Новини :: Новини ІФАФ та регіонів

|

"Відкриті уроки футболу" на Івано-Франківщині

Відкриті уроки футболу на Івано-Франківщині

За ініціативи Федерації футболу України 22 жовтня на центральному стадіоні селища Богородчани проходив дитячий футбольний фестиваль "Відкриті уроки футболу". Його метою є популяризація здорового способу життя та занять футболом за принципом "футбол для всіх". Фестиваль розпочався з підняття Державного Прапора та звучання Гімну України. Настоятель храму Святого Івана Богослова УГКЦ о. Михайло Момот висловив слова благословення. До присутніх звернулися голова районної державної адміністрації Ярослав Паранюк, голова обласної федерації футболу Тарас Клим та голова районної федерації футболу Роман Балаш. Вони побажали учасникам фестивалю спортивних досягнень, фізичного гарту і впевнених перемог. Варто зауважити, що 20 жовтня на цьому ж стадіоні учні загальноосвітніх шкіл Богородчанщини розіграли і так званий "Солодкий Кубок".

Відкриті уроки футболу у Богородчанах

З нагоди відзначення 25-річчя заснування Івано-Франківської обласної федерації футболу її голова Тарас Клим вручив дванадцять відзнак обласної федерації футболу. За особистий внесок у розвиток футболу на Богородчанщині були нагороджені голова районної федерації футболу Роман Балаш, заступник федерації та голова районного комітету арбітрів Михайло Возний, почесний президент футбольного клубу "Газовик" (смт. Богородчани) Ярослав Паранюк, президент ФК "Оскар" (с.Підгір’я) Михайло Захарчук, віце-президент ФК "Медик-Краснопіль" (смт.Солотвин) Манолій Піцуряк та інші. Також був дуже емоційний момент, коли представники оргкомітету вручили м’яч з автографами дівчинці, яка проживала у Харцизьку, а зараз адаптується та знаходить нових друзів на Прикарпатті.

Відкриті уроки футболу у Богородчанах

В заході взяли участь учні 4-7 класів з 26 шкіл району. Юні футболісти, серед яких третина дівчат, показували свою майстерність в елементах техніки гри у футбол, змагалися у спортивних естафетах та конкурсах. Футбольне поле було розділене на 12 окремих квадратів, у кожному з яких команда школярів займалась тими чи іншими іграми. Опікувалися дітьми не лише вчителі та тренери, а й представники районного відділу міліції. Хороший настрій всім присутнім створювався музичним супроводом. Ведучими заходу були начальник відділу молоді та спорту Марія Фанига та спеціаліст відділу Віктор Тимощук.

Відкриті уроки футболу у Богородчанах

Всі учасники фестивалю, а це – близько 200 дітей, отримали на згадку про участь у заході футболки та кепки від Федерації футболу України та пам’ятні медалі. А кожній школі, яка приймала участь у "Відкритих уроках футболу", були передані футбольні м’ячі, які будуть використовуватись на уроках фізичного виховання. Команда Глибівської школи, яка стала переможцем "Солодкого кубку", отримала пам’ятний кубок та смачний торт.

Відкриті уроки футболу у Богородчанах

Богородчанський район – перший в області, в якому були проведені "Відкриті уроки футболу". До цього фестиваль проводився лише у містах Коломия та Калуш.

Більше фото дивіться в розділі сайту ФОТОГАЛЕРЕЯ.