Новини :: Шкіряний м’яч

|

В Івано-Франківську завершились змагання на призи клубу "Шкіряний м'яч - Кубок Coca-Cola U-12"

В Івано-Франківську завершились змагання на призи клубу Шкіряний м'яч - Кубок Coca-Cola U-12

Юні футболісти 2005 року народження ЗОШ №73 м. Львів стали переможцями Всеукраїнських фінальних змагань "Шкіряний м’яч – Кубок Coca-Cola", що тривали в Івано-Франківську з 10 по 12 червня. У видовищному поєдинку вони зуміли здолати непоступливих та технічних харківчан – 1:0. На перерву команди пішли без забитих м’ячів, тому все вирішилося у другому таймі завдяки дещо курйозному голу. Воротар ЗОШ №20 м. Харків, вибиваючи м'яч, влучив у гравця суперника, від якого "круглий" залетів у ворота.

Вирішальному матчу передували інші, теж цікаві стикові поєдинки:

Гра за 7 місце – НВК № 10 м. Бердичів – ЗОШ № 11 м. Бердянськ1:1 (пенальті 0:2)

Гра за 5 місце – ЗОШ № 2 м. Володимир-Волинський – ЗОШ № 301 м. Київ1:3

В матчі за 3 місце зустрічалися господарі турніру івано-франківці та рівняни. Основний час матчу завершився у нічию 0-0. А в серії післяматчевих пенальті з рахунком 4:3 перемогу здобули учні НВК № 26 м. Рівне. Гравці ЗОШ № 10 м. Івано-Франківськ у підсумку фінішували четвертими.

По завершенню змагань на МЦС "Рух" відбулася церемонія нагородження. Юних футболістів, їхніх батьків, тренерів та вболівальників тепло привітали із завершенням змагань голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук, заступник голови Івано-Франківської ОДА Ігор Пасічняк, начальник управління спорту Івано-Франківської ОДА Орест Оклієвич, президент Всеукраїнського клубу "Шкіряний м'яч" Андрій Біба, перший віце-президент Асоціації аматорського футболу України Олександр Каденко, радник президента ФФУ Валентин Латипов, голова Івано-Франківської обласної федерації футболу Тарас Клим.

Переможці, призери та учасники змагань отримали футбольні м'ячі та вимпела ФФУ, дипломи та вимпела ААФУ, кубки, медалі, грамоти та пам'ятні подарунки.

Матчі фінальної частини змагань учасники провели у новенькій формі від Асоціації аматорського футболу України та спонсора змагань – компанії Coca-Cola. Протягом всього перебування на фінальному турнірі усі команди також були забезпечені фірмовими напоями компанії. Матчі змагань проводилися м’ячами від Select – технічного партнера фінальних змагань, який надав також призи кращим гравцям кожної команди та переможцям змагань з елементів техніки гри у футбол.

Переможцями змагань з елементів техніки гри у футбол стали:

Жонглювання м’ячем – Віталій Тіщенко (ЗОШ № 301 м. Київ) – 329 ударів.

1. ЗОШ № 301 м. Київ – 655, 2. НВК № 10 м. Бердичів – 622, 3. НВК № 26 м. Рівне – 464.

Удари на дальність – Євген Яновіч (ЗОШ № 20 м. Харків) – 44 м.

1. ЗОШ № 20 м. Харків – 114, 2. ЗОШ № 301 м. Київ – 110, 3. ЗОШ № 10 м. Івано-Франківськ – 108.

Удари на точність – Дмитро Рожко (ЗОШ № 10 м. Івано-Франківськ) – 4 удари.

1. ЗОШ № 301 м. Київ – 10, 2. ЗОШ № 10 м. Івано-Франківськ – 9, 3. ЗОШ № 20 м. Харків – 9.

За 1-ше загальнокомандне місце у змаганнях з елементів техніки гри у футбол Кубком Федерації футболу та дипломом Асоціації аматорського футболу України була нагороджена київська ЗОШ № 301.

Кращі гравці фінального турніру у складах усіх команд:

ЗОШ № 73 м. Львів – Руслан Шеремета

ЗОШ № 20 м. Харків – Євген Яновіч

НВК № 26 м. Рівне – Станіслав Прадош

ЗОШ № 10 м. Івано-Франківськ – Володимир Савчин

ЗОШ № 301 м. Київ – Олександр Григораш

ЗОШ № 2 м. Володимир-Волинський – Андрій Балабін

ЗОШ № 11 м. Бердянськ – Іван Богуславський

НВК № 10 м. Бердичів – Кирило Кобернюк

Під час перебування в Івано-Франківську всі команди-фіналісти змагалися за право стати першими. Але головне не те, яке місце вони посіли. Головне, що юні футболісти придбали неоціненний досвід колективізму, командного духу та витривалості.

Саме футбол допомагає всім, хто потоваришував з ним, стати справжнім громадянином своєї країни, патріотом, чесною, вихованою людиною. Чи не тому футбол – найулюбленішу гру мільйонів, справедливо називають ще і школою життя.

Прес-служба Івано-Франківської обласної федерації футболу