Новини :: Турніри

|

Футбол був справою його життя. Анонс турніру

Футбол був справою його життя. Анонс турніру

Час пливе невблаганно швидко, наче і неапомітно, залишаючи у наших серцях пройдені рубежі, події, спогади і пам'ять...

У квітні 2015-го виповниться п'ять років, як немає з нами Івана Михайловича Краснецького, людини, для якої футбол став справою життя і служінню якому Він віддав себе без останку.

Іван Краснецький – один із представників "золотого" покоління прикарпатських спартаківців, які принесли гучну славу нашому футболу на рубежі 1960-1970 років минулого століття.

Краснецький-тренер також досяг чималих успіхів, підготувавши не один десяток гравців професійних клубів. Добру пам'ять залишив про себе наставник в уболівальників тих міст і містечок, з колективами яких він працював. Саме під його орудою івано-франківське "Прикарпаття" 1991 року вибороло перепустку до вищої ліги чемпіонату незалежної України.

На вшанування світлої пам'яті нашого краянина, Заслуженого працівника фізичної культури і спорту України Івана Краснецького з 2011 року проводиться футбольний турнір дитячих команд. За головний приз сперечаються 13-тирічні футболісти спеціалізованих спортивних шкіл не лише нашого краю, а з різних регіонів України. Якщо у пілотному проекті брали участь 8 виключно місцевих колективів, то баталії наступних років вже мали статус Всеукраїнських змагань через залучення до них колективів-однолітків наших географічних сусідів із Буковини, Закарпаття та Тернопільщини. На сьогодні кількість команд, котрі спарингуалися, виборюючи нагороди "Меморіалу Івана Краснецького", сягнула 15-ти.

Турнір поступово стає подією в спортивному житті Прикарпаття. Дитячі змагання допомагають командам-учасницям належним чином підготуватися до майбутніх обласних та Всеукраїнських змагань Дитячо-юнацької футбольної ліги. Зокрема, тренери СДЮШОР "Прикарпаття" через призму цих поєдинків мають змогу проводити відбір юних футболістів для навчання у ліцейних класах.

23-25 травня 2015 року на малій Батьківщині видатного футболіста та тренера, педагога-новатора І. Краснецького в с. Братківці Тисменицького району та у м. Івано-Франківську проходитимуть матчі 5-го за ліком турніру, присвяченого його пам'яті та названі у його честь. Учасниками "Меморіалу" цьогоріч стануть юні футболісти 2002 року народження. Організатори змагань – колишні партнери і вихованці, друзі, рідні і близькі, шанувальники ігрового та тренерського таланту Івана Краснецького звертаються до Вас із проханням допомогти коштами для проведення дитячих футбольних баталій.


Наші реквізити:

р/р 26004060830626 Івано-Франківський ПАТ КБ Приватбанк

МФО 336677 КОД 25598470

Отримувач: "Обласний благодійний фонд "Прикарпатський футбол". Для "Меморіалу Івана Краснецького-2015"


Довідка

Іван Краснецький народився 18 травня 1945 року в с. Братківці. Ігрове амплуа – воротар. Виступав за команди: "Спартак" Івано-Франківськ, СКА Львів, "Фрунзенець" Суми. Понад два десятиліття плідно працював з юними футболістами. Закінчив Вищу школу тренерів у Москві. Очолював низку професійних клубів - "Закарпаття" Ужгород, "Прикарпаття" Івано-Франківськ, "Верес" Рівне, СК "Миколаїв" та ін., а також аматорські колективи Перегінського, Надвірної, Богородчан, Ямниці... Заслужений працівник фізичної культури і спорту України. Помер 24 квітня 2010 року.