Новини :: Інваспорт

|

Чемпіонами не народжуються, ними стають завдяки багаторічній праці

Чемпіонами не народжуються, ними стають завдяки багаторічній праці

Вперше в історії збірна України стала чемпіоном світу з футболу серед гравців з вадами слуху. У команді перебували три спортсмени з Прикарпаття: Володимир Рій, Дмитро Білоусов та Олег Гринюк.

До загальної перемоги української збірної на чемпіонаті світу доклали зусиль директор центру "ІНВАСПОРТ" Іван Балагутрак та заслужений тренер України Сергій Лагута.

"Мені особливо приємно вас привітати та подякувати за вашу силу духу, витривалість. Всі ми знаємо, як не просто здобуваються такі перемоги, але вам вдається надзвичайно багато. Ви приклад, що українці надзвичайно сильні, вони дивують увесь світ. Бажаю тільки перемог. Та найважливіше, щоб ви були здорові", – звернулась до спортсменів голова Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук.

Інваспорт

Найбільш досвідчений футболіст, заслужений майстер спорту, капітан збірної України з футболу гравців з вадами слуху, людина, яка вже виграла не один чемпіонат світу та Європи, Володимир Рій завдячує цією перемогою бійцям ЗСУ.

«Насамперед хочу подякувати Збройним Силам України, якби не вони ми б не змогли навіть думати про футбол. Завдяки їм ми можемо займатись улюбленою справою – футболом. Сподіваюся, що наша перемога є прикладом, що наша держава може перемагати за будь-яких умов, і ми дуже сильна нація», – зазначив Володимир Рій.

Інваспорт

Чемпіонат відбувався у важких кліматичних умовах, висока вологість. Була велика спортивна і моральна напруженість.

"Протягом змагань було важко психологічно. За нами тяжіла моральна важкість, що ми можемо підвести українців, які за нас вболівають. Нам було дуже приємно, що ми українці показали, що ми сильніші, як в спорті так і всюди", – додав капітан команди.

Олег Гринюк з Косівщини вперше був на змаганнях такого рівня: "Будемо далі продовжувати працювати. Я дуже радий, що ми змогли перемогти. Дуже переживали у фіналі. Хочу подякувати тренеру за підготовку".

Інваспорт
Інваспорт

"Ми всі знаємо, що чемпіонами не народжуються, ними стають завдяки багаторічній праці як тренерів, так і спортсменів. До світової перемоги Володимир Рій йшов довгих 19 років, Білоусов – 14, Гринюк – 8. Це сталося не одразу. Спочатку ми відновили футболу в Івано-Франківську в 2014 році, дуже багато працювали. А вже в 2018-2019 роках франківський футбол став одним з найсильніших в Україні. З цього часу почали виховуватись нові, талановиті гравці. Тому я вважаю, що ця перемога не була випадковою", – зауважив заслужений тренер України Сергій Лагута.

Інваспорт

У Малайзії були надзвичайні умови проведення ігор.

"Уявіть 35 градусів спека, вологість 75-80%. Це як зайти у баню і бігати. Ми дивувались, як спортсмени витримували ці навантаження. Олег в останній грі з японцями навіть втрачав свідомість", – зазначив тренер.

До слова, збірна України як чемпіон світу отримала ліцензію на 25-ту Дефлімпіаду в Японії.

Інваспорт
Інваспорт
Інваспорт

Юлія Дерев'янко "МІСТО"