Новини :: Різне

|

Сьогодні друга річниця повномасштабного вторгнення російських військ в Україну

Сьогодні друга річниця повномасштабного вторгнення російських військ в Україну

Сьогодні, 24 лютого, виповняється два роки з моменту повномасштабного вторгнення російських військ в Україну. Після окупації Криму і частини українського Донбасу у 2014 року, після визнання російською владою 21 лютого 2022 року терористичних утворень на території України – так званих "ДНР" і "ЛНР", 24 лютого 2022 року російські війська масовано вторглися в Україну.

Гібридна агресія росії, яка тривала вже 8 років, стала повномасштабною війною проти нашого народу і держави. Ворог збирався знищити нас за три дні. Але єдність війська і народу дали гідну відсіч. Якої не очікував агресор. Якої не очікував ніхто в світі.

Близько четвертої години за київським часом 24 лютого 2022 року російський диктатор путін оголосив про проведення так званої "спеціальної військової операції". Відбулися ракетні удари по всій території України. російські війська вторглися в Україну поблизу Харкова, Херсона, Чернігова, Сум, увійшовши з росії, білорусі та тимчасово окупованого росією Криму.

В ті лютневі дні командири разом зі своїми підрозділами приймали бій з переважаючими силами противника в лісах Чернігівщини і Київщини, в степах Приазовʼя та Причорноморʼя, на підступах до Харкова і Миколаєва, під териконами Донеччини та Луганщини. В ті лютневі дні сотні тисяч чоловіків стояли в чергах до ТКЦ, щоб захистити своїх рідних і близьких, приєднавшись до лав Збройних сил України.

В ті лютневі дні ми вистояли, бо діяли як єдиний організм. Ми показали самі собі, ми показали ворогу, ми показали світу, що рядки національного гімну "в ріднім краю панувати не дамо нікому" – це частина національної самосвідомості українського народу.

росії вдалося окупувати частину України, втім наша країна не здається, змогла звільнити частину захоплених територій та продовжує чинити масштабний спротив ворогу. За 2 роки війни росія втратила в Україні 409 010 своїх вояк та чимало техніки.

Протягом 731 дня українці нагадують всьому світу, що значить вірити у свободу та власну націю. 731 день українці показують всьому світові, що ніякої допомоги не вистачило б, якби не було людей, сповнених рішучості боротися.

Лише в єдності ми зможемо зробити так, що вся територія України буде за спинами наших захисників та захисниць. Це буде день виходу Збройних Сил України на державні кордони країни. Це буде день нашої Перемоги! Кожен день ми спільно наближаємося до цієї мети. Слава Україні! Героям Слава!

731 день війни
За матеріалами ЦЕНЗОР.НЕТ /censor.net/