Новини :: Професіональний футбол

|

На шляху до професіональної ліги

На шляху до професіональної ліги

На шляху до професіональної ліги робить свої перші кроки новостворена івано-франківська футбольна команда "Тепловик".

З ініціативи Івано-Франківського міського голови Руслана Марцінківа – відродити в обласному центрі професійну команду – 4 липня розпочалося формування та оглядини майбутньої футбольної дружини. Ставка зроблена на місцеві футбольні таланти, які виступають у обласних змаганнях з футболу. Під оруду тренерського штабу на чолі з Володимиром Ковалюком прибуло 28 футбольних кандидати. На другий день оглядин тренери МФК "Тепловик" "перевірили" таланти у матчі проти лідера чемпіонату Коломийського району ФК "Угорники", зігравши різними складами по тайму. Враження склалося не однозначне і це закономірно. Головне, що є з кого формувати свою доморощену футбольну команду – такий висновок зробили тренери і вже через день вирушили до Львова на наступний матч із резервістами "Карпат", взявши з собою 22 гравці. Це – Микола Плетиницький ("Інгулець"), Андрій Громоляк, Володимир Боришкевич, Орест Януш ("Карпати" Брошнів), Владислав Приймак, Тарас Бойко, Василь Дербах, Остап Вульчин, Артур Комар, Андрій Слободян, Роман Прошак ("Ніка"), Тарас Овчар ("Верес" Рівне), Дмитро Гапончук ("Оскар" Підгір'я), Василь Француз, Ярослав Семянчук, ("Придністровя" Тлумач), Богдан Оринчак, Павло Якібчук, Ярослав Вацеба ("Тепловик-ДЮСШ №3"), Назар Данів ("Гал-Вапно" Галич), Віталій Турчанський ("Сокіл" Павлівка), Олександр Новак (СДЮШОР "Прикарпаття"). Ще ряд виконавців днями долучаться до команди.

Перший спаринг з ФК Угорники
Перший спаринг з ФК Угорники

На фото епізоди гри МФК "Тепловик" - ФК "Угорники"

Якщо перший спаринг сприйнявся не однозначно, до речі, за матчем на стадіоні "Рух" спостерігало близько 400 глядачів, то матч у Львові вже вселяє надію та впевненість у наших футбольних талантів. Хоч за резервістів "Карпат" виступали не всі їхні молоді гравці (частина поїхала на тренувальний збір у Польщу з основною командою), наші футболісти продемонстрували хорошу гру, більшість ігрового часу грали першим номером і, на жаль, не використали багато зручних моментів, щоб вразити ціль суперника. Матч завершився внічию 0:0. У першому таймі за МФК "Тепловик" виступали: М.Плетиницький, А.Громоляк, В.Приймак, В.Француз, Д.Гапончук, Т.Бойко, В.Дербах, Б.Оринчак, В.Боришкевич, В.Турчанський, Т.Овчар. На заміну виходили: О.Вульчин, Я.Семянчук, П.Якібчук, Я.Вацеба, О.Януш, А.Слободян, О.Масник, Н.Данів.

Наступний спаринг вже завтра у Моршині із стрийською "Скалою" о 17.00, з 11 липня розпочнеться десятиденний тренувальний збір в обласному центрі.

"Що стосується інших аспектів інфраструктури новоствореного футбольного клубу, то зараз завершується процедура проходження атестації як футбольного клубу так і стадіону "Рух". Напередодні компетентна комісія Атестаційного комітету Федерації футболу України та Професійної футбольної ліги на чолі з Іваном Федоренком відвідала наше місто і надала консультаційно-методичну допомогу, щоб наш клуб отримав Атестаційний сертифікат і поповнив склад професійних команд України. Вболівальники нашої області зачекалися відродження і повернення професійного футболу на Прикарпатті, – говорить президент новоствореного ФК Василь Ольшанецький. Відрадно і те, що сьогодні є єдине бачення і розуміння у відродженні професійної команди у всіх керівників нашої області – мера Руслана Марцінківа, голови обласної Ради Олександра Сича та голови облдержадміністрації Олега Гончарука. Це дало можливість консолідувати всі зусилля для реалізації мрії багатотисячної когорти прикарпатських вболівальників. Паралельно триває пошук меценатів, які б долучилися до розвитку футбольної інфраструктури".

Керівник прес-служби МФК "Тепловик" Ігор Овчар