Новини :: Різне

|

П'ятисотий день героїчного спротиву України проти росії

П'ятисотий день героїчного спротиву України проти росії

Триває п'ятисота доба героїчного протистояння українського народу російському воєнному вторгненню. Кров, піт, сльози, незламність духу та сучасне західне озброєння. За 500 днів народилася нова українська армія – одна з найсильніших у світі.

За 500 днів – з 4-ї ранку 24 лютого – Україна змінилася кардинально, вона вистояла і не розсипалась, провалила російські плани, довела усьому цивілізованому світові, що ми – воістину дозріла нація, згуртована і мужня, з сильною волею до супротиву та перемоги, а не якась там неспроможна держава, як нас дехто називав і представляв.

500 днів неймовірного опору України пробудили західні спільноти, відкрили їм очі, зокрема ЄС і НАТО, на те, чим є насправді росія та її розхвалена "друга армія", допомогли нарешті отримати впевненість у собі і в тому, що рф потрібно не вмовляти, а жорстко ставити на місце.

За 500 днів ЗСУ провели низку успішних операцій: змусили росіян втікати з півночі, звільнили о. Зміїний, Харківську область та правобережжя Херсонщини. А ще – потопили флагмана Чорноморського флоту, допомогли зацвісти "бавовні" в окупованому Криму, били по Керченському мосту, аеродромах і складах боєприпасів далеко в глибині ворога… Все це для рф стало шоком, холодним душем на розжарену голову.

Україна стоїть твердо і непохитно, українське суспільство вірить у ЗСУ, які визволяють тимчасово окуповані території, а міжнародна підтримка українців міцна і беззаперечна. Натомість росія не лише не досягла жодної з поставлених цілей нападу, але й критично підірвала свій військовий та економічний потенціал, остаточно перетворилась у державу-ізгоя на міжнародній арені та вождистську диктатуру, режим якої до того ж нещодавно продемонстрував світу очевидну внутрішню слабкість.

500 днів війни

Такими є головні підсумки станом на 500 день широкомасштабного вторгнення російської федерації в Україну. Знадобились мільйони прикладів мужності й героїзму, щоб в Україну не лише повірив увесь світ, але насамперед самі українці впевнились у власних силах і стійкості. Кривава війна нарешті зняла полуду російської пропаганди, настільки ж пихатої, наскільки й облудної, з очей не лише усього світу, але й самих росіян.

Станом на 500 день війни Збройні Сили України володіють стратегічною ініціативою й упевнено наступають, завдаючи ворогу критичних втрат. Натомість в росії внаслідок програшної для російської армії війни та внутрішню нестабільність поставлено під загрозу саме існування путінського режиму.

Ми дякуємо героїчним Збройним Силам України. Ми просимо Бога, щоб Україні дарував Перемогу. Слава Україні! Героям Слава!

Прес-служба Івано-Франківської обласної асоціації футболу