Новини :: Комітет з проведення змагань

|

Процедура реєстрації футболістів в Базі УАФ

Процедура реєстрації футболістів в Базі УАФ

Інформаційно-аналітична система Української асоціації футболу (далі – База УАФ) працює задля впорядкування організаційних, статистичних, аналітичних питань українського футболу. Всім відомо, що змагання Прем’єр-ліги України, Першої та Другої ліг України, Асоціації аматорського футболу України, Асоціації футзалу України, Дитячо-юнацької футбольної ліги України, Івано-Франківської обласної асоціації футболу, Дитячо-юнацької футбольної ліги Івано-Франківської області проводяться ТІЛЬКИ за умови реєстрації клубів та футболістів в Базі УАФ.

Українською асоціацією футболу був розроблений новий модуль БД УАФ – КЛУБНИЙ КАБІНЕТ – і станом на сьогодні, будь який заклад футболу – ФК, ДЮФК, ДЮСШ, СДЮШОР (далі – Клуб) має можливість отримати права доступу до Бази УАФ. Після проходження верифікації, з’являється можливість реєструвати футболістів та закріпляти їх за своїм Клубом. Футболісти після реєстрації в Базі УАФ – отримують FIFA ID.

Реєстрація Клубу в Базі УАФ, реєстрація футболістів в Базі УАФ та закріплення футболістів за Клубом в Базі УАФ – все це дає можливість на отримання компенсації за підготовку юних футболістів, отримання платежів солідарності, допомагає вибудовувати сучасну та юридично правильну систему переходів з клубу в клуб, піднімає рівень організації в проведенні змагань, допомагає уникнути ганебного явища “підстав”.

Учасники Всеукраїнських змагань з футболу всіх рівнів вже два роки працюють у новому модулі Бази УАФ. Без цієї процедури клуби (ДЮСЗ) просто не зможуть прийняти участь у чемпіонатах України з футболу як серед дорослих команд, так і дитячо-юнацьких спортивних закладів.

На вимогу Української асоціації футболу всі клуби першої та другої ліг обласних змагань з футболу починаючи з сезону 2021-2022 років також працюють у власному Кабінеті Бази даних УАФ: пройшли процедуру авторизації та проводять реєстрацію футболістів. Станом на сьогоднішній день 685 футболістів обласних змагань серед дорослих команд отримали FIFA ID.

Наступним кроком Української асоціації футболу буде залучення до роботи в новому модулі Бази УАФ футбольних клубів (команд, ДЮСЗ) – учасників районних змагань з футболу та змагань ДЮФЛІФО.

Івано-Франківська обласна асоціація футболу пропонує всім суб’єктам футболу області ознайомитися з порядком доступу і роботи в Базі УАФ. Пропонуємо вашій увазі ВІДЕО-ПРЕЗЕНТАЦІЮ керівника аналітичного відділу УАФ Валерія Бахура щодо роботи в Клубному Кабінеті та процедури реєстрації власних вихованців.

За довідками з питань роботи з Базою УАФ можете звертатися в офіс обласної асоціації футболу (м. Івано-Франківськ, вул. Чорновола, 80, e-mail: ifoff1990@gmail.com).

Прес-служба Івано-Франківської обласної асоціації футболу