Новини :: Виконавчий комітет

|

7 жовтня відбулось засідання Виконавчого комітету ІФФФ

7 жовтня відбулось засідання Виконавчого комітету ІФФФ

7 жовтня в приміщенні обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбулось засідання Виконавчого комітету Івано-Франківської обласної федерації футболу.

На порядок денний були винесені наступні питання:

1. Про проведення змагань з футболу на призи клубу "Шкіряний м’яч" в Івано-Франківській області в сезоні 2015-2016 років.

2. Про виконання рішення Виконавчого комітету ІФФФ (постанова №5/6 від 04 вересня 2015 року) Рожнятівською районною федерацією футболу.

3. Про підсумки виступу збірної команди Івано-франківської області з футболу в Кубку регіонів Федерації футболу України.

4. Про організацію та проведення фінального матчу Кубка області з футболу сезону 2015 року.

5. Про перебування в Івано-Франківській області першого віце-президента Федерації футболу України п. В.Костюченка.



При розгляді першого питання порядку денного заступник голови, головний спеціаліст ІФФФ Василь Луцький доповів про проведення обласних змагань з футболу на призи клубу "Шкіряний м’яч" в сезоні 2015-2016 років. Зокрема він сказав:

"Ми вдруге виносимо на засідання Виконкому дане питання. Така увага до "Шкіряного м’яча" пов’язана з тим, що ці змагання наймасовіші в області, і головне завдання цих змагань – залучити дітей до занять спортом через футбол. З 1998 року обласна федерація футболу проводить змагання на призи клубу "Шкіряний м’яч", кожного року виявляємо переможців, яких потім делегуємо на Всеукраїнські змагання. Є певні труднощі в відправленні команд, але ми їх долаємо і ні разу не було випадку не виїзду якоїсь школи. За всі ці роки наші обласні команди неодноразово були і учасниками, і переможцями фінальних Всеукраїнських змагань. Ми зібралися сьогодні для того, щоб обговорити проведення "Шкіряного м’яча" в сезоні 2015-2016 років. В деяких містах і районах області все добре відпрацьовано і вчителі під керівництвом методистів знають, що ці змагання будуть. Також знають, що ці змагання будуть і діти. Є, на жаль, і такі райони, які з року в рік ігнорують ці змагання, не проводять їх і не приймають участь в обласних змаганнях. Є такі, що проводять свої змагання, але знов таки не приймають участь в обласних змаганнях. Сьогодні ми би хотіли обговорити з вами питання проведення етапу міських і районних змагань. Хотіли би об'єднати зусилля методистів освіти, районних (міських) федерацій футболу і відділів управляння молоді та спорту на місцях, створивши в районах і містах організаційні комітети, які провели би на належному рівні ці змагання".

Заслухавши та обговоривши інформацію п. В.Луцького, Виконавчий комітет постановив:

1). Зобов'язати голів районних (міських) федерацій футболу створити районні (міські) організаційні комітети з підготовки і проведення змагань з футболу на призи клубу "Шкіряний м’яч", залучивши до їхньої роботи керівників фізичної культури та спорту РДА (МВК), керівників відділів освіти, методистів районних (міських) методичних кабінетів відділів освіти, ветеранів футболу та представників засобів масової інформації.

2). Зобов'язати голів районних (міських) оргкомітетів з підготовки і проведення змагань на призи клубу "Шкіряний м’яч" до 20 жовтня цього року провести свої засідання з метою підготовки та організації проведення ІІ-го етапу (першість району, міста) даних змагань.

3). Зобов'язати голів районних (міських) оргкомітетів з підготовки і проведення змагань на призи клубу "Шкіряний м’яч" до 25 листопада цього року подати звіти про проведення І та ІІ етапів до обласного оргкомітету.

4). Рекомендувати головам районних (міських) федерацій футболу звернутися до відділів фізичної культури і спорту РДА (МВК) та районних (міських) відділів освіти з клопотанням про організаційне та фінансове забезпечення ІІ-го етапу на призи клубу "Шкіряний м’яч" у відповідності до Регламенту змагань (розділ №10).

5). Зобов'язати Комітет по засобах масової інформації ІФФФ всебічно висвітлювати хід обласних змагань на призи клубу "Шкіряний м’яч" сезону 2015-2016 років.



