Новини :: Турніри

|

Збірна команда Івано-Франківської області завершила виступи на чемпіонаті світу серед школярів

Збірна команда Івано-Франківської області завершила виступи на чемпіонаті світу серед школярів

Перемога в V-й літній Гімназіаді дала можливість юним футболістам Івано-Франківщини представляти Україну на міжнародній арені. З 22 по 28 липня 2023 року в Марокко відбувся чемпіонат світу з футболу серед учнів (ISFU18 World School Football Сhampionship).

На груповому етапі турніру наша збірна провела два поєдинки і обидва завершила з нічийним результатом: 1:1 з майбутніми бронзовими призерами учнівського мундіалю збірною Хорватії та 3:3 зі збірною Китаю-2. У свою чергу хорвати з рахунком 4:1 перемогли другу збірну Китаю.

За підсумками групового етапу івано-франківці посіли друге місце в групі і продовжили змагатися в турнірі за 9-16 місця. У чвертьфіналі наші хлопці боролися гідно, але, на жаль, програли збірній Бразилії – 0:3. У півфінальному протистоянні за 13-16 місця зуміли обіграти збірну Марокко-1 – 2:1.

28 липня 2023 року в марокканському м. Рабат відбувся втішний фінальний матч за 13-те підсумкове місце чемпіонату. Основний час гри між збірними Лівії та Івано-Франківської області завершився унічию – 0:0. Серію пенальті влучніше виконали українські футболісти – 4:1.

Таким чином, за підсумками чемпіонату світу з футболу серед учнів івано-франківці посіли 13-те місце серед 32-х учасників.

Збірна Івано-Франківської області
Прес-служба Івано-Франківської обласної асоціації футболу