Новини :: Новини ІФАФ та регіонів

|

30-річчя ГС "ІФАФ": представляємо лауреатів номінації "Вірні традиціям"

30-річчя ГС ІФАФ: представляємо лауреатів номінації Вірні традиціям

Івано-Франківська обласна асоціація футболу продовжує цикл публікацій про лауреатів відповідних номінацій з нагоди 30-річчя ГС "ІФАФ".

Як ми повідомляли раніше, 23 грудня 1990 року футбольна громадськість Івано-Франківщини на своїх установчих зборах вирішила створити організацію, яка на добровільних засадах об’єднала футбольні клуби та команди, дитячі спортивні школи, тренерів, арбітрів, ветеранів футболу та вболівальників нашого краю.

У цьому році Івано-Франківська обласна асоціація футболу (ІФАФ) святкує свій ювілей – 30 років з дня створення! 2 грудня на засіданні Виконавчого комітету ІФАФ були затверджені списки номінацій та лауреатів для відзначення під час заходів з нагоди 30-річчя ГС "ІФАФ". Сьогодні ми представляємо лауреатів номінації "Вірні традиціям" за період 1990-2020 років.

Номінація "ВІРНІ ТРАДИЦІЯМ"

Бойко Анатолій - вірні традиціям

Бойко Анатолій

Відомий у минулому футболіст івано-франківського "Спартака", після завершення кар’єри футболіста проводив матчі Всеукраїнських змагань з футболу в якості арбітра (у т.ч. і матчі Вищої ліги). Згодом працював у тренерському штабі вищолігового "Прикарпаття" Івано-Франківськ, тривалий час виконував функції начальника команди. Входив до складу Виконавчого комітету Івано-Франківської обласної федерації футболу. Був головою інспекторського комітету ІФФФ.

Бойко Михайло - вірні традиціям

Бойко Михайло

Ініціатор створення та тренер команди "Машинобудівник" (пізніше – "Автоливмаш") Івано-Франківськ – володар Кубка, призер та чемпіон Івано-Франківщини у першій половині 90-х років. Нині – член Контрольно-дисциплінарного комітету ГС "ІФАФ".

Бунчак Ярослав - вірні традиціям

Бунчак Ярослав

Учасник першого звітно-виборного пленуму ІФФФ, багаторічний начальник команди "Карпати" Болехів – одного з найбільш стабільних учасників обласних змагань з футболу в період з 1990 по 2020 роки.

Вовкович Богдан - вірні традиціям

Вовкович Богдан

Учасник першого звітно-виборного пленуму ІФФФ, гравець команди "Спартак" Івано-Франківськ (1960-1965 рр.). У період з 1991 по 1996 рр. - генеральний директор МЦС "Рух". З 1999 по 2010 роки – інспектор та делегат ФФУ. Арбітр республіканської категорії (футбол, хокей). Спостерігач арбітражу обласних змагань з футболу. Тривалий час був працівником Івано-Франківської обласної асоціації футболу.

Герега Василь - вірні традиціям

Герега Василь

У період з 1988 по 2002 рр. обслуговував футбольні матчі в якості арбітра. З 1992 по 2002 рр. – арбітр І-ї категорії (І-а ліга). З 1990 по 2000 рр. – секретар Івано-Франківської обласної асоціації футбольних арбітрів. У період з 2005 по 2010 рр. – заступник голови інспекторського комітету ІФФФ, а з 2010 по 2012 рр. – голова Контрольно-дисциплінарного комітету Івано-Франківської обласної федерації футболу. Зараз – спостерігач арбітражу обласних змагань з футболу.

Гнатишин Михайло - вірні традиціям

Гнатишин Михайло

Двічі ставав чемпіоном УРСР з футболу у складі івано-франківського "Спартака" (1969 та 1972 рр.). У період з 1990 по 1999 рр. працював тренером в івано-франківському "Прикарпатті". 5 разів входив до числа 10-и кращих тренерів Івано-Франківської області. Очолюючи бурштинський "Енергетик", ставав бронзовим та срібним призером першості України серед команд 2-ї ліги. Входив до складу Виконавчого комітету Івано-Франківської обласної федерації футболу. Працював спостерігачем арбітражу на матчах обласних змагань з футболу.

Грейда Богдан - вірні традиціям

Грейда Богдан

Ініціатор створення та керівник команди "Зоря" Черніїв, яка мала успіхи в обласному футболі в 70-х роках минулого століття. У часи СРСР працював тренером команди "Маяк" Підгір’я, яка виступала на Всеукраїнських змаганнях СТ "Колос". З 1983 по 2006 рр. – директор Тисменицької ДЮСШ. Активно допомагав становленню команди "Ураган" Черніїв, яка в період з 2017 року ставала чемпіоном Тисменицького району, володарем Кубка району, володарем Суперкубка району, переможцем першості Івано-Франківської області та фіналістом Кубку чемпіонів міст та районів області.

