Новини :: Новини ІФАФ та регіонів

|

Михайло Макогон: "Я щасливий чоловік та батько найкращої донечки"

Михайло Макогон: Я щасливий чоловік та батько найкращої донечки

"Футбол – то складна професія, яка не всім по зубах, але прагнення і бажання можуть багато вирішити!" – вважає воротар МФК "Віза Вторма" Михайло Макогон.

Про своє життя та професійну діяльність далі в інтерв’ю.

– Михайле, розкажіть про себе. Як розпочалась ваша футбольна кар’єра?

– Я щасливий чоловік та батько найкращої донечки, якій зараз 6 років. Люблю своє життя, бо маю сім'ю та займаюсь справою, яка мені подобається. Перша симпатія до футболу розпочалась у 7 років в ДЮСШ "Прикарпаття" (перший тренер Рибак С.Й.) Зараз воротар МФК "Віза Вторма".

– Чи можете назвати футбол справою всього свого життя? Чи є дещо важливіше?

– Футбол був справою мого життя до 2012 року, потім я одружився і у нас з дружиною народилася чарівна донька. Тепер сім'я й виховання донечки стоїть на першому місці і є найважливішим та найціннішим у моєму житті.

– Якими якостями повинен володіти футболіст?

– Найголовнішими якостями, якими повинен володіти футболіст – це завжди бути розумним, координованим, непохитним, стійким – морально, психологічно, фізично.

– Які є мінуси в футболі?

– Кожна справа має свої плюси та мінуси. У футболі мінуси – це травми, погані поля, мало футбольних шкіл і професійних команд, насамперед в нашій області. Також, у професійного футболіста мало часу на особисте життя.

– Чи приходилось вам у вашій професійній діяльності поступатись своїм принципам?

– На щастя, ні!

– Чим полюбляєте займатися поза футбольним полем?

– Вільного часу дуже мало, тому стараюся проводити його із сім'єю.

– Про що мрієте?

– Для мене дуже важливо, щоб всі рідні, близькі та дорогі мені люди, завжди були здоровими. Як і більшість наших людей я мрію про мир та злагоду в Україні!

– Який ваш девіз по житті, місія?

– Місія одна! Виховати свою дитину хорошою людиною, показати на своєму прикладі, що ні в якому разі не можна здаватися, як би важко не було.

– Як ви себе мотивуєте, коли пропадає натхнення?

– В мене такого не було, щоб пропадало натхнення грати у футбол. Я завжди бачу чітку ціль, до якої впевнено йду. Якщо я зрозумію, що варто закінчувати ту чи іншу справу, так і зроблю.

– Як близькі люди ставляться до вашої роботи, підтримують?

– Ставляться нормально, підтримують. Коли ігри в Івано-Франківську, то завжди приходять, щоб подивитись матч. А найголовніший мій вболівальник – це тато! Він ще від початку моєї кар'єри постійно був присутній на всіх моїх домашніх іграх, завжди переживає та підтримує мене. Коли виходить, то і на виїзди їздить. Мама також досить часто буває і старається не пропускати жодної гри.

– Що найбільше цінуєте в людях?

– Вірність та чесність – якості, які повинна виховувати в собі кожна людина.

– З чого розпочати новачку, якщо він захоче піти вашим шляхом? Що можете порадити?

– Якщо з'являється можливість змінити щось на краще, то обов’язково використати її на повну. Головне – це жити в задоволення і робити те, що приносить щастя!

Михайло Макогон
Михайло Макогон
Віта Мойсюк, студент кафедри журналістики ПНУ ім. В. Стефаника