Новини :: Турніри

|

8 червня стартує "Меморіал Івана Краснецького"

8 червня стартує Меморіал Івана Краснецького

8-10 червня 2017 року у селі Братківці Тисменицького району проходитиме сьомий за ліком футбольний турнір дитячих команд (гравці 2004-2005 р.н.) "Меморіал Івана Краснецького".

Іван Михайлович Краснецький – один із представників "золотого" покоління прикарпатських спартаківців, які на рубежі 1960-1970-х років минулого століття принесли гучну славу нашому футболу. Чималих успіхів він досяг також як тренер, підготувавши не один десяток гравців для професійних клубів. Добру пам'ять залишив про себе наставник в уболівальників тих міст і містечок з колективами яких він працював. Саме під його орудою івано-франківське "Прикарпаття" у 1991 році вибороло перепустку до вищої ліги чемпіонату незалежної України.

На вшанування світлої пам’яті нашого краянина, Заслуженого працівника фізичної культури і спорту України Івана Краснецького 2011 року було започатковано футбольні змагання юних футболістів-вихованців спортивних шкіл, які вже традиційно відбуваються на малій батьківщині І.Краснецького в селі Братківці, де його земляки щорічно гідно готуються і на належному рівні приймають дитячі баталії. Так, в переддень старту пілотного турніру, в травні 2011 року, тамтешній стадіон "Колос" було названо іменем Івана Краснецького, а у 2015-му – фасад адмінбудинку спортивної арени прикрасила пам’ятна анотаційна дошка.

Цьогоріч за головний приз і нагороди турніру сперечатимуться футбольні дружини вихованців спортивних шкіл з Івано-Франківська (СДЮШОР "Прикарпаття", ДЮФК "Ніка-05", ДЮСШ №3), Тисменицького району ("Надія-Станіславів" Братківці, ДЮСШ Тисмениця), ДЮФК "Ігровець" Калуш, "Прикарпаття" Коломия, ДЮСШ Конотоп.

До організації та проведення "Меморіалу Івана Краснецького", що його внесено до календаря Всеукраїнських футбольних змагань та переліку спортивно-масових заходів Прикарпаття, традиційно долучилися його засновники – управління спорту Івано-Франківської ОДА, відділення НОК України в Івано-Франківській області, Тисменицька районна рада і райдержадміністрація, департамент молодіжної політики та спорту Івано-Франківської міської ради, Івано-Франківська обласна федерація футболу, обласний благодійний фонд "Прикарпатський футбол", обласна організація ФСТ "Спартак", футбольний клуб "Колос" Братківці, а також комерційні структури, установи, організації, підприємці, колишні партнери, вдячні вихованці, друзі, рідні і близькі, шанувальники ігрового та тренерського таланту І.Краснецького.

Маємо честь запросити Вас на справжнє свято дитячого футболу – своєрідний фестиваль футбольних "зірок" майбутнього – "Меморіал Івана Краснецького-2017".

Урочисте відкриття змагань відбуватиметься 8 червня, у четвер о 12:00 год. в селі Братківці Тисменицького району (15 км від Івано-Франківська) на стадіоні ім. Івана Краснецького. Там же та на стадіоні середньої школи пройдуть поєдинки турніру. Раді будемо бачити Вас на урочистостях та матчах "Меморіалу", які розпочинатимуться:

8 червня 2017 р. – з 10:00 год.;

9 червня 2017 р. – з 09:00 год.

З Регламентом і календарем турніру "Меморіал Івана Краснецького-2017" можна ознайомитися за даними посиланнями – "РЕГЛАМЕНТ" і "КАЛЕНДАР".


Прес-служба Івано-Франківської обласної федерації футболу