Новини :: Новини ІФАФ та регіонів

|

ІФОФФ провела тренінг з маркетингу

ІФОФФ провела тренінг з маркетингу

Івано-франківська обласна федерація футболу організувала та провела тренінг з маркетингу для аматорських футбольних команд Івано-франківської області. У якості спікерів були запрошені провідні фахівці власне з футбольного маркетингу, медіа та інфраструктури України.

Так наприклад спеціально на цей захід завітав директор маркетингового партнера ПФЛ компанії "Ліга-Футбол" Юрій Манжос. Також були гості з Дніпропетровська та керівник найкращої прес-служби у вітчизняному футзалі Олег Ланяк з НФК "Ураган".

На превеликий жаль, більшість представників наших клубів проігнорували цей захід. З тридцяти команд, які виступають в чемпіонаті та першості області з футболу лише десять відвідали тренінг. До слова, участь у навчанні була повністю безкоштовною. При тому, що зазвичай учасники таких семінарів самостійно оплачують 2-3 тисячі гривень, щоб мати можливість чомусь навчитися.

Сам захід пройшов надзвичайно жваво та невимушено. Учасники тренінгу обмінювалис власним досвідом, задавали багато запитань спікерам щодо їх досвіду у футболі. Загалом всі залишилис задоволені участю у навчанні. Єдине, що пригнічувало - це напівпорожній зал...

В даному випадку напрошується висновок, що дві третини представників наших команд все знають про маркетинг, роботу зі ЗМІ, соціальними медіа та розвиток інфраструктури. Щоправда, скоріш за все, ці знання вони дуже добре приховують, тому що вистачить пальців однієї руки, щоб перелічити учасників обласних змагань з футболу, які реалізують бодай якісь проекти в цій сфері.

Олександр Дем'янчук