Новини :: Новини ІФАФ та регіонів

|

Конкурс на кращу назву нового футбольного клубу

Конкурс на кращу назву нового футбольного клубу

Шановні вболівальники! 11 листопада Івано-Франківська обласна федерація футболу оголосила конкурс на кращу назву нового футбольного клубу, який в майбутньому буде представляти місто Івано-Франківськ у Професійній футбольній лізі України. Конкурс проводився в два етапи. На першому етапі вболівальники мали можливість запропонувати свої варіанти назви футбольного клубу. На другому – у формі опитування, яка була розташована на головній сторінці нашого сайту, проводилось голосування за кращу назву нового футбольного клубу з числа запропонованих вами.

Ще раз наголошуємо. Ми не ставили своєю метою влаштувати перегони для визначення переможця та призерів. Головною метою опитування було – з'ясувати погляди, думки, побажання уболівальників, щодо назви нового футбольного клубу м.Івано-Франківська. За неповні три дні опитування, дякуючи вам, ми отримали достатньо інформації.

У голосуванні на сайті взяли участь 754 людини різного віку, статі та географії проживання. Найбільшу кількість голосів (практично в рівній пропорції) було віддано за назви – ФК "Станіславів", "Прикарпаття" і ФК "Івано-Франківськ". Вдвічі менше голосів набрала "Ревера". Мали своїх прихильників назви "Франківець", СКІФ (абревіатура Спортивний Клуб Івано-Франківськ), "Горгани", "Рух". Не дотягнуло до 1% загальних голосів "Динамо".

Не можемо не відзначити активність деяких уболівальників, котрі, попри те, що вже на сайті ІФФФ розпочалося голосування, продовжували присилати на електронну скриньку обласної федерації футболу свої варіанти назви нового клубу. Загалом ми отримали пропозиції від 68 уболівальників, які крім вищезгаданих запропонували ще 18 варіантів назви ФК.

Серед запропонованих були варіанти з використанням назви міста ("Станіслав", "Станіславовія", "Станіславів Юнайтед", "Франківськ", "Франік", "Франк Сіті"), географічні варіанти ("Бистриця", "Галичина", "Гуцульщина"), національні ("Бартка" – гуцульський топірець/сокира; "Аркан" – гуцульський танець), патріотичні ("Бандерівець", "Бандера"), а також "Сокіл", "Вікторія", "Гарт", "Спартак" та "Нафтовик".

Цікава статистика географії відвідувачів сайту за дні голосування. 14 листопада на сайт Івано-Франківської федерації футболу заходило 679 відвідувачів (хіти), з них мешканці Івано-Франківська та області – 372 (55%), мешканці інших регіонів України – 236 (35%) та 71 (10%) – мешканці США, Польщі, Норвегії, Росії, Франції, Іспанії, Німеччини, Італії, Англії, Греції, Данії.

15 листопада на сайт Івано-Франківської федерації футболу заходило 623 відвідувача (хіти), з них мешканці Івано-Франківська та області – 363 (58%), мешканці інших регіонів України – 199 (32%) та 61 (10%) – мешканці США, Польщі, Норвегії, Росії, Франції, Іспанії, Німеччини, Італії, Англії, Греції, Чехії, Австрії.

Ці сухі статистичні дані говорять про те, що за Івано-Франківський футбол переживають, цікавляться, сподіваються на відродження професійних клубів у всіх куточках земної кулі.

Обласна федерація футболу дякує всім вболівальникам та вболівальницям, які долучились до нашого опитування. Всі ваші варіанти та побажання будуть опрацьовані і передані на розгляд Робочій групі по підготовці установчих документів акціонерного товариства нового ФК.