Новини :: Новини ІФАФ та регіонів

|

У київському Будинку футболу відбувся XVIII черговий Конгрес ФФУ

У київському Будинку футболу відбувся XVIII черговий Конгрес ФФУ

11 березня у київському Будинку футболу відбулося засідання вищого органу управління національної асоціації – XVIII чергового Конгресу ФФУ, на якому обговорили досягнення українського футболу в 2015 році і поділилися планами щодо розвитку найпопулярнішої гри з м'ячем у році поточному.

Столиця України зібрала футбольних функціонерів з усієї країни, які відповідають за розвиток спорту №1 у державі.

На початку засідання до делегатів, гостей заходу та журналістів звернувся президент ФФУ Андрій Павелко: "Презентована мною рік тому формула розвитку футболу "12 цінностей" знайшла своїх прихильників в особі нашої нової управлінської команди, яка послідовно і відповідально вибудовує фундамент українського футболу. Беручись до роботи, ми знали, що в будівництві – основа міцності будь-якої будівлі – міцний фундамент. Сьогодні ми з вами будуємо футбол майбутнього".

У засіданні Конгресу ФФУ взяли участь понад 40 запрошених гостей, зокрема, старший менеджер програм ФІФА із розвитку в Європі Єва Паск'є, почесний президент ФФУ та віце-президент УЄФА Григорій Суркіс, член Виконкому УЄФА Давор Шукер, віце-прем'єр-міністр – міністр культури України В'ячеслав Кириленко, голова Комітету Верховної Ради з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму Артур Палатний та інші.

Єва Паск'є у своїй промові висловила задоволення тим, що у Будинку футболу дотримуються цінностей ФІФА і дають можливість жінкам проявити себе у футбольному менеджменті. Одна з реформ Міжнародної федерації футболу, анонсована на Конгресі ФІФА у лютому цього року, знайшла своє відображення в українському футболі – відомий арбітр Катерина Монзуль стала членом Виконкому ФФУ.

Григорій Суркіс привітав позицію ФФУ, яка була серед п'яти федерацій, котрі запропонували кандидатуру Джанні Інфантіно на виборах президента ФІФА. "Це людина, для якої поняття "Fair Play", принципи "Respect" та буква футбольного закону дійсно є найвищими цінностями. Інфантіно став на захист усього світового футболу, і я переконаний, що йому до снаги виконати свою глобальну місію та провести в ФІФА ті реформи, котрих так чекає міжнародна спільнота".

Також віце-президент УЄФА відзначив хороші шанси Києва на прийняття фіналу Ліги чемпіонів у 2018 році: "У цьому напрямку проведена величезна робота, про яку вже добре знають в УЄФА, в тому числі й члени Виконкому, котрі будуть приймати остаточне рішення через кілька місяців. Можу запевнити, що в УЄФА будуть поінформовані про всі переваги столиці України як місця проведення головного єврокубкового матчу 2018 року".

Початок роботи Конгресу ознаменувався кількісними та якісними змінами серед когорти колективних членів ФФУ. На підставі отриманих заяв та керуючись статутними нормами, Конгрес прийняв одноголосне рішення про виключення з лав колективних членів Федерації футболу наступних організацій: асоціація "Ліга вуличного футболу" (керівник – Ігор Борисович Зенов), об'єднання громадян "Граємо за Україну Разом" (керівник – Ірина Станіславівна Криволапко), ПрАТ "Україна Футбол Інтернешнл" (керівник – Володимир Григорович Лашкул), асоціація "Футбол-Захід" (керівник – Анатолій Миколайович Ревуцький), туристичне агентство "Спорт Лайн Тревел" (керівник Микола Васильович Юнак), асоціація футбольних арбітрів України (керівник – Сергій Аршакович Татулян) та Молодіжний футбольний союз (керівник – Петро Володимирович Лавренюк). Представники вищевказаних організацій матимуть можливість продовжити співпрацю з ФФУ, поповнивши склад її комітетів.

У свою чергу, вакуум, що утворився, заповнять три нових члени – асоціація футбольних уболівальників України, асоціація спортивних журналістів України та Всеукраїнська профспілка "Футбол України". Кадрові зміни серед колективних членів ФФУ сприятимуть розвитку масовості улюбленої гри, посиленню ефективності захисту прав футболістів.

Комітети, регіональні федерації та колективні члени відзвітували про результати річної роботи: з березня 2015 року, коли відбувся XVII позачерговий Конгрес ФФУ та було обрано нову управлінську команду ФФУ, по сьогоднішній день, виокремивши основні напрями роботи національної асоціації на 2016 рік.

Делегати Конгресу заслухали аудиторський висновок щодо достовірності фінансової звітності ФФУ за 2015 рік та цільове використання коштів за програмами фінансової допомоги ФІФА та УЄФА, а також затвердили нову редакцію Статуту ФФУ.

Було також розглянуто низку кадрових питань, серед яких – формування нового складу Контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ та затвердження змін у виконавчому органі асоціації, повноваження в якому, зокрема, отримав капітан національної збірної команди України Анатолій Тимощук.

Андрій Павелко анонсував своєрідний "План Маршалла" для українського футболу, головна ціль якого – протягом п'яти наступних років збільшити кількість людей, залучених до футболу, на 40%. Для досягнення цієї мети планується будівництво 50 стадіонів і 2 тисяч майданчиків по всій Україні, а також придбання 100 тисяч футбольних м'ячів. Крім того, планується зведення заводу з виробництва синтетичних футбольних полів. ФФУ будуватиме та покращуватиме інфраструктуру, спираючись на думку усієї футбольної спільноти.

Наостанок було презентовано проекти нового логотипу та офіційного сайту федерації, які будуть впроваджені в життя вже цього року.