Новини :: Новини ІФАФ та регіонів

|

До уваги аматорських футбольних клубів!

До уваги аматорських футбольних клубів!

24 лютого 2016 року в Будинку футболу ФФУ відбулася нарада за участю керівництва Федерації футболу України, Асоціації аматорського футболу України та представників аматорських футбольних клубів з питань реорганізації всеукраїнських аматорських змагань з футболу. Серед основних пропозицій, які підтримали представники усіх клубів:

  • – перейти на проведення чемпіонату України за системою "осінь-весна";
  • – проводити матчі чемпіонату у вихідні дні.

За підсумками наради ААФУ розпочала роботу щодо реалізації такого бачення клубами порядку проведення всеукраїнських турнірів.

Планується, що на початку серпня 2016 року розпочнеться чемпіонат України серед аматорських команд сезону 2016/2017, а в період "квітень-червень" поточного року буде проведено перехідний чемпіонат 2016 року. Регламент даного турніру вже затверджений Виконкомами ААФУ та ФФУ і розміщений на офіційному сайті ААФУ (www.aafu.org.ua).

Початок перехідного аматорського чемпіонату України 2016 року запланований на 16 квітня. Попередні заявки встановленого зразка команд на участь у змаганнях приймаються Асоціацією аматорського футболу України до 1 квітня. У період з 1 по 8 квітня буде проводитись заявочна компанія команд на участь у змаганнях. До заявкового листа команди вноситься не більше 25 прізвищ футболістів і не більше 7 прізвищ осіб керівного складу.

Регламент перехідного чемпіонату ААФУ 2016 року зокрема передбачає 2 етапи – груповий та фінальний. Груповий етап проводитиметься у два кола за круговою системою – на своєму полі та на полі суперника. Фінальний етап буде проводитись за системою "плей-офф" з вибуванням. Кожна зі стадій фінального етапу, крім фінального матчу, складатиметься з двох матчів – вдома та на виїзді.

Порядок формування груп групового етапу чемпіонату, порядок виходу команд до фінального етапу визначатиметься Виконкомом ААФУ після завершення заявок команд на участь у змаганнях.

Перед початком кожної зі стадій "плей-офф" проводитиметься жеребкування. Фінальний матч буде проходити на нейтральному полі. Його учасниками стануть переможці стадії 1/2 фіналу "плей-офф". За підсумками фінального матчу визначаться чемпіон і срібний призер чемпіонату. Команди, які програють на стадії 1/2 фіналу "плей-офф", отримають звання бронзового призера чемпіонату.

Матчі групового та фінального етапів чемпіонату до фінального матчу проводитимуться по середах. Фінальний матч відбудеться у вихідний день (субота або неділя).

Усі витрати, пов’язані з участю команди у змаганнях, несуть клуб та відряджуючі організації. Для відшкодування витрат, пов’язаних з організацією та проведенням змагань, для команд встановлюються наступні розміри безповоротної фінансової допомоги:

  • а) груповий етап чемпіонату – 20 000,00 (двадцять тисяч) гривень;
  • б) фінальний етап. Одна стадія "плей-офф" – 3000,00 (три тисячі) гривень;
  • в) для заявки додаткового числа футболістів (понад 25 від заявкового листа) клуб повинен перерахувати на р/р ААФУ безповоротну фінансову допомогу у сумі 500 гривень за кожного такого футболіста.

Терміни перерахування безповоротної фінансової допомоги – за 10 днів до початку кожного етапу чемпіонату.

Виплати винагород арбітру, асистентам арбітра, четвертому арбітру та спостерігачу арбітражу здійснює клуб – господар поля. Розміри винагород повинні бути збільшені на розмір нарахувань на доходи фізичних осіб. Такі виплати повинні бути здійснені в день проведення матчу, не пізніше, ніж за 1 годину до його початку.

Розміри винагород за арбітраж та спостереження арбітражу матчів чемпіонату України з футболу серед аматорських команд 2016 року наступні:

  • 1) арбітр – 510 гривень;
  • 2) асистент арбітра – 255 гривень;
  • 3) спостерігач арбітражу – 350 гривень;
  • 4) четвертий арбітр – 130 гривень.

Також у матчах чемпіонату клуби – господарі поля здійснюють відшкодування витрат на проїзд до місця проведення матчу і в зворотному напрямку (включаючи добові) арбітрів, асистентів арбітра, четвертих арбітрів та спостерігачів арбітражу незалежно від фактичних витрат у розмірі:

  • 1) арбітр – 400 гривень;
  • 2) асистент арбітра – 400 гривень (кожному);
  • 3) спостерігач арбітражу – 400 гривень;
  • 4) четвертий арбітр – 100 гривень.

Виплати повинні бути здійснені у день проведення матчу, не пізніше, ніж за 1 годину до його початку.

Відшкодування витрат на проїзд до місця проведення фінального матчу і в зворотному напрямку арбітрів, асистентів арбітра, четвертих арбітрів та спостерігача арбітражу, виплати винагород за арбітраж та спостереження арбітражу здійснює ААФУ. Оплата витрат, пов’язаних з організацією фінального матчу чемпіонату, а саме: оплата послуг обслуговуючого персоналу, оренда транспорту і стадіону проводиться за рахунок ААФУ.

До участі в чемпіонаті України серед команд клубів другої ліги сезону 2016-2017 років команди допускатись будуть лише за таких умов:

  • 1. Команда не менше одного спортивного сезону брала участь у змаганнях з футболу під егідою територіальної регіональної федерації футболу.
  • 2. Команда не менше одного спортивного сезону брала участь у чемпіонаті України з футболу серед аматорських команд.
  • 3. Команда бере участь у чемпіонаті України серед аматорських команд того ж року, коли претендент планує початок виступу у змаганнях другої ліги.
  • 4. Клуб отримав атестат відповідності Положенню про атестацію клубів України І та ІІ ліг.
Прес-служба Івано-Франківської обласної федерації футболу