Новини :: Кубок чемпіонів міст і районів області

|

"Юність" (Верхня) – володар Кубка чемпіонів міст і районів області 2019/2020

Юність (Верхня) – володар Кубка чемпіонів міст і районів області 2019/2020

30 серпня на івано-франківському МЦС "Рух" відбувся фінальний матч розіграшу Кубка чемпіонів міст і районів Івано-Франківської області з футболу сезону 2019/2020 років.

Вдруге за всю історію змагань головний трофей виборювали представники одного району. У минулорічному розіграші – Тисменицького, у цьогорічному – Калуського.

Для "Юності" і ФК "Збора" це була перша спроба вибороти головний трофей міжрайонних футбольних перегонів для себе і друга – для Калущини. У сезоні 2013 року представник Калуського району ФК "Станькова" поступився у фіналі турніру ФК "Перегінське" (Рожнятівський р-н), зігравши в основний час унічию 1:1, але в серії пенальті більш влучними виявилися рожнятівці – 3:2.

Фінальний поєдинок пройшов за справжньої літньої спеки, але це не завадило командам показати цікавий та змістовний футбол. Вийшла гра, гідна фіналу. Принципові суперники – "Юність" і ФК "Збора" – показали добротний футбол з високим рівнем інтриги та великою кількістю емоцій, створивши при цьому багато хороших моментів.

У першому таймі значна частина ігрового часу проходила в боротьбі поміж штрафними площами, а загрози воротам виникали здебільшого після виконання гравцями обох команд стандартів.

Саме після подачі з кутового на 32-й хвилині Юрій Іванишин виграв повітряну дуель у захисників ФК "Збора" і головою влучно поцілив у ворота суперника. Практично одразу рахунок міг бути збільшений, але в 100% гольовому моменті свою майстерність продемонстрував воротар ФК "Збора" Богдан Кузів.

На піднесенні "Юність" продовжувала тиснути, атакувати, створювати небезпечні моменти, але без точного завершального удару. На перерву команди пішли за рахунку 1:0 на табло.

Другий тайм ФК "Збора" розпочала зі штурму чужих воріт. Прагнучи зрівняти рахунок, номінальні гості значними силами йшли вперед, а гравці команди з Верхньої у відповідь проводили стрімкі контратаки.

Треба відзначити, що саме гострі випади гравців "Юності" були більш небезпечними, і саме верхнянці були близькими до ще одного взяття воріт, ніж суперник.

Незважаючи на спеку, боротьба на полі точилася до останньої секунди ігрового часу, але в підсумку гол Іванишина виявився переможним у цьому феєричному протистоянні. Після фінального свистка гравці та тренерський штаб "Юності" не стримували радості від перемоги й здобуття почесного обласного трофею.



Кубок чемпіонів міст і районів Івано-Франківської області – ФІНАЛ

"Юність" (Верхня) – ФК "Збора" (Збора) – 1:0 (1:0)

30.08.2020, 16:00. Івано-Франківськ, МЦС "Рух", +33°C, оцінка поля – 4

Арбітри: Ігор Дебенко (Івано-Франківськ), Богдан Морозюк (Івано-Франківськ), Юрій Синишин (Івано-Франківськ)

4-й арбітр: Віталій Дерев'янко (Івано-Франківськ)

Спостерігач арбітражу: Євген Геренда (Калуш)

Делегат ІФАФ: Ігор Овчар (Івано-Франківськ)

"ЮНІСТЬ": Макогон, Канюк (к), Подолюк, Долотко, Гладковський (Гудак, 37), Данилюк, Курташ (Височан, 90+3), Москалик (Герин, 90), Коверник, Іванишин, Дмитрів (Кульчак, 78)

Запасні: Гринів, Мотуз, Пришляк

Головний тренер: Роман Мотуз

ФК "ЗБОРА": Кузів, Яневич, Олевич, Ковальчук (Романів, 44), Борщ, Кулинин, Федорин (Гнатківський, 56), Коско, Генега (Драган, 87), Гончар, Джус (Лесів, 80)

Запасні: Боднар, Лукасевич, Заріцький

Головний тренер: Богдан Кузів

Голи: Іванишин (32, 1:0)

Попередження: Коверник (39), Подолюк (45+1), Іванишин (87), Москалик (89) – Олевич (30), Кулинин (44)



ФК Юність Верхня – володар Кубка чемпіонів міст і районів області 2019-2020

Івано-Франківська обласна асоціація футболу вітає керівництво футбольного клубу "Юність" (Верхня), гравців, тренерський штаб і вболівальників із завоюванням почесного трофею – Кубка чемпіонів міст і районів області з футболу сезону 2019/2020 років!



Відео цього фінального кубкового протистояння можна подивитися нижче:


З турнірними таблицями, результатами та календарем розіграшу Кубка чемпіонів міст і районів Івано-Франківської області з футболу можна ознайомитися на сайті у відповідному підрозділі ЗМАГАННЯ – КУБОК ЧЕМПІОНІВ МІСТ І РАЙОНІВ ОБЛАСТІ.

Прес-служба Івано-Франківської обласної асоціації футболу