Новини :: Новини ІФАФ та регіонів

|

Фінальні змагання Шкільної футбольної ліги в Богородчанському районі

Фінальні змагання Шкільної футбольної ліги в Богородчанському районі

На спортивному майданчику зі штучним покриттям в смт Богородчани відбулися фінальні районні змагання "Шкільна футбольна ліга 2019/2020" в рамках пілотного проєкту UEFA Grow серед учнів загальноосвітніх шкіл у таких вікових категоріях: юнаки 4-5 класів, 6-7 класів, дівчата 5-7 класів.

За умовами проведення попередніх етапів у віковій категорії 4-5 класів до фіналу вийшли учні Богородчанських шкіл №1 і №2. У напруженій боротьбі сильнішими виявилися футболісти школи №1 (рахунок 1:0), які й стали чемпіонами району.

Категорію дівчат представляли дві півфінальні пари: Солотвинський НВК і Космацька гімназія (рахунок 0:1); Ластівецький НВК та об’єднана команда Глибівського та Похівського НВК (рахунок 0:2). У боротьбі за третє місце перемогу здобули дівчата з Ластівецького НВК. Фінальна зустріч між командами Космацької гімназії та Похівського й Глибівського НВК принесла перемогу дівчатам з Космацької гімназії (рахунок 0:1).

Богородчанська ЗОШ №1 і Космацька гімназія - переможці фіналів Шкільної футбольної ліги в Богородчанському районі

Найбільш представницькою номінацією змагань стала фінальна частина юнаків 6-7 класів, до якої увійшли 8 команд. Розділивши на 2 групи по 4 команди, першу групу склали юнаки Богородчанської ЗОШ №2, Солотвинського ліцею, Порогівської ЗОШ і Бабчинського НВК, які попереднього дня на спортивному майданчику в с. Підгір’я визначили двох фіналістів – Богородчанська ЗОШ №2 та Солотвинський ліцей. До другої групи увійшли команди Богородчанської ЗОШ №1, Раковецького НВК, Старобогородчанського і Росільнянського ліцеїв. Переможцями цієї групи стали учні Богородчанської ЗОШ №1 та Раковецького НВК.

Наступного дня в першому півфіналі зустрілися команди Богородчанської ЗОШ №2 і Раковецького НВК, з рахунком 1:0 перемогли учні школи №2. У другому півфіналі футболісти Богородчанської ЗОШ №1 були сильнішими за ровесників Солотвинського ліцею (рахунок 1:0). Третє місце здобули Солотвинські ліцеїсти, перемігши юнаків Раковецького НВК з рахунком 3:0. Перше місце в цій категорії розіграли школярі Богородчанських ЗОШ №1 і №2, перемогли учні Богородчанської ЗОШ №2 (рахунок 4:0).

Богородчанська ЗОШ №2 - переможець серед юнаків 6-7 класів Шкільної футбольної ліги в Богородчанському районі

У трьох вікових категоріях було визначено кращих гравців фінальної частини змагань:

  • серед юнаків 4-5 класів – Роман Бабецький, учень Богородчанської ЗОШ №1;
  • серед дівчат 5-7 класів – Вікторія Бабінська, учениця Похівського НВК;
  • серед юнаків 6-7 класів – Іван Багрій, учень Богородчанської ЗОШ №2.
Роман Бабецький, Вікторія Бабінська, Іван Багрій - кращі гравці фіналів Шкільної футбольної ліги в Богородчанському районі

Організаційний комітет пілотного проєкту UEFA Grow в області в складі першого заступника голови ІФАФ Тараса Клима, регіонального менеджера проєкту Миколи Васильківа та координатора проєкту Олега Волосянка нагородили учасників і переможців змагань сертифікатами учасника, м’ячами, футбольним інвентарем, статуетками та кубками.

Районний організаційний комітет дякує за допомогу в організації й проведенні фінальної частини змагань "Шкільна футбольна ліга 2019/2020" вчителям фізичної культури району, тренерам та директору Богородчанської ДЮСШ В.Д. Петришину, селищному голові Богородчан Р.Д. Зарембі.

Завдяки цьому учні розвивають не тільки фізичні але й морально-вольові якості, які в поєднанні допоможуть легше адаптуватися до умов соціального середовища. До зустрічі в наступних футбольних турнірах!

Богородчанський районний організаційний комітет змагань