бюджетних коштів або коли їх недостатньо, було прийнято рішення – сконцентрувати кошти на створенні можливості розвитку місць для тренування українських дітей. При чому не у Києві, Львові, Дніпрі чи Харкові, де є стадіони, що були побудовані до Євро-2012", – відзначив Президент.

Президент висловив впевненість, що завдяки реалізації спеціальної програми "Хет-трік" за декілька місяців поля, подібні до тих, що вже відкрито у Вишневому і закладено у Івано-Франківську, будуть споруджені в інших містах. "Ви собі не уявляєте, яке задоволення – бачити радість на обличчях майбутніх футболістів. Це відкриває для них фантастичні, унікальні перспективи", – зазначив Петро Порошенко.

Глава держави висловив побажання, щоб вже у найближчому майбутньому українці споглядали і вболівали лише за спортивні перемоги. "Ми всі хочемо, щоб перемоги були тільки спортивні, щоб нарешті в нашу країну прийшов мир і ми могли щиро радіти перемогам українців у футболі, шахах, різних видах спорту", – сказав Президент.

По завершенні церемонії Глава держави разом з президентом ФФУ вручив пам'ятні сувеніри переможців міських змагань на призи клубу "Шкіряний м'яч" капітанам дитячих футбольних команд.

На останок Петро Порошенко разом з делегацією ФФУ та юними футболістами, майбутніми професійними спортсменами, заклав капсулу у фундамент майбутнього стадіону.

Стадіон зі штучним покриттям буде знаходитись у комунальній власності міста. Вартість проекту – 12 млн. грн., фінансування здійснюватиметься за рахунок коштів УЄФА та ФФУ. Згідно з проектом, футбольне поле матиме розмір 105х68 метрів. Крім облаштування поля, також передбачено будівництво блоку роздягалень для двох команд; тренерських приміщень; приміщення для арбітрів та медпрацівників з масажною з відповідним облаштуванням. Також буде споруджено трибуни на 500-1000 місць, встановлено все необхідне для роботи стадіону обладнання – штучне освітлення, електронне табло і платформи для телекамер. Згідно планів, початок будівництва запланований на листопад 2015 року. Введення в експлуатацію – березень-травень 2016 року.

Старт будівництва нового футбольного стадіону
Старт будівництва нового футбольного стадіону
Старт будівництва нового футбольного стадіону
Старт будівництва нового футбольного стадіону
Старт будівництва нового футбольного стадіону
Старт будівництва нового футбольного стадіону
Старт будівництва нового футбольного стадіону