Новини :: Чемпіонат області

|

Чемпіонат області. Перша ліга. 4 тур

Чемпіонат області. Перша ліга. 4 тур

Сьогодні відбувся четвертий тур чемпіонату Івано-Франківської області з футболу серед команд першої ліги.

В Івано-Франківську відбулося чергове дербі – "Тепловик-ДЮСШ №3" на домашньому стадіоні "Гірка" приймав "Галичину". Дербі вдалося на славу. Видовищне, емоційне, з непередбачуваним сюжетом і пристрасною боротьбою на кожній ділянці поля.

Активніше розпочали гру "галичани". А перший небезпечний момент створили їх земляки-суперники. На 11-й хвилині потужний удар нападника господарів потряс поперечину воріт Миколи Хомина. У подальшому гості володіли ініціативою, впевнено контролювали м'яч, шукали можливість забити. На 25-й хвилині господарі допустили помилку на своїй половині поля, дозволивши супернику організувати стрімку контратаку. Випад "галичан" увінчався обвідним ударом Романа Барчука з меж чужої штрафної площі у дальній кут воріт. На хвилі успіху гості організували ще кілька стрімких флангових набігів на володіння суперника, і на 38-й хвилині розвинули свою перевагу в рахунку. Ефектний гол забив Петро Безрукий. У кінцівці тайму господарі оговталися і організували кілька добротних вилазок до чужих воріт, проте забити м'яч так і не змогли.

Початок другого тайму приголомшив трибуни. Розігравши м'яч з центра поля, господарі понеслися вперед, і скоротили рахунок на… 26 секунді другої половини матчу. Відзначився Василь Ступницький. Гол з роздягальні на деякий час деморалізував "галичан". Окрилені успіхом футболісти "Тепловика-ДЮСШ №3" додали в русі, захист "Галичини" ледь справлявся з таким натиском. На 48-й хвилині лише майстерність голкіпера Миколи Хомина врятувала гостей від другого голу. "Галичина" з часом прийшла в себе і відсунула гру в середину поля. На 56-й хвилині дав тріщину захист господарів, але вийшовши один на один з голкіпером, переграти останнього футболіст "Галичини" не зміг. Надалі гра йшла практично без центру поля і хвилі атак накочувалися то на одні, то на інші ворота.

Ключовий момент матчу стався під кінець 75-ї хвилини. Гравець "Галичини" увірвався в штрафну на побачення з воротарем господарів, голкіпер кинувся в ноги нападнику, форвард впав, рефері матчу Іван Салаш вказав на "точку" і нагородив "гірчичником" воротаря. Гравці команди "Тепловик-ДЮСШ №3" почали апелювати до головного і бокового арбітрів. У підсумку, після консультації зі своїм помічником, Іван Салаш "пенальті" скасував і видалив з поля гравця гостей Романа Барчука. У час, що залишився на полі кипіли неабиякі пристрасті. Гра прийняла жорсткий характер з великою кількістю стиків і падінь. Господарі намагалися будь-якою ціною зрівняти рахунок, гості – будь-якою ціною переможний рахунок втримати. "Тепловик-ДЮСШ №3" врятувався на 90-й хвилині. Гості упустили в останні миті зустрічі Василя Яцурака, який після прострілу з флангу практично вніс м'яч у ворота, тим самим врятувавши свою команду від поразки. У компенсований арбітром час рахунок матчу не змінився – 2:2.

В інших іграх туру були зафіксовані такі результати:


Чемпіонат області. Перша ліга. 4 тур

3 травня (неділя)

"Тепловик-ДЮСШ №3" (Івано-Франківськ) - "Галичина" (Івано-Франківськ) – 2:2, юнаки - 12:0

ФК "Калуш" (Калуш) - "Карпати" (Коломия) – 1:1, юнаки - 0:1

"Пробій" (Городенка) - "Ніка-Івано-Франківськ" – 1:2, юнаки - 0:5

"Нафтовик" (Долина) - "Оскар" (Підгір'я) – 0:1, юнаки - 3:0

"Гуцульщина" (Косів) - "Дністер" (Галич) – 0:2, юнаки - 2:0

"Карпати" (Брошнів-Осада) - ФК "Турка" (Турка) – 4:1, юнаки - 2:0

"Покуття-Євромодуль" (Снятин) - "Карпати" (Болехів) – 1:1, юнаки - 7:0