Перед розглядом другого питання порядку денного перший заступник голови, виконавчий директор ІФФФ Василь Сікора проінформував членів Виконкому о ході виконання рішень Комітету по розвитку футболу в містах та районах області та Виконавчого комітету ІФФФ Рожнятівською районною федерацією футболу. Заслухавши та обговоривши інформацію п. В.Сікори по другому питанню, Виконавчий комітет постановив:

1). За невиконання рішення Комітету по розвитку футболу в містах та районах області ІФФФ (постанова №1/3 від 24.04.2015 року) та рішення Виконавчого комітету ІФФФ (постанова №5/6 від 04.09.2015 року) позбавити виплати щомісячної безповоротної допомоги Рожнятівську районну федерацію футболу (голова п. І.Шакеринець) станом на 01 жовтня цього року.

2). Зобов'язати голову Рожнятівської районної федерації футболу п. І.Шикеринця до 01 листопада цього року усунути недоліки щодо виконання рішення Комітету по розвитку футболу в містах та районах області ІФФФ (постанова №1/3 від 24.04.2015 року).



Далі Виконавчий комітет заслухавши інформацію голови ІФФФ Тараса Клима, тренерського штабу Миколи Пристая, Миколи Васильківа, Володимира Ковалюка про підготовку, кошторис та підсумки виступу збірної команди Івано-франківської області з футболу в розіграші Кубка регіонів ФФУ, постановив визнати доцільним впровадження практики формування аматорської збірної команди Івано-Франківської області у сезоні 2016-2017 років та зобов'язав Технічний департамент ІФФФ (керівник п. М.Васильків) провести всебічний аналіз формування складу, підготовки та виступу збірної команди Івано-Франківської області в Кубку регіонів Федерації футболу України сезону 2015-2016 років та розробити перспективний план функціонування збірної аматорської команди області.



Наступним питанням Виконавчий комітет заслухав інформацію першого заступника голови, виконавчого директора ІФОФФ п. В.Сікори про організацію та проведення фінального матчу Кубка області з футболу сезону 2015 року. Виконавчий комітет після обговорення даного питання постановив провести фінальний матч розіграшу Кубка області з футболу сезону 2015 року в м.Івано-Франківську на МЦС "Рух" 14 жовтня 2015 року, початок зустрічі о 15:00. Доручив Комісії призначень ІФФФ (голова – Геренда Є.Б.) та Комітету з питань стадіонів та безпеки проведення змагань (голова – Терешкун Р.Я.) призначити арбітрів, спостерігача арбітражу та делегата матчу. Бухгалтерії обласної федерації футболу (бухгалтер п. Г.Кропельницька) профінансувати даний захід згідно кошторису доходів та витрат ІФФФ на 2015 рік.



Про перебування в Івано-Франківській області першого віце-президента Федерації футболу України Вадима Костюченка доповів голова ІФФФ Тарас Клим:

"Перший віце-президент ФФУ приїжджав по питанням будівництва в Івано-Франківську стадіону по програмі УЄФА "Хет-трик". Відбулася нарада на рівні голови обласної адміністрації Гончарука Олега Романовича. Наша область разом з Чернівецькою і Рівненської виконала всі умови, щодо виділення землі, яку нам до речі виділяли цілих сім місяців. Це єдині в Україні три області, які на сьогоднішній день це зробили. Тому п. В.Костюченко приїхав в Івано-Франківськ, щоб подивитись все на місці, зустрітись з керівниками і зробити планову заявку в УЄФА на впровадження цього проекту в Україні. Ми погодили з керівниками області питання щодо підтримки цієї програми. Олег Романович пообіцяв створити робочу групу і розпочати в жовтні-листопаді цього року своїми силами (гравій, щебінь, пісок, цемент, геодезія і т.ін.) будівництво подушки футбольного поля, яка має за зиму вистоятися. А навесні центральний підрядник зробить укладку штучного газону стандартних розмірів 105х68 м, побудує роздягальні, трибуни на 500 місць, паркан, стоянку для автотранспорту, встановить освітлення та табло. Подивившись на територію стадіону "Рух", Вадим Костюченко зробив для себе висновки, що цю територію можна використовувати і далі в спортивних цілях. При бажанні, сприянні і фінансуванні можна створити академію футболу тощо".

Виконавчий комітет після обговорення даного питання постановив прийняти інформацію п.Т.Клима до відома.