Двояк Василь - вірні традиціям

Двояк Василь

Відомий на Прикарпатті спортивний функціонер. У період 1982-1991 рр. – інструктор з фізичної культури та спорту колгоспу "Ленінська правда", с. Олеша. З 1991 р. – голова Тлумацької районної ради ФСТ "Колос". У період з 2005 по 2007 рр. – головний спеціаліст, а з 2007 по 2014 рр. – начальник відділу у справах молоді та спорту Тлумацької райдержадміністрації. Протягом тривалого часу опікувався командою "Придністров’я" Тлумач, яка у 2012 році завоювала срібні нагороди обласного чемпіонату.

Кушнірук Микола - вірні традиціям

Кушнірук Микола

Учасник першого звітно-виборного пленуму ІФФФ, багаторічний голова правління та тренер команди "Карпати" Кути – одного з найбільш стабільних учасників обласних змагань з футболу в період з 1990 по 2020 роки. Директор стадіону в с. Кути, який названий його ж ім’ям.

Луцький Василь - вірні традиціям

Луцький Василь

Учасник першого звітно-виборного пленуму ІФФФ, з 1998 року по даний час працює на різних посадах в Івано-Франківській обласній асоціації футболу. За час роботи в даній організації місцевий осередок УАФ неодноразово ставав переможцем серед регіональних осередків у Всеукраїнському огляді-конкурсі на кращу постановку роботи з розвитку футболу. На початку 90-х років – тренер команди "Барва" Івано-Франківськ – учасниці обласних змагань з футболу. Працював тренером-викладачем відділення "Футбол" в івано-франківській ДЮСШ №3. Очолював Комітет дитячо-юнацького футболу ІФФФ. Обирався заступником голови ІФФФ. Володар спеціальної відзнаки UEFA GROW SUPERSTAR. Нині – голова Комітету ветеранського футболу ГС "ІФАФ".

Максимчак Богдан - вірні традиціям

Максимчак Богдан

Голова Бурштинської міської федерації футболу, член Виконавчого комітету ГС "ІФАФ". У період з 1998 по 2012 рр. – віце-президент ФК "Енергетик" Бурштин (учасник Першої ліги ПФЛ України). Певний період часу працював на посаді директора Галицької ДЮСШ. У 2016 році був ініціатором створення та президентом НФК "Бурштин" (учасник чемпіонату області з футболу).

Мандрик Володимир - вірні традиціям

Мандрик Володимир

Відомий у минулому гравець калуського "Хіміка". Після завершення кар'єри гравця розпочав тренерську кар'єру. Спочатку тренував аматорів, а потім був запрошений до тренерського штабу "Спартака" з Івано-Франківська, де 2006 року був виконувачем обов'язків головного тренера. Нині працює директором стадіону "Хімік" у Калуші. Член Апеляційного комітету ГС "ІФАФ".

Назарук Василь - вірні традиціям

Назарук Василь

Учасник першого звітно-виборного пленуму ІФФФ. У минулому – гравець, пізніше – тренер та багаторічний керівник команди "Іскра" Старі Кривотули, яка виступала в обласних змаганнях з футболу в 90-х роках. Проводив матчі обласних змагань з футболу в якості арбітра. Активний представник громади в Тисменицькій районній федерації футболу. Нині – спостерігач арбітражу обласних змагань з футболу.

Овчар Михайло - вірні традиціям

Овчар Михайло

Учасник першого звітно-виборного пленуму ІФФФ. Один із засновників Івано-Франківської обласної федерації футболу. У практичному арбітражі змагань серед команд Вищої ліги провів 11 сезонів (1992-2002 рр.). Усього в якості арбітра та асистента арбітра провів 291 матч за участю професіональних команд. Асистент арбітра ФІФА. Працював на 6 матчах єврокубків та 3 матчах за участю національних збірних команд. У 1998 році отримав спеціальну нагороду "Золотий прапорець", як кращий асистент арбітра за підсумками сезону. Входив у число 10-ти кращих асистентів арбітра України за підсумками року. Після завершення кар’єри арбітра розпочав кар’єру спостерігача арбітражу. Працював виконавчим директором НФК "Спартак" Івано-Франківськ та ЖФК "Нафтохімік" Калуш. Зараз – спостерігач арбітражу матчів УПЛ, заступник голови ГС "ІФАФ", член Комітету жіночого футболу УАФ.

