Новини :: Новини ІФАФ та регіонів

|

Богородчанська РФФ визначена кращою районною федерацією футболу в Україні

Богородчанська РФФ визначена кращою районною федерацією футболу в Україні

14 квітня в Будинку футболу України відбувся XIX черговий Конгрес Федерації футболу України. Головним питанням зібрання для делегатів став розгляд та обговорення звіту головного футбольного органу України про роботу за період з 12 березня 2016 року по 14 квітня року поточного. Серед інших питань порядку денного Конгрес розглянув питання про приведення діяльності ФФУ у відповідність до Закону України "Про громадські об’єднання", членства в ФФУ, зміни до складу виконкому та фінансовий звіт Федерації.

Футбольну делегацію Івано-Франківської області на Конгресі представляли – голова обласної федерації футболу Тарас Клим, перший заступник, виконавчий директор ІФФФ Василь Сікора та голова Богородчанської районної федерації футболу Роман Балаш.

"25-й рік для Федерації футболу України став роком інновацій, реформ і системних перетворень, – відзначив Андрій Павелко в промові перед делегатами Конгресу. – Рухаючись відповідно до обраних орієнтирів і поважаючи спільні цінності, ми розвиваємося разом зі світовим і європейським футбольним співтовариством. І ми дедалі більше відчуваємо в собі сили для того, щоб зробити нашу країну по-справжньому міцною футбольною державою", – зазначив президент ФФУ. За його словами, вектор руху організації і дотримання європейських принципів підтримуються головними футбольними інститутами – ФІФА і УЄФА.

"Хід наших реформ високо оцінив під час свого візиту до України президент УЄФА Олександр Чеферін. Не випадково ми завоювали право проведення в 2018 році на НСК "Олімпійський" фінального матчу Ліги чемпіонів УЄФА – найпопулярнішого футбольного турніру в світі", – підкреслив Андрій Павелко.

У засіданні Конгресу ФФУ взяли участь понад 40 запрошених гостей, зокрема, регіональний директор ФІФА з питань європейських асоціацій Бйорн Вассалло, начальник Відділу міжнародних відносин УЄФА Єва Паск’є, почесний президент ФФУ, віце-президент УЄФА Григорій Суркіс, віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко, міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, голова Комітету Верховної Ради з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму Артур Палатний та інші.

Першим пунктом порядку денного вищого органу управління ФФУ стало затвердження змін у складі членів національної асоціації. Відповідно до рішення Конгресу, зі складу ФФУ виключено Тернопільську обласну федерацію футболу. У постійні члени ФФУ прийнято громадську організацію "Федерація футболу АР Крим" та громадську спілку "Тернопільська обласна федерація футболу", а в асоційовані члени ФФУ – громадську організацію "Всеукраїнське об’єднання тренерів з футболу".

Зазнав кадрових змін і Виконавчий комітет Федерації футболу. Делегати Конгресу проголосували за дострокове припинення повноважень членів Виконкому ФФУ Олександра Коцюбка, В’ячеслава Богуна, Олега Анпілогова, Віктора Гайворонського, Анатолія Тимощука та Володимира Мариновського. У свою чергу, новими членами Виконкому стали Руслан Павлюк, Андрій Гордєєв, Євген Красніков, Максим Єфімов та Роман Зозуля.

Також Конгрес ФФУ ухвалив рішення, згідно з яким діяльність федерації приведено у відповідність до закону України "Про громадські об’єднання". В результаті зміни організаційно-правової форми, Федерація футболу України перестала функціонувати як громадська організація та працюватиме заради розвитку вітчизняного футболу у якості громадської спілки.

Насамкінець відбулося традиційне вручення спеціального призу ФФУ "Честь прапора" клубу, який делегував найбільшу кількість своїх гравців до табору національної збірної команди України. Почесна нагорода дісталася київському "Динамо". Також міністр молоді та спорту України вручив державні нагороди, якими Указом Президента України протягом звітного періоду були відзначені представники ФФУ. Орден "За заслуги" II ступеня отримав перший віце-президент ФФУ Вадим Костюченко, а Орден княгині Ольги II ступеня – член Виконкому ФФУ Катерина Монзуль. Врешті, довгоочікувана бронзова відзнака УЄФА у номінації "Кращий клуб" за активну діяльність в сфері масового футболу дісталася футбольному клубу "Балкани".

Головною приємною подією для Івано-Франківщини стало визнання Богородчанської районної федерації футболу кращою в Україні серед районних федерацій футболу за підсумками 2016 року. Почесну відзнаку з рук президента ФФУ Андрія Павелко отримав голова Богородчанської РФФ Роман Балаш.

Богородчанська РФФ краща в Україні
Богородчанська РФФ краща в Україні
Прес-служба Івано-Франківської обласної федерації футболу