Новини :: Комітет арбітрів

|

Українські арбітри прибули до Антальї на зимові збори

Українські арбітри прибули до Антальї на зимові  збори

4 лютого вітчизняні рефері, серед яких арбітр ФІФА з Івано-Франківська Анастасія Романюк, вирушили на традиційний зимовий навчально-тренувальний збір, який протягом тижня триватиме в турецькій Антальї, а саме – у Белеку.

До місця проведення НТЗ українська делегація дісталася регулярним рейсом із пересадкою в столиці Туреччини – Анкарі. Анталья зустріла рефері хмарною погодою та температурою повітря +10°C. До готелю, який на час збору стане їхньою штаб-квартирою, українці прибули близько 10-ї ранку.

Програма цьогорічного збору передбачає щоденні ранкові та вечірні заняття з фізпідготовки, а також теоретичну частину, під час якої інструктори Комітету арбітрів Федерації футболу України здійснюватимуть аналіз арбітражу матчів та ознайомлюватимуть із системою відеоповторів VAR. Окрім щоденної теорії та тренувань, українські рефері матимуть можливість відшліфовувати свої знання у товариських поєдинках, аби отримати практику та поступово ввійти у сезон.

Після короткого відпочинку та відновлення в перший день зборів на українських рефері вже чекало педагогічне тестування з правил гри та відеотест УЄФА – 20 відеокліпів із різними ігровими епізодами.

Другий день навчально-тренувальних зборів українських арбітрів розпочався з ранкового тренування, де рефері під наглядом інструкторів виконували різноманітні вправи на координацію та рухливість.

Далі на арбітрів чекало теоретичне заняття, яке відкрив голова Комітету арбітрів ФФУ Лучано Лучі. У своєму короткому виступі він подякував Федерації футболу України та українській Прем’єр-лізі за організацію збору та за надану можливість запросити інструктора ФІФА Джованні Стеванато.

Голова комітету арбітрів окреслив плани на збір і попросив присутніх бути зібраними та серйозно підходити до занять як на полі, так і під час теорії, адже це стане гарним підґрунтям у підготовці до старту у весняній частині сезону.

Лучано Лучі також акцентував увагу на необхідному для суддів знанні англійської мови: "Тим, хто в перспективі планує стати арбітром міжнародної категорії, потрібно знати англійську мову. Тому що зараз ФІФА та УЄФА проводять екзамени на знання англійської".

На завершення Лучано Лучі відзначив, що протягом збору проведе індивідуальні бесіди з усіма рефері.

Українські арбітри прибули до Антальї на зимові  збори
Українські арбітри прибули до Антальї на зимові  збори
Українські арбітри прибули до Антальї на зимові  збори
Прес-служба Федерації футболу України