Новини :: Новини ІФАФ та регіонів

|

Футзальний турнір серед дівчат у Богородчанах

Футзальний турнір серед дівчат у Богородчанах

На Богородчанщині організований жіночий футбол розпочався у 2008 році. Тоді пройшли перші футбольні змагання серед дівчат. На протязі останніх десяти років відбувається регулярний чемпіонат району у двох вікових групах: WU-15, WU-17. За підтримки Богородчанської районної федерації була створена районна команда "Богородчаночка", яка приймала участь у обласних та всеукраїнських змаганнях. Торік дівчата з Богородчанщини почали виступати на Чемпіонатах України з футболу (вища ліга WU-15 - 6 місце) та футзалу (вихід до фінальної частини змагань WU-16 - 2 ліга та WU-14 - 1 ліга).

Недавно сталася знакова подія у футбольному житті Богородчан. Вперше в спортзалі Богородчанського професійного будівельного ліцею відбувся турнір з футзалу серед дівчат на кубок селищного голови Богородчан. В гості до місцевих дівчат з "Богородчаночки" та ОТГ Дзвиняч завітали представниці сусіднього району – "Надвірняночка - Надвірнянський коледж НТУ" та з обласного центру – студентки базового медичного коледжу. Честь відкрити змагання отримали селищний голова Богородчан Ростислав Заремба та голова Богородчанської районної федерації футболу Роман Балаш. У вступному слові вони привітали учасниць змагань та побажали їм удачі і чесної, безкомпромісної боротьби на спортивному майданчику. Після того як прозвучав Гімн України та капітани команд внесли Державний Прапор України і розпочалося головне спортивне дійство цього дня в райцентрі.

Першими на майданчик вийшли місцеві команди з району. Дівчата показавши непоступливість, великий азарт та жагу до перемоги так і не змогли в основний час матчу (рахунок 3:3) виявити переможця. Все вирішила фортуна післяматчевих штрафних ударів. Точнішими і вправнішими виявились дівчата з новоствореної ОТГ. В другому матчі гості Богородчанщини розіграли ще одну путівку до фіналу змагань. Сильнішими серед студенток обидвох команд виявились надвірнянки. В матчі за третє місце "Богородчаночка" з рахунком 4:1 переграла франківчанок, а у фіналі дзвинячцька команда дала бій іменитому супернику з Надвірної ( в її складі грало 2 діючих гравців з молодіжних дівочих збірних України з футболу та два кандидата), але все таки поступилась з рахунком 4:8.

Після завершення матчів відбулося урочисте нагородження команд-учасниць, яке провели селищний голова Богородчан Ростислав Заремба та голова Богородчанської районної федерації футболу Роман Балаш. Всі команди отримали грамоти, призери турніру – відповідні медалі, а переможець - чудовий кубок.

Селищний голова Богородчан Ростислав Заремба пообіцяв всестороннє підтримувати розвиток дівочого футболу на Богородчанщині та здорового способу життя юначок, а турнір зробити традиційним і вже наступного року запросити команди з інших областей.

Індивідуальні відзнаки отримали:

кращий воротар – Вероніка Кузьмин (Богородчаночка),

кращий захисник – Ангеліна Осадчук (Івано-Франківський базовий медичний коледж),

кращий нападник – Романія Карабінович (ОТГ Дзвиняч),

кращий бомбардир турніру (10) – Анна Дем’янець (Надвірняночка-Надвірнянський коледж НТУ)

та наймолодший гравець турніру – Валентина Матис (Богородчаночка).

Технічні результати турніру з футзалу серед дівчат на кубок селищного голови Богородчан:

5 березня 2018 року, Богородчани

1-й півфінал
Богородчаночка 3:3 (по пен.0:2) Дзвиняч ОТГ
Тетяна Ярема (Старуня НВК), Соломія Івасів(Глибока ЗОШ), Ганна Печенюк – Вікторія Ткачук-2, Христина Дручків (Космач ЗОШ)

Пенальті забили: Вікторія Ткачук та Романія Карабінович (Дзвиняч ЗОШ)

2-й півфінал
Надвірняночка 14:2 БМК Івано-Франківськ
Анна Дем'янець-6, Романа Лукач-5, Тетяна Лайщук, Яна Русінова, Ганна Печенюк – Мар’яна Демчук, Заболотна

Матч за 3 місце
Богородчаночка 4:1 БМК Івано-Франківськ
Ганна Печенюк-2, Діана Рожко-2(Жураки ЗОШ) - Бурак

Фінал
Надвірняночка 8:4 Дзвиняч ОТГ
Анна Дем'янець-4, Романа Лукач-3, Яна Тріщук – Романія Карабінович-2, Христина Дручків-2

Футзальний турнір серед дівчат у Богородчанах
Футзальний турнір серед дівчат у Богородчанах
Футзальний турнір серед дівчат у Богородчанах
Футзальний турнір серед дівчат у Богородчанах
Футзальний турнір серед дівчат у Богородчанах
Футзальний турнір серед дівчат у Богородчанах
Футзальний турнір серед дівчат у Богородчанах
Прес-служба Богородчанської районної федерації футболу