Новини :: Новини ІФАФ та регіонів

|

У Бурштині пройшов дитячий фестиваль "Відкриті уроки футболу"

У Бурштині пройшов дитячий фестиваль Відкриті уроки футболу

28 вересня за сприяння і допомоги Федерації футболу України та Благодійного фонду "Розвиток футболу України" на спортивному майданчику загальноосвітньої школи № 2 м. Бурштин пройшов футбольний фестиваль національного соціального проекту "Відкриті уроки футболу".

З вітальним словом до присутніх звернулися перший віце-президент Федерації футболу України Вадим Костюченко, голова обласної федерації футболу Тарас Клим, заступник голови ІФФФ Василь Луцький, голова Богородчанської районної федерації футболу Роман Балаш та голова Бурштинської міської федерації футболу Богдан Максимчак. Вони побажали учасникам фестивалю спортивних досягнень, фізичного гарту і впевнених перемог.

Головним завданням проекту "Відкриті уроки футболу" є залучення дітей до здорового способу життя та до занять футболом зокрема. Фестиваль робить футбол відкритим для всіх, незважаючи на наявність футбольної обдарованості, незалежно від статі, соціального статусу та статків сім’ї.

Фестиваль розпочався з динамічної розминки. Потім для дітей інструктори проводили різноманітні розважальні футбольні ігри, змагання, конкурси та інші спортивні заходи за принципом – "Спорт для всіх". Футбольне поле було розділене на 12-ть секторів, у кожному з яких працював тренер з асистентом. Вони ділилися з дітьми секретами футболу, знайомили з вправами, які допомагають розвинути влучність, швидкість та витривалість. Діти, об’єднані в команди, рухалися із сектора в сектор, де їм пропонували виконати ту чи іншу вправу або залучали до гри.

Опікувалися дітьми не лише вчителі та тренери, але й представники поліції, шкільні психологи, поряд був черговий медичний працівник. Співробітники управління патрульної поліції м. Івано-Франківськ проводили з учасниками заходу профілактичні бесіди. Спочатку діти дізнавалися про особливості роботи правоохоронців. А потім наставники у погонах пропагували серед дітей здоровий спосіб життя, ввічливе ставлення один до одного, недопустимість вчинення будь-яких кримінальних чи адміністративних правопорушень.

Діти з радістю брали участь у конкурсах, іграх та виконували різні вправи за командами своїх наставників. Хороший настрій футбольного свята підкріплювався музичним супроводом.

По завершенню фестивалю відбулась урочиста церемонія нагородження. Кожна дитина отримала на згадку футболку, учителі фізичної культури – спортивні костюми, навчальні заклади – футбольні м’ячі та інший спортивний інвентар.

Залишається сподіватись, що години, проведені на спортивному майданчику, не пройдуть даремно і багато хто з дітей вирішить обрати активний та здоровий спосіб життя та долучиться до дружньої футбольної родини.

Дитячий фестиваль Відкриті уроки футболу
Дитячий фестиваль Відкриті уроки футболу

Більше фото в розділі сайту ФОТОГАЛЕРЕЯ.

Прес-служба Івано-Франківської обласної федерації футболу