Новини :: Турніри

|

Юнаки івано-франківського НФК "Ураган" – переможці обласних змагань "Граємо за Україну разом!"

Юнаки івано-франківського НФК Ураган – переможці обласних змагань Граємо за Україну разом!

5 лютого в спортивному залі ЗОШ № 24 м. Івано-Франківська пройшли заключні матчі фінального етапу обласних змагань з міні-футболу "Граємо за Україну разом!" серед юнаків 2003 року народження і молодші. Змагання проводились з метою пропаганди футболу та здорового способу життя; залучення дітей до систематичних занять футболом та їх оздоровлення; об'єднання усіх, хто вболіває за український футбол, під гаслом "Граємо за Україну разом!".

Загальне керівництво обласних змагань здійснювала обласна федерація футболу, Асоціація міні-футболу (футзалу) області та обласний благодійний фонд "Прикарпатський футбол". Безпосереднє проведення змагань покладалось на комітет дитячо-юнацького футболу та комітет арбітрів ІФФФ.

Нагадуємо, 4 лютого були заграні поєдинки попереднього групового етапу, за результатами якого були сформовані пари команд, які сьогодні у стикових іграх виявляли переможця і призерів змагань.

У зв'язку з відмовою від подальшої участі в змаганнях команди Яблунівської ДЮСШ, 7-е місце в підсумковій турнірній таблиці автоматом посіла Богородчанська ДЮСШ. У поєдинку за 5-е місце вихованці Долинської ДЮСШ переграли з рахунком 4:2 другу команду ДЮФК "Ніка-05".

Головні нагороди змагань "Граємо за Україну разом!" розіграли івано-франківські СДЮШОР "Прикарпаття", ДЮФК "Ніка-І", НФК "Ураган" і Снятинська ДЮСШ "Колос". Обидва півфінали пройшли в напруженій, безкомпромісній боротьбі. Хоча іншого і не варто було очікувати, адже кожна з команд прагнула перемогти і вийти у фінал. У підсумку сильнішими виявились юнаки "Ніки" та "Урагану".

1-й півфінал: ДЮФК "Ніка-05"-І – СДЮШОР "Прикарпаття" – 4:2

2-й півфінал: Снятинська ДЮСШ "Колос" – НФК "Ураган" – 1:3

Поєдинок за 3-є місце видався на славу, в ньому було все: боротьба до останнього м'яча, емоції радості і розчарування, загострення пристрастей, переживання і підтримка уболівальників. Основний час матчу між СДЮШОР "Прикарпаття" і Снятинською ДЮСШ "Колос" завершився унічию – 2:2. У серії післяматчевих пенальті фортуна посміхнулася снятинським футболістам – 3:1.

Матч за 3 місце: СДЮШОР "Прикарпаття" – Снятинська ДЮСШ "Колос" – 2:2 (пен. 1:3)

Після наполегливих півфінальних баталій більше сил залишилося у юнаків "Урагану". Вихованці Володимира Слободяна у фінальному матчі були на голову сильнішими за юних гравців "Ніки" і, начисто перегравши суперника з рахунком 6:1, посіли перше місце на турнірі.

ФІНАЛ: ДЮФК "Ніка-05"-І – НФК "Ураган" – 1:6

Юнаки івано-франківського НФК Ураган переможці обласних змагань Граємо за Україну разом

У підсумку місця на турнірі розподілилися наступним чином:

  • 1. НФК "Ураган" (Івано-Франківськ)
  • 2. ДЮФК "Ніка-05"-І (Івано-Франківськ)
  • 3. Снятинська ДЮСШ "Колос"-І
  • 4. СДЮШОР "Прикарпаття" (Івано-Франківськ)
  • 5. Долинська ДЮСШ
  • 6. ДЮФК "Ніка-05"-І (Івано-Франківськ)
  • 7. Богородчанська ДЮСШ
  • 8. Яблунівська ДЮСШ

В урочистій церемонії нагородження лауреатів змагань взяли участь голова обласної федерації футболу Тарас Клим, заступник голови ІФФФ Василь Луцький, голова Асоціації міні-футболу Івано-Франківської області Ігор Овчар, офіційний представник фірми SELECT в Україні Володимир Волков.

Переможцям і призерам турніру вручили кубки, медалі, грамоти, вимпели АМФІФО. Від представників фірми Select призери змагань отримали у подарунок спортивні спреї швидкого охолодження "Медіспорт" (Італія) і м'ячі: НФК "Ураган" – футзальний і футбольний Select X-Ture, ДЮФК "Ніка" – Select National, Снятинська ДЮСШ "Колос" – Select Campo. Приз "За волю до перемоги" – м'яч Select National – отримав гравець "Прикарпаття" Віталій Сімаковський.

Також були названі кращими в номінаціях та відзначені індивідуальними призами:

  • Кращий воротар – Остафійчук Володимир (Снятинська ДЮСШ "Колос")
  • Кращий нападник – Карвацький Сергій (ДЮФК "Ніка-05")
  • Кращий захисник – Пащак Олександр (НФК "Ураган")
  • Кращий бомбардир – Бельбас Юрій (НФК "Ураган")
Прес-служба Івано-Франківської обласної федерації футболу