Новини :: Новини ІФАФ та регіонів

|

Стартував чемпіонат Верховинщини з футболу

Стартував чемпіонат Верховинщини з футболу

Після паузи, викликаної повномасштабним вторгненням рашистів на територію України, відновилися змагання Верховинського району з футболу, які проводяться під егідою районної асоціації футболу.

Цьогоріч кількість учасників рекордна – 13 колективів. Саме стільки команд, створених на базі місцевих ліцеїв, беруть участь у перехідному чемпіонаті району (весна) сезону 2023-2024 років. Чемпіонат буде швидкоплинним, щоб з наступного сезону перейти до повноцінних змагань за системою "осінь-весна", яка впроваджена в Івано-Франківській області.

Учасники районних перегонів були внесені в Базу даних Української асоціації футболу. Загалом у трансферний період було зареєстровано 224 футболіста.

Це друга реєстрація верховинців у БД УАФ. Перша відбулася в сезоні 2021-2022 років. Тоді в чемпіонаті Верховинського району взяли участь 4-и команди ("Черемош" Верховина, КБС Криворівня, "Білий Черемош" Білоберізка, ФК "Замагора"), 83 футболіста були зареєстровані в БД УАФ. На жаль, змагання не були завершені через війну з росією.

У поточному чемпіонату беруть участь ФК "Зелене" (президент клубу Черкалюк Галина Дмитрівна), ФК "Красноїлля" (президент клубу Шкіндюк Марія Дмитрівна), Білоберізький ліцей с. Білоберізка (президент клубу Іванюк Дмитро Іванович), ФК "Довгополе" (керівник клубу Вепрейчук Лілія Юріївна), ФК "Черемошна" (керівник клубу Тимофійчук Галина Василівна), "Сильні духом" c. Гринява (головний тренер Рубаняк Ганна Танасіївна), Ліцей №1 с. Верховина (президент клубу Волинюк Оксана Семенівна), Ільцівський ліцей с. Ільці (президент клубу Шкрібляк Любов Іванівна), Верховинський ліцей с. Верховина (президент клубу Лесик Марія Миколаївна), ФК "Замагора" (президент клубу Кермощук Ірена Зіновіївна), ФК "Верхній Ясенів" (президент клубу Мельничук Іван Дмитрович), Криворівнянський ліцей с. Криворівня (президент клубу Стефурак Лілія Іванівна), ФК "Кривопілля" (президент клубу Мельничук Марія Іванівна).

Всі команди поділено на дві групи за територіальним принципом. Змагання в групах проводитимуться в одне коло. Два кращі колективи груп сформують півфінальні пари стадії плей-офф. Переможці півфіналів у фіналі розіграють звання чемпіона району, невдахи півфіналів зійдуться у втішній битві за престижне третє місце. Переможець змагань отримає право представляти Верховинський район в обласному Кубку чемпіонів районів області.

19 травня змагання розпочалися на стадіонах селища Верховина, сіл Замагора, Верхній Ясенів та Рівня.

Щодо самих баталій першого ігрового дня то хочеться відмітити наступне:

– "чоловічий" вчинок команди з села Гринява, яка прибувши на гру у Верхній Ясенів та з’ясувавши що у складі господарів наявні тільки 9 гравців, прийняла рішення в якості жесту "доброї волі" не випускати двох гравців та зіграти у форматі 9 на 9;

– велику перемогу команди Черемошної на виїзді з рахунком 7:0 та впевнену гру хлопців з Гриняви;

– несподівані поразки Білоберізки, Верховини та Криворівні;

– вдалу гру команди із Замагори.

Пропонуємо вашій увазі всі результати першого ігрового дня:

ГРУПА "А"

Білоберізький ліцей – ФК "Красноїлля" - 1:3 (матч відбувся в с. Рівня)

ФК "Довгополе" – ФК "Черемошна" - 0:7 (матч відбувся в с. Рівня)

ФК "Верхній Ясенів" – "Сильні духом" Гринява - 0:3 (матч відбувся в с. Верхній Ясенів)

ГРУПА "Б"

ФК "Замагора" – Верховинський ліцей - 2:1 (матч відбувся в с. Замагора)

Ліцей №1 с. Верховина – ФК "Зелене" - 2:3 (матч відбувся в с. Верховина)

ФК "Кривопілля" – Криворівнянський ліцей - 4:3 (матч відбувся в с. Верховина)

Команда Ільцівського ліцею у першому турі була вихідна.

Івано-Франківська обласна асоціація футболу вітає Верховинську РАФ з початком нового футбольного сезону і висловлює подяку ліцеям Верховинщини за розвиток та популяризацію футболу серед учнівської молоді району.

У свою чергу Верховинська районна асоціація футболу висловлює слова подяки голові районної військової адміністрації Василю Бровчуку, голові районної ради Юрію Філипчуку, головам територіальних громад Василю Мицканюку, Дмитру Іванюку, Володимиру Феркаляку, керівникам відділів освіти, директорам навчальних закладів району, сільським старостам та підприємцям Андрію Сухарчуку, Ярославу Стефураку за допомогу та сприяння в реалізації масштабного футбольного проєкту на теренах Верховинщини.

Окрема подяка всім тим, хто на найвищому рівні підготував поля до змагань, організував урочисті відкриття та сформував команди для участі у змаганнях. Додаткова подяка арбітрам – Василю Гуцуляку, Альберту Чуркіну, Віталію Бручу та Ігорю Маковійчуку.

Чемпіонат Верховинського району
Чемпіонат Верховинського району
Чемпіонат Верховинського району
Чемпіонат Верховинського району
Чемпіонат Верховинського району
Чемпіонат Верховинського району
Чемпіонат Верховинського району
Прес-служба Верховинської районної асоціації футболу