Новини :: Оголошення

|

Мар'ян Гумінілович відзначений медаллю "За заслуги"

Мар'ян Гумінілович відзначений медаллю За заслуги

3 січня в офісі Івано-Франківської обласної асоціації футболу за сумлінну працю, вагомі досягнення у професійній діяльності почесною відзнакою "ІФАФ" – медаллю "За заслуги" – було відзначено Мар'яна Костянтиновича Гумініловича, якому 1 січня виповнилося 80 років.

Подарунки та почесну відзнаку ювіляру вручили голова обласної асоціації футболу Тарас Клим та заступник голови Івано-Франківської районної асоціації футболу Василь Кобльовський.

Мар'ян Костянтинович Гумінілович
Мар'ян Костянтинович Гумінілович

Мар'ян Костянтинович Гумінілович (народився 1 січня 1944, Калуш) – грав на позиції півзахисника. Відомий виступами у командах СКА (Львів) та "Спартак" з Івано-Франківська в другому дивізіоні радянського футболу, разом зіграв у другій групі класу "А" та першій лізі 169 матчів. Після завершення виступів на футбольних полях – футбольний арбітр.

Народився Мар'ян Гумінілович у Калуші в кінці Другої світової війни. Розпочав займатися футболом у рідному місті, з 1960 року грав у місцевій аматорській команді "Хімік". У 1962 році став гравцем команди класу "Б" "Спартак" з обласного центру Станіслава, проте не проходив до основного складу команди, й, зігравши 10 матчів за головну команду області, повернувся до "Хіміка". У 1964 році Гуминилович отримав запрошення до команди класу "Б" "Нафтовик" з Дрогобича, за яку грав протягом року.

Мар'ян Костянтинович Гумінілович
Мар'ян Костянтинович Гумінілович
Мар'ян Костянтинович Гумінілович

У 1965 році Мар'ян Гумінілович став гравцем аматорської армійської команди ЛВВПУ. У 1967 році він перейшов до складу іншої армійської команди СКА зі Львова, яка грала у другій групі класу "А" – на той час другому дивізіоні радянського футболу. У складі львівської армійської команди Гумінілович грав протягом трьох сезонів, за які зіграв у складі команди 104 матчі в чемпіонаті.

У 1970 році у зв'язку з реформами в армійському футболі Мар'ян Гумінілович перейшов до складу команди другої ліги "Будівельник" з Полтави. У складі цієї команди він грав протягом трьох сезонів. У 1973 році Гумінілович вдруге за свою біографію став гравцем івано-франківського "Спартака", який саме в цьому році вийшов до першої ліги. У складі вже першолігового клубу Гумінілович зіграв 65 матчів за два сезони.

На початку 1975 року Мар'ян Гумінілович перейшов до складу команди другої ліги "Буковина", після чого у кінці 1975 року завершив виступи в командах майстрів у зв'язку з наслідками травми. До 1980 року Гумінілович грав у складі аматорської команди "Електрон" з Івано-Франківська.

Після остаточного завершення виступів на футбольних полях на запрошення футбольного арбітра Мирослава Ступара також став футбольним суддею. До 80 років Мар'ян Гумінілович судить матчі місцевих турнірів Івано-Франківської області.

Прес-служба Івано-Франківської обласної асоціації футболу