Новини :: Чемпіонат області

|

Нарада з представниками команд-учасниць обласних змагань з футболу сезону 2015 року

Нарада з представниками команд-учасниць обласних змагань з футболу сезону 2015 року

17 березня пройшла запланована виконавчою адміністрацією, комітетом з проведення змагань та керівниками Івано-Франківської обласної федерації футболу зустріч з президентами, керівниками, головами, тренерами футбольних аматорських команд першої і другої ліг з метою конкретної підготовки до футбольного сезону 2015 року.

На порядок денний були винесені наступні питання:

  1. Інформація про ХІ позачергову звітно-виборчу конференцію Івано-Франківської обласної федерації футболу та перше засідання виконавчого комітету нової каденції.
  2. Про підготовку до проведення футбольного сезону 2015 року.
  3. Про заявочні внески та оплату арбітражу в новому сезоні.
  4. Інформація про "Кубок Підгір'я 2015".
  5. Інформація про створення нового технічного департаменту.
  6. Інформація про створення ради президентів аматорських футбольних клубів.

Голова Івано-Франківської обласної федерації футболу Тарас Петрович Клим подякував за підтримку та довіру всім делегатам ХІ позачергової звітно-виборчої конференції ІФОФФ, всім футбольним клубам, представив присутнім новий керівний склад федерації футболу, голів комітетів. Тарас Петрович повідомив, що зі сторони Федерації футболу України очікується збільшення фінансування Івано-Франківської обласної федерації. Дитяча футбольна ліга в цьому році буде реорганізована за спортивним принципом – буде створена перша та друга ліга. У зв'язку зі збільшенням роботи обговорювались питання про збільшення кількості працюючих штатних працівників ІФОФФ, фінансові питання.

Перший заступник, голова виконавчого комітету ІФОФФ Василь Васильович Сікора проінформував про роботу по підготовці к проведенню нового футбольного сезону. Свою участь в першій лізі підтверджують – 13 команд. ФК "Перегінське" та "Лімниця" (Перегінське) вирішили об'єднатися та в новому сезоні змагатися в другій обласній лізі під назвою – ФК "Перегінське". До дев'яти останніх минулорічних учасників першої ліги додалися переможці першості другої ліги "Карпати" (Болехів) та "Тепловик" (Івано-Франківськ). Із проханням включити їх до числа команд першої ліги чемпіонату області до організаторів змагань звернулися новостворений ФК "Галичина" (Івано-Франківськ) та володар Кубка чемпіонів області "Оскар" (Підгір'я), долю участі в чемпіонаті яких повинен вирішити найближчий виконком.

За попередньою інформацією свою участь в другій лізі підтверджують – 15-17 команд. Під питанням виступ двох колективів ФК "Гвіздець" (Гвіздець) та ФК "П'ядики" (П'ядики), представники яких були відсутні на нараді. Більшість присутніх на нараді представників друголігових команд виступили за проведення змагань за принципами єдиної ліги (без поділу на зони "Південь" та "Північ").

Чемпіонат області планується розпочати 19 квітня, перше коло закінчити 28 липня (до перехідного періоду). Друге коло пропонується розпочати 9 серпня – закінчити 25 жовтня. В перших числах листопада запланований розіграш Суперкубка. Змагання за кубок області розпочнуться в середині травня. Трохи згодом ІФОФФ проведе наради окремо з представниками першої та другої ліги, після яких матимемо більш конкретну інформацію щодо складу ліг та календаря проведення змагань.

У змаганнях ДЮФЛ області в цьому футбольному сезоні будуть приймати участь юнаки з датою народження в період з 01.01.1997 р. по 31.12.1999 р. Діти 2000-2001 року народження будуть грати по спеціальній довідці за старшу вікову групу і не будуть мати право грати за дорослих.

Присутні обговорили регламент основних футбольних змагань у 2015 році, дисциплінарні правила, питання підвищення заявкового внеску для участі в чемпіонаті, першості, кубку та витрати на роботу суддів.

Цього року в традиційному передсезонному турнірі "Кубок Підгір'я" братиме участь вісім команд. На груповому етапі вони розбиті на дві групи за територіальним принципом. В першій групі будуть змагатись "Карпати" (Болехів), "Нафтовик" (Долина), "Карпати" (Брошнів-Осада), ФК "Калуш" (Калуш). В другій групі – "Ніка-Івано-Франківськ" (Івано-Франківськ), ФК "Галичина" (Івано-Франківськ), "Оскар" (Підгір'я), "Колос" (Братківці). Календар змагань та всі організаційні моменти будуть обговорені з представниками команд на нараді, яка запланована в офісі ІФОФФ на 19 березня о 15:00.

Керівник технічного департаменту Васильків Микола Миколайович проінформував про роботу майбутньої структури. Технічний департамент об'єднає три підрозділи: науково-методичну раду, тренерську раду та раду президентів аматорських футбольних клубів, що дасть змогу більш ефективно та консолідовано працювати.

Далі присутні обговорили питання створення ради президентів аматорських футбольних клубів, яка дасть можливість президентам, керівникам аматорських команд висловлювати свою точку зору, впливати на хід футбольних процесів в області. З числа керівників клубів буде обраний керівник цієї ради, заступники та члени.