Новини :: Шкіряний м’яч

|

У Чернівцях відбувся Всеукраїнський зональний турнір "Кубок Націй Данон"

У Чернівцях відбувся Всеукраїнський зональний турнір Кубок Націй Данон

У Чернівцях відбувся Всеукраїнський зональний турнір "Кубок Націй Данон", в якому взяли участь кращі команди середньої вікової групи Івано-Франківської, Закарпатської та Чернівецької областей, а саме: Заболотівська ЗОШ, Чернівецька гімназія №1 та Свалявська ЗОШ №1.

Враховуючи прогноз погоди, організатори змагань на випадок дощу підготували майданчик із штучним покриттям. І мали сенс, бо дощ завадив проводити змагання на природному трав’яному майданчику.

Згідно з жеребкуванням перший матч відбувся між командами Свалявської ЗОШ №1 та Заболотівської ЗОШ. Прикарпатські школярі чинили опір закарпатцям тільки у першій половині першого тайму, а в подальшому матч проходив за повної переваги команди із Сваляви і завершився з рахунком 12:0.

Матч між чернівецькими та прикарпатськими школярами був напруженішим та цікавішим. Рівна гра точилась протягом першого тайму. Але у другому таймі перевага буковинців призвела до забитих голів, гра завершилась на їхню користь з рахунком 4:0.

Боротьба за вихід до фіналу між закарпатцями та буковинцями проходила цікаво, напружено і з перемінним успіхом. Це була гра двох рівних команд, але удача була на стороні свалявських школярів. Вони повели з рахунком 2:1. Чернівецькі школярі вели наступ на ворота своїх суперників, мали безліч гольових моментів, але реалізувати їх не змогли і матч так і завершився. До фінальної частини змагань потрапила команда Свалявської ЗОШ №1 Закарпатської області.

На церемонії нагородження учасників змагань привітали начальник управління молоді та спорту Чернівецької облдержадміністрації Б.Вітовський, начальник обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України К.Жукотинський, голова обласного штабу "Шкіряний м’яч" П.Кобічик та заступник голови обласної федерації футболу С.Задорожняк.

Пам’ятними призами нагороджені кращі гравці турніру: Горпинюк Олександр (Чернівецька гімназія №1), Вірстюк Назарій (Заболотівська ЗОШ №1) та Кічун Євген (Свалявська ЗОШ). Крім того, всі учасники змагань нагороджені подарунками та сувенірами фірми "Данон".

Всеукраїнський фінальний турнір "Кубок Націй Данон" відбудеться наприкінці травня цього року на "Львів-Арені". Чемпіон України у цій віковій групі (2004 р.н.) представлятиме нашу державу на неофіційному дитячому чемпіонаті світу – Кубок Націй Данон, який у жовтні прийматиме Париж.

Микола Моторний (прес-служба Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України)