Остап’як Остап - вірні традиціям

Остап’як Остап

Учасник першого звітно-виборного пленуму ІФФФ. У минулому – гравець, пізніше – тренер та багаторічний керівник команди ФК "Радча", яка виступала в обласних змаганнях з футболу в 90-х роках. У цей же період – член Ради ІФФФ. Діючий заступник голови Тисменицької районної федерації футболу. Нині – член Контрольно-дисциплінарного комітету ІФАФ. Нагороджений Медаллю ФФУ "За заслуги".

Попадинець Петро - вірні традиціям

Попадинець Петро

Учасник першого звітно-виборного пленуму ІФФФ. У минулому – відомий гравець, пізніше – тренер команди "Індуктор" Івано-Франківськ, яка виступала в обласних змаганнях з футболу в 90-х роках. Багаторічний директор ДЮСШ №3 м. Івано-Франківська. Член Комітету дитячо-юнацького футболу ІФФФ. Тривалий час очолював Контрольно-дисциплінарний комітет ІФАФ. Нині – заступник голови Контрольно-дисциплінарного комітету ІФАФ, спостерігач арбітражу обласних змагань з футболу.

Рибак Степан - вірні традиціям

Рибак Степан

Учасник першого звітно-виборного пленуму ІФФФ. Один з найвідоміших гравців "золотої" ери івано-франківського "Спартака". Після закінчення кар'єри гравця розпочав тренерську кар'єру. Працював тренером перейменованої на "Прикарпаття" своєї рідної команди. Пройшов шлях від тренера до директора. Уже після відновлення незалежності України Рибак став начальником команди перехідної української ліги "Лисоня" з Бережан. Пізніше працював головним тренером команди перехідної ліги "Бескид" з Надвірної. Дев'ять років тренував команду "Сокіл" із села Угринів. Автор книги "Спогади з вірою в майбутнє…", у якій описує свій футбольний шлях та своїх партнерів по футбольному клубу "Спартак" з Івано-Франківська. У кінці 80-х років був головою Івано-Франківської обласної федерації футболу.

Сікора Василь - вірні традиціям

Сікора Василь

З 1991 по 1994 рр. працював на посадах інструктора навчально-спортивного відділу комітету з фізичної культури і спорту Івано-Франківського облвиконкому та інструктора навчально-спортивного відділу управління у справах спорту Івано-Франківської обласної державної адміністрації. З 1994 р. по сьогодні працює на різних посадах в Івано-Франківській обласній асоціації футболу. З 2012 по 2015 рр. – член Комітету масового футболу Федерації футболу України, з 2015 по 2017 рр. – член Комітету з розвитку футболу в регіонах та менеджменту Федерації футболу України.

Отримані нагороди:

  • Почесна грамота Федерації футболу України (1998 р.)
  • Почесна грамота Асоціації аматорського футболу України (1998 р.)
  • Подяка Федерації футболу України (2002 р.)
  • Почесна грамота Федерації футболу України (2006 р.)
  • Медаль "За заслуги ФФУ" (2010 р.)
  • Грамота Національного олімпійського комітету України (2012 р.)
  • Почесний знак ФФУ "Відзнака Президента Федерації футболу України" (2014 р.)
  • Медаль "За заслуги перед Прикарпаттям" (2015 р.)
Терешкун Роман - вірні традиціям

Терешкун Роман

У минулому був гравцем аматорських команд області, пізніше – багаторічний керівник команди ФК "Сокіл" Угринів, яка виступала в обласних змаганнях з футболу протягом тривалого періоду часу. Завжди бере активну участь у громадській роботі Тисменицької районної федерації футболу. Неодноразово обирався до складу Виконавчого комітету ГС "ІФАФ". Ініціатор-меценат видавництва книг на футбольну тематику: "Футбольна династія Думанських", "Спогади з вірою в майбутнє…" (С. Рибак). Нині – заступник голови Апеляційного комітету ГС "ІФАФ". Нагороджений численними грамотами та відзнаками за діяльність у сфері футболу.

Якимишин Василь - вірні традиціям

Якимишин Василь

Протягом довгого періоду часу голова Косівської районної федерації футболу, керівник Косівського районного відділення ФСТ "Колос" в Івано-Франківській області. Після закінчення кар’єри гравця перейшов на тренерську роботу. У 90-х роках – тренер команди "Гуцульщина" Косів. Ініціатор відновлення традиційного турніру "Кубок Гуцульських Міст". Нині – член Виконавчого комітету ГС "ІФАФ".

Прес-служба Івано-Франківської обласної асоціації футболу