Новини :: Оголошення

|

Висловлюємо співчуття…

Висловлюємо співчуття…

На 76-му році життя помер колишній гравець івано-франківського "Спартака", футбольний арбітр та керівник Чернівецької обласної федерації футболу Петро Дмитрович Кобичик.

Івано-Франківська обласна асоціація футболу висловлює найщиріші співчуття родичам, друзям і всім, хто знав Петра Дмитровича. Розуміємо, як важко змиритися з цим непоправним горем. Поділяємо біль та горе близьких. Світла йому пам’ять.



ДОВІДКА з інтернет-ресурсу "Ветерани футболу Прикарпаття"

Петро Кобичик – народився 18.09.1945 р., вихованець житомирського футболу, три сезони успішно захищав кольори івано-франківського "Спартака" (1972-1974 рр.).

У складі команди із Східної Галичини провів 105 матчі, відзначившись 5 забитими м’ячами (матчі чемпіонату СРСР у Першій та Другій лізі, а також у розіграші Кубку СРСР та УРСР).

У 1972 році у складі "Спартака" виборов звання чемпіона Української РСР та путівку до Першої ліги сезону 1973 р., у перехідних матчах із ризькою "Даугавою" (0:1; 3:1), ставши автором одного із вирішальних м’ячів у другому матчі, що відбувся у листопаді в Сімферополі.

Виступав також у складі команди майстрів "Буковина" Чернівці (1968-1971рр. та 1975-1978рр.), а також за команду ЛВВПУ РА і ВМФ, у складі якої ставав володарем Кубку СРСР серед колективів фізкультури.

По завершення кар’єри футболіста, розпочав кар’єру футбольного арбітра. У 1987 році отримав звання арбітра Всесоюзної категорії. У Вищій лізі СРСР провів 36 матчів.

Тривалий час працював керівником Чернівецької обласної федерації футболу, інспектором матчів Вищої ліги українського футболу, а також у комітеті арбітрів Федерації футболу України.

Петро Дмитрович Кобичик