Новини :: Новини ІФАФ та регіонів

|

У Снятині пройшов дитячий фестиваль "Відкриті уроки футболу"

У Снятині пройшов дитячий фестиваль Відкриті уроки футболу

24-27 вересня за сприяння і допомоги Федерації футболу України та Благодійного фонду "Розвиток футболу України" на стадіоні "Колос" м. Снятин Івано-Франківської області відбувся футбольний Фестиваль чемпіонів "Відкриті уроки футболу". У заході взяли участь 192 дитини з 12 загальноосвітніх шкіл Снятинського району.

Метою національного соціального проекту є не тільки ознайомлення і опанування елементів гри у футбол, закріплення навичок здорового способу життя, знань з прав й обов’язків дітлахів, адаптація в дитячому колективі й самовираження, а й необхідність відновлення у дітей-переселенців, дітей з соціально незахищених сімей, дітей-сиріт психологічної стійкості, швидкої соціальної інтеграції в рамках місцевих громад шляхом заохочення до спортивних заходів.

З вітальним словом до присутніх звернулися голова Снятинської районної федерації футболу Ігор Петришин, голова Снятинської РДА Богдан Свіщовський, начальник управління освіти Снятинської РДА Уляна Іванійчук, заступник голови Івано-Франківської обласної федерації футболу Тарас Яворський та місцевий координатор "Відкритих уроків футболу" Іван Кейван. Вони побажали учасникам фестивалю спортивних досягнень, фізичного гарту і впевнених перемог.

Кожен день фестивалю розпочинався з динамічної розминки. Потім із дітьми інструктори проводили різноманітні розважальні футбольні ігри, змагання, конкурси та інші спортивні заходи за принципом – "Спорт для всіх". Футбольне поле було розділене на 12-ть секторів, у кожному з яких працював тренер з асистентом. Вони ділилися з дітьми секретами футболу, знайомили з вправами, які допомагають розвинути влучність, швидкість та витривалість. Діти, об’єднані в команди, рухалися із сектора в сектор, де їм пропонували виконати ту чи іншу вправу або залучали до гри.

Опікувалися дітьми не лише вчителі та тренери, але й представники поліції, шкільні психологи, поряд був черговий медичний працівник. Співробітники управління патрульної поліції м. Снятин проводили з учасниками заходу профілактичні бесіди. Спочатку діти дізнавалися про особливості роботи правоохоронців. А потім наставники у погонах пропагували серед дітей здоровий спосіб життя, ввічливе ставлення один до одного, недопустимість вчинення будь-яких кримінальних чи адміністративних правопорушень.

Діти з радістю брали участь у конкурсах, іграх та виконували різні вправи за командами своїх наставників. Хороший настрій футбольного свята підкріплювався музичним супроводом.

В рамках фестивалю також був проведений і "Солодкий Кубок", за підсумками якого кращі гравці були відзначені призами:

3 місце – Максимчук Назар, Снятинська ЗОШ №2 I-III ступенів, набрав 93 очки (м'яч);

2 місце – Каленчук Андрій, Прутівська ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. В.Самійленка, набрав 110 очок (м'яч і цукерки);

1 місце – Рожко Віталій, Устянська ЗОШ І-ІІІ ступенів, набрав 112 очок (м'яч і футбольний торт).

По завершенню фестивалю відбулась урочиста церемонія нагородження. Кожна дитина отримала на згадку футболку та пам'ятний значок, учителі фізичної культури – спортивні костюми, навчальні заклади – футбольні м’ячі та інший спортивний інвентар, наданий Федерацією футболу України.

Залишається сподіватись, що години, проведені на спортивному майданчику, не пройдуть даремно і багато хто з дітей вирішить обрати активний та здоровий спосіб життя та долучиться до дружньої футбольної родини.

Прес-служба Івано-Франківської обласної федерації футболу