Новини :: Першість області

|

У Рогатин повернувся обласний футбол

У Рогатин повернувся обласний футбол

У неділю, 3 квітня, на міському стадіоні Рогатина відбулося відкриття футбольного сезону та матч першого туру обласної першості другої ліги між місцевим футбольним клубом "Рогатин" і "Касова" (Бовшів).

Подія була дійсно урочистою. За дванадцять років рогатинці встигли скучити за великим футболом. І ось цей день настав. Трибуни були заповнені глядачами вщерть, а ланцюг автотранспорту, припаркованого перед стадіоном, розтягнувся на кілька сотень метрів. Ще б пак: світило яскраве сонце, тривав вихідний день, зелене поле стадіону було готове до гри.

Після вітального слова міського голови Рогатина Сергія Насалика, який побажав футболістам успіхів, і, звичайно, перемог, тим більше що для цього створені всі умови, глядачі подивились невеличкий концерт, танцювальний дівочий флешмоб. А далі почалося те, заради чого і прийшли вболівальники на стадіон.

Першими на поле вийшли юнаки. Як не старалися футболісти молодіжних команд Рогатина і Бовшіва відкрити лік своїм голам у новому сезоні, так нікому в підсумку це і не вдалося зробити. Напружена бойова гра закінчилася нульовою нічиєю.

Перед початком матчу дорослих команд з вітальним словом до глядачів і футболістів звернувся голова Івано-Франківської обласної федерації футболу Тарас Клим, який привітав рогатинців з поверненням в обласній футбол та побажав клубам успішно виступити в першості. В складі делегації обласної федерації футболу також був перший заступник голови ІФФФ, виконавчий директор Василь Сікора.

А потім знову був футбол, вірували страсті на полі і на трибунах. Команди досить активно почали гру. Гостріше діяли рогатинці. Гості відбивали наступи "містян" та намагалися грати на контратаках. Один з таких контр випадів на 35-й хвилині став фатальним для господарів – Володимир Британ свій шанс не змарнував. Окрилені успіхом футболісти Бовшіва активніше пішли вперед і невідомо, як би далі розвивалися події, якби не груба помилка воротаря команди "Касова". Спритнішим за всіх у карному майданчику суперника виявився Іван Мінурка, який завдяки вдалій грі на добиванні вирівняв становище. А згодом вже в компенсований час після розіграшу штрафного Роман Лавров вивів господарів вперед – 2:1.

У другій половині зустрічі глядачі побачили більш відкритий футбол. Суперники намагалися змінити рахунок, проте їхні атаки швидко завершувалися, оскільки м'яч на довго не залишався під контролем в одної із команд. Суддя дозволяв грати у контактний футбол, тому "Рогатин" та "Касова" багато боролися у центрі поля. Остаточну крапку в матчі перед самим фінальним свистком поставив рогатинець Олег Галушка, який за десять хвилин до цього вийшов на заміну.

ФК "Рогатин" – "Касова" (Бовшів) – 3:1 (2:1)

3 квітня 2016 р. 16:00. Міський стадіон м.Рогатин. 1500 глядачів. +16°C

Арбітри: Мирослав Дмитрук (Івано-Франківськ), Віталій Барко (Калуш), Микола Дяченко (Калуський р-н)

Спостерігач арбітражу: Михайло Овчар (Калуш)

ФК "Рогатин": А.Качала, О.Шевчук, Н.Гриник, В.Оступ (Р.Притика, 87), П.Адамович, І.Мінурка (В.Фарина, 70), Т.Гриців, В.Горинь (Я.Соломка, 50), І.Вовк (С.Бойсин, 75), Р.Лавров, Р.Торган (О.Галушка, 84). Тренер: Олег Лялька

"Касова": С.Плешка, Л.Даляк, П.Калин, П.Сташко (В.Мартинів, 52), З.Галич, Р.Сас (Д.Ковальчук, 82), І.Тимків (А.Боднар, 80), В.Британ, Т.Воробець (Р.Білоус, 76), І.Паук, С.Жовнірик. Тренер: Володимир Рудницький

Голи: В.Британ (35, 0:1), І.Мінурка (40, 1:1), Р.Лавров (45+1, 2:1), О.Галушка (90+5, 3:1)

Попередження: В.Оступ (26), І.Вовк (64) – І.Паук (26), З.Галич (29), Л.Даляк (90+4)

Прес-служба Івано-Франківської обласної федерації футболу