Новини :: Новини ІФАФ та регіонів

|

ФК "Нафтовик" (Долина) відсвяткував 60-річчя!

ФК Нафтовик (Долина) відсвяткував 60-річчя!

13 вересня, у День працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості, на стадіоні "Нафтовик" у м.Долині відбулося справжнє свято - місцева футбольна команда "Нафтовик" відсвяткувала своє 60-річчя.

Футбольний клуб, який був заснований 1955 року і став символом міста Долина, є дев’ятиразовим чемпіоном області та п’ятиразовим володарем Кубка області.

Привітати улюблену футбольну команду з ювілеєм прийшли представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, керівники та працівники нафтогазових підприємств Долинщини, керівники Івано-Франківської обласної федерації футболу, вболівальники клубу, долиняни та гості міста. Від імені районної державної адміністрації з привітальним словом до ювілярів звернувся голова райдержадміністрації Юрій Мазур, який подякував членам футбольного клубу, тренерському складу та ветеранам "Нафтовика", які й творили його історію, за сумлінну працю та вагомий внесок у розвиток українського футболу. "Ми, долиняни, горді того, що ФК "Нафтовик" представляє наше місто та наш район. Завдяки "Нафтовику" нас знають не тільки на Івано-Франківщині, а й в Україні. Бажаю всім Вам міцного здоров'я, невичерпної енергії, незламності духу, нових перемог в прославу нашого долинського футболу та в ім'я України!", - зазначив Юрій Мазур. Також очільник району вручив членам, тренерам та ветеранам футбольного клубу почесні грамоти та нагороди.

Долинському Нафтовику 60 років

Відкриттю урочистостей з нагоди відзначення 60-ї річниці з дня заснування ФК "Нафтовик" передувала товариська зустріч з футболу між командами учнів Долинської ДЮСШ. У виконанні Долинського муніципального духового оркестру під керівництвом Ярослава Скаб'яка прозвучали чудові музичні твори.

Під звуки футбольного маршу всечесних отців, шановних долинян та гостей міста, вельмишановних ветеранів футбольного клубу "Нафтовик" та високоповажних любителів цього прекрасного та наймасовішого виду спорту привітали та розпочали захід його ведучі- вчитель історії Долинської гімназії №1 І-ІІІ ступенів Віктор Марчак та режисер народного театру районного будинку культури Тетяна Карбівська.

А далі під гучні оплески присутніх, у супроводі юних футболістів, на поле вийшли володарі поля - ветерани ФК "Нафтовик" (Долина) та гості свята - ветерани ФК "Карпати" (Львів), між якими цього дня відбулась товариська зустріч.

Долинському Нафтовику 60 років

Під звучання Державного Гімну України у виконанні духового оркестру капітани обох футбольних команд підняли Державний Прапор України. Боже благословення заходу дав протоієрей, радник єпископа Івано-Франківської єпархії, парох церкви "Серця Ісуса і серця Марії" о. Вітольд Левицький спільно з о.Ігорем Яблоньом. О.Вітольд виконав пісню-молитву "Отче наш". Хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх ветеранів долинського футбольного клубу "Нафтовик", які не дожили до цього дня, всіх, хто боровся за свободу на Майдані, всіх Героїв, які не повернулися з бойових дій у зоні АТО.

Після цього вболівальники та гості свята насолодились довгоочікуваною футбольною грою ветеранів ФК "Нафтовик" (Долина) та ФК "Карпати" (Львів), яка закінчилась нічиєю з рахунком 3:3.

Зі словами привітань до футболістів-ювілярів звернувся голова Івано-Франківської обласної федерації футболу Тарас Клим, який спільно із першим заступником голови, виконавчим директором Василем Сікорою та заступником голови федерації Михайлом Овчаром вручили почесні відзнаки і медалі за заслуги кращим людям долинського футболу.

Долинському Нафтовику 60 років

Перед присутніми виступили президент та віце-президент ФК "Нафтовик" Степан Штень та Василь Сокирко, голова Долинської районної федерації футболу Богдан Зелінський, ветерани клубу, представник політичної партії "Громада і Закон", наш земляк Михайло Ільницький.

У подарунок з нагоди ювілейного дня народження ФК "Нафтовик" та гості свята отримали музичні дарунки від народного артиста України Михайла Кривеня, Долинського муніципального духового оркестру під керівництвом Ярослава Скаб'яка, лауреатів всеукраїнських конкурсів Уляни Дубас, Галини Курус, Святослава Винника.

Долинському Нафтовику 60 років

На завершення урочистостей ведучі заходу висловили слова подяки за підтримку та участь в організації свята голові райдержадміністрації Юрію Мазуру, нафтогазовим підприємствам Долинщини, Долинському теплично-овочевому господарству, КП "Комунгосп", Долинському водоканалу, цьогорічному складу ФК "Нафтовик", багаторічному президенту ФК "Нафтовик" та віце-президенту клубу Степану Штеню та Василю Сокирку, головному тренеру команди Миколі Василіву, футболістам та їх вболівальникам, всім долинянам та гостям міста. Колективу "Нафтовика" побажали життєвої наснаги, міцного здоров’я, продовження свого подальшого зростання в спільноті професійного футболу.

Сценарій заходу підготували керівник народного театру районного будинку культури Тетяна Карбівська спільно із директором НД "Просвіта" ім.Т.Г.Шевченка Катериною Тусик.

Долинському Нафтовику 60 років

Більше фото в розділі сайту ФОТОГАЛЕРЕЯ.