Новини :: Технічний департамент

|

Розпочалось навчання тренерів за Програмою "С-диплом" ФФУ

Розпочалось навчання тренерів за Програмою С-диплом ФФУ

13 квітня Технічний департамент Івано-Франківської обласної федерації футболу розпочав навчання чергової групи слухачів за Програмою "С-диплом" ФФУ.

Федерація футболу України першою на території пострадянського простору підписала Конвенцію "Про взаємне визнання тренерських кваліфікацій", здобувши право видавати дипломи відповідного зразка. Згідно з Конвенцією, в країні введено систему навчання тренерів починаючи від аматорських і дитячо-юнацьких команд ("С" диплом) і закінчуючи "ПРО" дипломом. Тому першим кроком тренерів до європейського футболу і є саме навчання за Програмою "С" диплому ФФУ. Без цього диплому тренер не зможе отримати наступні дипломи категорій "В", "А" та "ПРО", які дозволяють працювати, як з професійними командами дорослих, так і дитячо-юнацькими командами.

Зарахування тренерів на навчання за Програмою С-диплому ФФУ
Зарахування тренерів на навчання за Програмою С-диплому ФФУ

Після вітального слова голови ІФФФ Тараса Клима голова науково-методичної ради ІФФФ Микола Васильків презентував слухачам Програму підвищення кваліфікації тренерів дитячо-юнацького та масового футболу «С» диплому ФФУ.

В цьому році бажання отримати "С-диплом" ФФУ виявили 23 тренери. Навчання триватиме з 14 квітня по 2 липня та включатиме в себе теоретичні та практичні заняття щодо техніки, тактики гри у футбол, знання Правил гри, особливостей фізіології гравців та інше. Завершальним етапом навчання стане складання іспиту та отримання тренерської ліцензії. До слова нагадаємо, що станом на сьогодні близько 80 тренерів в Івано-Франківській області вже отримали "С-диплом" ФФУ в період з 2011 по 2015 роки.

Відповідальний секретар ІФФФ Олег Волосянко