Новини :: Технічний департамент

|

Розпочалось навчання третьої групи тренерів за Програмою «С» диплому ФФУ

Розпочалось навчання третьої групи тренерів за Програмою «С» диплому ФФУ

Сьогодні в приміщенні Івано-Франківської обласної федерації футболу відбулося зарахування 17 тренерів-слухачів на вже третє за ліком навчання за Програмою «С» диплому ФФУ. Голова ІФФФ Тарас Петрович Клим та голова науково-методичної ради при ІФФФ Микола Миколайович Васильків презентували навчальну програму.

Федерація футболу України першою на території пострадянського простору підписала Конвенцію «Про взаємне визнання тренерських кваліфікацій», здобувши право видавати дипломи відповідного зразка. Згідно з Конвенцією, в країні введено систему навчання тренерів починаючи від аматорських і дитячо-юнацьких команд ("С" диплом) і закінчуючи "ПРО" дипломом. Тому першим кроком тренерів до європейського футболу і є саме навчання за Програмою «С» диплому ФФУ. Без цього диплому тренер не зможе отримати наступні дипломи категорій "В", "А" та "ПРО", які дозволяють працювати, як з професійними командами дорослих, так і дитячо-юнацькими командами.

Згідно з вимогами ФФУ в Регламентах змагань по футболу ІФФФ (в тому числі серед юнаків та ДЮФЛ) призначено, що команда, а особливо тренер, не буде мати можливість заявитись на ті, чи інші змагання під егідою ІФФФ, ФФУ, знаходитись в технічній зоні під час офіційних матчів, заповнювати протокол, якщо тренер не має «С» – диплому ФФУ (чи вищої ліцензії) або не став слухачем курсів під час проведення змагань.

Цього року на засіданні Виконавчого комітету ІФФФ були затверджені нові структури, які займаються навчанням тренерів. Основна структура – це Технічний департамент, який об’єднує Науково-методичну раду, Тренерську раду та Раду президентів аматорських футбольних клубів.

Щодо фінансових питань, то в порівнянні з іншими регіонами Україні, Івано-Франківська школа тренерів найдешевша. Фіксована оплата для слухачів складає 400 гривень, більшу частину витрат бере на себе обласна федерація футболу. Кошти спрямовуватимуться на оренду приміщення й технічних засобів, що потрібні для навчання.

Зарахування тренерів на навчання за Програмою «С» диплому ФФУ

На лекціях повідомлятимуться теоретичні відомості на базі сучасних тлумачень теорії і практики спортивного навчання і тренування юних та аматорських футболістів у сфері технічної, тактичної, фізичної і психологічної підготовки, про активні методи навчання та виховання, про фізичні механізми адаптації в інтенсивній м'язовій діяльності, про педагогічний та лікарський контроль в управлінні футбольною командою та інше.

На семінарських і практичних заняттях розширюватимуться знання про техніко-тактичну, фізичну, психологічну підготовку футболістів до змагань, вдосконалюватимуться вміння та навички планувати навчально-тренувальний процес, буде засвоюватись матеріал про ефективні методики з проведення комплексного контролю за станом тренованості.

Випускні екзамени слухачів тренерських курсів заплановані на 22 грудня поточного року.