Новини :: Комітет з проведення змагань

|

20 березня розпочинається другий заявковий період обласних змагань з футболу

20 березня розпочинається другий заявковий період обласних змагань з футболу

Згідно з рішенням Комітету з питань статусу і трансферів футболістів Української асоціації футболу, 20 березня розпочинається другий заявковий період змагань Івано-Франківської обласної асоціації футболу сезону 2022-2023 років

2-й реєстраційний період футбольного сезону 2022-2023 років триватиме до 20 квітня 2023 року включно.

Реєстрація (дозаявка) футболістів команд-учасниць обласних змагань (чемпіонат, першість, кубок) "ІФАФ" з футболу буде проводитись виключно з 10:00 год. по 17:00 год. з понеділка по п'ятницю.

Дозаявити можна тільки вільного футболіста! Якщо гравець у ПЕРШОМУ колі змагань вже був заявлений в Єдиній Базі Даних (далі – ЄБД) УАФ за іншу команду, він має бути попередньо відзаявлений відповідною командою. Відзаявку гравця, згідно з наданими документами, проводить саме та асоціація / федерація футболу (міська, районна, обласна, національна), яка проводила реєстрацію даного футболіста в ЄБД УАФ.

У період з 01 липня поточного року по 30 червня наступного року футболіст в ЄБД УАФ може мати щонайбільше 3 (три) реєстрації за клуби, але протягом цього періоду футболіст має право виступати в офіційних змаганнях тільки за 2 (два) клуби незалежно від їх приналежності (УПЛ, ПФЛ, ААФУ, ДЮФЛ та РАФ).

У разі якщо, футболіст отримав дисциплінарну санкцію, однак безпосередньо не виходив на поле у якості футболіста, реєстрація за клуб, в якому він отримав дисциплінарну санкцію, враховується під час підрахунку кількості реєстрацій та виступів футболіста в сезоні.

Футболіст не має права брати участь в офіційних матчах за більш ніж два клуби, які беруть участь в одному й тому ж змаганні протягом одного й того ж сезону.

У випадку зняття або виключення зі змагань (інформація введена в ЄБД УАФ) футбольного клубу (команди), яка провела менше 50% матчів у сезоні, футболістам даного футбольного клубу (команди) надається статус "вільних агентів" і реєстрація за даний клуб по ЄБД УАФ знімається (скасовується).

У випадку зняття або виключення зі змагань (інформація введена в ЄБД УАФ) футбольного клубу (команди), яка провела 50% або більше матчів у сезоні, футболістам даного футбольного клубу (команди) надається статус "вільних агентів" але реєстрація за даний клуб по ЄБД УАФ не знімається (не скасовується).

Дозволяється заявляти футболістів, котрі одночасно заявлені за команди змагань з футзалу, що не мають професіонального статусу, або ж футболістів, які мають контракти з професіональними клубами змагань з футзалу, за умови надання такими клубами письмового дозволу на участь футболістів у змаганнях з футболу серед аматорських команд.

Оформлення заявкової документації здійснює Комітет з проведення змагань "ІФАФ". Уся заявкова документація оформлюється винятково українською мовою.

Оформлення заявкових документів футбольних клубів (команд) учасників чемпіонату, першості, розіграшів Кубку та Суперкубку області з футболу проводиться за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Чорновола, 80.

Подання заявкових документів електронною поштою (або Вайбер) дозволяється тільки за наступних умов: якісні копії документів з відповідними підписами і печатками передаються в кольоровому зображенні у форматах PDF або JPG.

Керівники (представники) футбольних клубів (команд) для реєстрації футболістів в ЄБД УАФ під час другого реєстраційного періоду зобов’язані представити в Комітет з проведення змагань "ІФАФ" наступні документи:

1. ДОЗАЯВКОВИЙ ЛИСТ в одному примірнику в друкованому вигляді (встановленого зразка), завірений підписом керівника та печаткою футбольного клубу, або керівника підприємства чи установи, яку представляє команда, підписом та печаткою лікаря (обов’язково).

2. На кожного футболіста для проведення реєстрації (заявки) в ЄБД УАФ вносяться:

ЗАЯВА (встановленого зразку) на проведення реєстрації в Базі даних УАФ з обов'язковим заповненням контактної інформації футболіста (адреса проживання, номер телефону) підписана футболістом (та його батьками – у випадку недосягнення 18-ти років) та керівником клубу (команди);

– копія обох сторін (на одному аркуші) ID-картки громадянина України або копія першої cторінки (на одному аркуші) громадянського паспорту (стара форма книжки) – у випадку відсутності документу в ЄБД УАФ;

– для юнаків, які не мають паспорт громадянина України, – копія свідоцтва про народження;

– у випадку наявності – копія першої сторінки закордонного паспорту;

– за потребою кольорове фото останнього терміну у пропорціях 3х4 см.

Футбольний клуб (команда) несе повну відповідальність за достовірність документів, які вносяться до Бази даних УАФ. У разі завантаження недостовірних документів, до футбольного клубу (команди) можуть бути застосовані дисциплінарні санкції згідно з Дисциплінарними правилами УАФ.

Гравці, заявкова документація яких не відповідає вищевказаним вимогам, до участі в змаганнях не допускаються.

Відповідальність за невірні дані в заявкових листах несуть керівники футбольних клубів (команд) та тренери, які підписали та завірили заявкові документи.

У випадку звільнення футболіста з футбольного клубу (команди), футбольний клуб (команда) подає ВІДЗАЯВКОВИЙ ЛИСТ (встановленого зразку) у Комітет з проведення змагань "ІФАФ".

Футболіст має право на перехід до іншого клубу, який знаходиться на території України. Перехід футболіста можливий у випадку подання ним особистої письмової заяви про таке бажання до "ІФАФ" та керівництва попереднього клубу.

У випадку існування за футболістом матеріальної заборгованості попередній клуб має надати "ІФАФ" відповідного листа з підтверджуючими документами протягом 2 (двох) робочих днів після отримання заяви від футболіста (день подання заяви враховується у дводенний термін). Якщо протягом 2 (двох) робочих днів від дати подання цієї заяви до "ІФАФ" від керівництва попереднього клубу не надходить лист з вимогою ліквідації майнової заборгованості футболіста, то даний гравець може бути зареєстрований за новий клуб.

Заявка на участь у змаганнях футболістів-громадян України, які були зареєстровані в клубах інших країн, дозволяється за наявності міжнародного трансферного сертифікату.

Заявка на участь у змаганнях футболістів-легіонерів, які не мають громадянства України, дозволяється за наявності міжнародного трансферного сертифікату.

За кожного нового футболіста-легіонера, прізвище якого вперше вноситься до заявкового листа футбольного клубу (команди), даний футбольний клуб (команда) зобов’язаний до здійснення процедури заявки сплатити грошовий обов’язковий внесок у розмірі 1000 (тисяча) грн. на розрахунковий рахунок "ІФАФ".

Комітет з проведення змагань ІФАФ