Новини :: Комітет арбітрів

|

Відбулось засідання Виконкому Комітету арбітрів ІФАФ

Відбулось засідання Виконкому Комітету арбітрів ІФАФ

23 січня в офісі Івано-Франківської асоціації футболу відбулося засідання Виконкому Комітету арбітрів ІФАФ. Першим питанням порядку денного було звітування голови Комітету арбітрів ІФАФ Євгена Геренди про роботу комітету в 2019 році.

Євген Богданович у своїм промові відмітив, що у 2019 році було проведено 6 засідань Комітету арбітрів обласної асоціації футболу. Загальні збори з арбітрами та спостерігачами арбітражу ІФАФ проводились 2 рази.

Представники Комітету арбітрів ІФАФ приймали участь в педагогічних тестуваннях з фізичної та теоретичної підготовки та навчально-тренувальних зборах, які проводив Комітет арбітрів Федерації футболу України.

У січні в Івано-Франківську відбувся Міжрегіональний семінар спостерігачів арбітражу Всеукраїнських змагань з футболу за участю спостерігачів арбітражу Івано-Франківської, Хмельницької, Чернівецької та Тернопільської областей.

У квітні та серпні проводилося педагогічне тестування з фізичної та теоретичної підготовки арбітрів Комітету арбітрів ІФАФ, педагогічне тестування з теоретичної підготовки спостерігачів арбітражу Комітету арбітрів ІФАФ.

На сайті обласної федерації футболу протягом року висвітлювались всі новини про роботу Комітету арбітрів ІФАФ, розміщена методична література для арбітрів, асистентів арбітра та спостерігачів арбітражу.

Комітетом арбітрів ІФАФ підготовлювались та затверджувались призначення арбітрів, асистентів арбітра та спостерігачів арбітражу для проведення матчів змагань усіх рівнів, що проводились під егідою ІФАФ.

Для роботи під егідою Комітету арбітрів ІФАФ був залучений 1 новий спостерігач арбітражу.

Протягом року проводився контроль за якістю арбітражу та спостеріганням за арбітражем під час проведення чемпіонату, першості та розіграшу Кубку області з футболу, обласних змагань ДЮФЛ, надавалась практична допомога комітетам арбітрів районних (міських) федерацій футболу в організації та проведенні семінарів по підготовці футбольних арбітрів та залучення до навчання в "Школі футбольного арбітра".

Протягом року проводилась робота по вирішенню соціально-побутових питань членів Комітету арбітрів ІФАФ: підготовка анкет, надання допомоги у придбанні спортивної форми та інвентаря, надання допомоги у придбанні навчально-методичних посібників, привітання зі святами.

За підсумками сезону 2018-2019 років була затверджена десятка кращих арбітрів ІФАФ.

Далі були затверджені план роботи Комітету арбітрів ІФАФ на 2020 рік та затверджений список арбітрів, асистентів арбітра, рекомендованих до арбітражу змагань з футболу усіх рівнів у 2020 році. Для проходження другого року навчання у Національній школі футбольного арбітра були рекомендовані Ростислав Дорошенко (арбітр), Олег Луцький (Асистент арбітра) та Віталій Глуханик (асистент арбітра).

Останнім було розглянуто питання про призначення арбітрів для проведення матчів 3-го традиційного турніру з футболу "Кубок міського голови м. Івано-Франківська", проведення якого заплановано у період з 10 по 23 лютого 2020 року, а також для проведення товариських матчів за участю команд Івано-Франківської області.

На даний турнір та товариські поєдинки, які відбуватимуться на території Івано-Франківської області під час підготовки футбольних клубів до весняної частини змагань сезону 2019-2020 років, арбітри призначатимуться Комітетом арбітрів ІФАФ та Комітетом арбітрів УАФ.

На матчі, за участю професіональної команди, арбітри призначатимуться Комітетом арбітрів ІФАФ за попереднім дозволом Комітету арбітрів УАФ.

На матчі, за участю аматорських команд, арбітри призначатимуться Комітетом арбітрів ІФАФ.

Без дозволу Комітету арбітрів ІФАФ проведення арбітрами ІФАФ товариських поєдинків та турнірів забороняється.

Футбольні клуби повинні за три дні до дати проведення матчу повідомити офіційним листом Комітет арбітрів ІФАФ про дату, час, місце проведення, суперника та статус поєдинку.

Також Виконкомом Комітету арбітрів ІФАФ було прийняте Оплата арбітражу (арбітр та два асистенти) матчів 3-го традиційного турніру з футболу "Кубок міського голови м. Івано-Франківська" становить – 1200 грн.

Оплата арбітражу (арбітр та два асистенти) товариського матчу за участю аматорських команд становить – 1000 грн., товариського матчу за участю професіональної команди – 1600 грн. та здійснюється господарем матчу до початку гри.

Прес-служба Івано-Франківської обласної асоціації футболу