Новини :: Жіночий футбол

|

ДЮСШ №3 завоювала "срібло" чемпіонату України серед дівочих команд Першої ліги

ДЮСШ №3 завоювала срібло чемпіонату України серед дівочих команд Першої ліги

Сьогодні, 7 жовтня, у місті Умань Черкаської області пройшли заключні матчі фінального етапу жіночого чемпіонату України серед команд Першої ліги.

У фіналі зустрілись переможці груп попереднього етапу чемпіонату – уманські "Пантери" і ДЮСШ №3 з Івано-Франківська. Маючи беззаперечну перевагу на протязі всього матчу, наші дівчата, на жаль, змарнували купу створених гольових моментів. Рахунок на 14-й хвилині зустрічі відкрили господарки. В кінцівці першого тайму "Пантери" мали можливість забити другий гол, але не реалізували пенальті. Після перерви ігрова та територіальна перевага прикарпатських дівчат на 71-й хвилині зобов'язана була завершуватися голом, але впертий м'яч влучив у поперечину. І все ж, через три хвилини рахунок став рівним - 1:1. До закінчення основного часу рахунок так і не змінився.

Весь додатковий час вихованки Івана Олійника невпинно штурмували ворота суперниць, але м'яч вперто не хотів залітати у ворота уманської команди. Треба сказати, що і фортуна відвернулася в цей день від нашої команди. У першому овертайму ДЮСШ №3 не реалізувала пенальті. У підсумку, всі ті ж дві одиниці на табло після 30 додаткових хвилин.

Справжнє нервування очікувало футболістів, тренерів і вболівальників в серії пенальті. Реалізувавши по два перших удари, суперниці наступну серію із двох ударів пробили не влучно. П'ятий вирішальний удар франківчанок голкіпер "Пантер" парирувала, а от її колезі по амплуа з ДЮСШ №3 свою команду в черговий раз врятувати не вдалося. Підсумковий результат поєдинку - 4:3 (пенальті 3:2) на користь уманських "Пантер".

Івано-Франківська обласна федерація футболу вітає жіночу команду ДЮСШ №3 з "срібними" медалями чемпіонату України Першої ліги і завоюванням путівки у Вищу національну футбольну жіночу лігу. Стабільні результати, які з року в рік демонструють дівчата команди ДЮСШ №3 (третє місце в минулому сезоні, друге в поточному), вселяють оптимізм, впевненість і надію на "золоті" перемоги в майбутньому.

В матчі за 3-є місце миколаївська "Торпедочка" з рахунком 6:4 переграла чернігівський "Спартак".