Новини :: Новини ІФАФ та регіонів

|

Відбувся вебінар пілотного проєкту UEFA GROW Participation в Україні

Відбувся вебінар пілотного проєкту UEFA GROW Participation в Україні

Протягом трьох днів, 27-29 травня, з використанням сучасних телекомунікаційних технологій відбувся вебінар пілотного проєкту UEFA GROW Participation в Україні. Участь у вебінарі взяли представники УЄФА, Української асоціації футболу і регіональні команди проєкту Івано-франківської, Київської та Дніпропетровської областей.

Робота розпочалась з обговорення реалізації пілотного проєкту UEFA GROW Participation Pilots в Україні, найкращих напрацьованих кейсів, проблемних місць та знайдених нових можливостей.

Перший Віце-президент Асоціації аматорського футболу України, координатор масового футболу УАФ Олександр Каденко розповів про потенціал розвитку аматорських клубів в Україні, міжнародний досвід та дав практичні поради.

Далі слово взяв директор Юридичного департаменту УАФ Ігор Грищенко, який зупинився на адміністративній реформі та політиці співпраці з ОТГ, як можливості для розвитку футбольних клубів.

Про особливості та привабливість для потенційних абітурієнтів Д-диплому УАФ розповів директор спортивно-технічного департаменту УАФ В’ячеслав Дараган.

Учасники вебінару мали можливість послухати доповіді про успішні приклади розвитку аматорських клубів і визнаний УЄФА європейський досвід менеджера департаменту бізнес-розвитку національних асоціацій УЄФА Ліама МакГроерті та ментора з розвитку масового футболу УЄФА Ігоря Янковіча.

Координатор масового футболу Білорусі Віталій Крупіца розповів про управління різними напрямами футболу для досягнення стабільного збільшення кількості людей, що займаються, найважливіші засади та універсальні рішення.

Також обговорювалась тема залучення спонсорів та партнерів для підтримки масового футболу в умовах постпандемії.

Своїми враженнями від проведеного вебінару поділився регіональний менеджер проєкту UEFA GROW в Івано-Франківській області Микола Васильків:

"Сам формат спілкування – дистанційний – був новим для нас, але дав можливість обговорити всі організаційні питання проєкту UEFA GROW. Були представлені цікаві презентації учасників вебінару, корисною та актуальною була тематика доповідей. Ми раді, що були висвітлені теми та напрямки розвитку масового футболу в регіонах України. Дуже цікавою була інформація від наших зарубіжних менторів щодо розвитку масового футболу в європейських країнах. Вважаю за доцільне продовжити спілкування про адміністративну реформу в Україні стосовно розвитку футболу. Найближчим часом наша обласна асоціація футболу внесе свої пропозиції щодо створення та функціонування регіональних асоціацій (федерацій) футболу в новому форматі після завершення проведеної реформи".

Вебінар пілотного проєкту UEFA GROW
Вебінар пілотного проєкту UEFA GROW
Вебінар пілотного проєкту UEFA GROW
Вебінар пілотного проєкту UEFA GROW
Вебінар пілотного проєкту UEFA GROW
Вебінар пілотного проєкту UEFA GROW
Прес-служба Івано-Франківської обласної асоціації футболу