Новини :: Новини ІФАФ та регіонів

|

Василь Сікора (перший заступник голови ІФФФ): "Прес-реліз виступу збірної Івано-Франківської області з футболу в "Кубку регіонів ФФУ"

Василь Сікора (перший заступник голови ІФФФ): Прес-реліз виступу збірної Івано-Франківської області з футболу в Кубку регіонів ФФУ

В 2015 році Федерація футболу України проводить новий турнір "Кубок регіонів ФФУ" серед збірних команд регіональних федерацій з футболу. Відповідно, дане питання ми розглянули на засіданні Виконавчого комітету та Тренерської ради Івано-франківської обласної федерації футболу (далі ІФФФ). На даних засіданнях були затверджені план підготовки збірної команди області, тренерський штаб та кошторис витрат на участь команди у змаганнях.

Витрати на участь у змаганнях "Кубок регіонів ФФУ" не передбачені в загальному кошторисі доходів та витрат ІФФФ на 2015 рік, у зв'язку з тим, що рішення про проведення даних змагань Федерацією футболу України було прийнято значно пізніше. Тому ІФФФ звернулась до управління молоді і спорту обласної державної адміністрації посприяти у додатковому виділенні коштів на фінансування збірної. Однак на сьогоднішній день кошти від управління не виділено.

Збірна команда області провела перед першим офіційним матчем дві товариські гри. Перша двостороння гра відбулася у м. Івано-Франківську, друга – у м. Калуші з місцевою командою ФК "Калуш". Федерацією футболу області придбана футбольна форма та інвентар, профінансовано харчування, проїзд членів збірної команди області під час товариських та офіційних матчів, транспортні витрати на поїздку в м. Калуш та м. Чернівці, оренда стадіону МЦС "Рух" під час проведення двох матчів.

Вражає відношення окремих груп "щирих вболівальників", які непристойно висловлюються на адресу виступів збірної команди. Хоча ми всі були свідками того, що матчі зі збірною Чернівецької області проходили за явної ігрової та територіальної переваги нашої команди. І тільки певні обставини та "тотальний" не фарт не дали можливості пройти нашій команді до наступного етапу змагань.

До цього також слід додати і те, що стадіон, на якому проводила домашню гру наша збірна, зовсім не по-домашньому зустрів наших футболістів. Вразило те, що на афішах, які були розміщені на стадіоні зникли написи, які саме команди зустрічаються. Був виправлений час початку проведення гри. Роздягальня збірної Івано-франківської області перед матчем зі збірною Чернівецької області була залита водою. На недобудованих трибунах стадіону були образливі непристойні написи на адресу керівництва ІФФФ. Ми розуміємо чиїх рук це справа. Дивує тільки бездіяльність і відсутність контролю зі сторони керівництва МЦС "Рух", на якому коїлися ці "дива".

Доходять слухи про створення так званої опозиційної групи до діючого керівництва ІФФФ. Ці люди намагаються дискредитувати роботу і всі ініціативи обласного футбольного штабу, хоча самі вони нічого доброго для футболу ніколи не робили. Обвинувачення у корупції, не компетентності, бездіяльності є безпідставними та анонімними. До цього долучаються і окремі засоби масової інформації, зокрема інтернет-сайт Sport.if.ua.

Така атмосфера не сприяє добрій підготовці та успішному виступу футболістів-аматорів, і ми, звичайно, не задоволені загальним результатом виступу нашої команди. На черговому засіданні Виконавчого комітету ІФФФ на початку жовтня буде дана об'єктивна оцінка роботи керівного і тренерського штабу збірної та проаналізовані всі недоліки. На це засідання ми запросимо усіх зацікавлених осіб, в тому числі і журналістів.

14 жовтня цього року має відбутися фінал Кубку області з футболу. Виконавча адміністрація ІФФФ стурбована таким відношенням керівництва МЦС "Рух", який належить територіальній громаді міста Івано-Франківська, до проведення офіційних матчів під егідою ІФФФ та Федерації футболу України. Постає логічне питання: чи варто проводити фінальний матч на цьому стадіоні?