Новини :: Оголошення

|

ІФФФ оголошує конкурс на кращу назву нового футбольного клубу

ІФФФ оголошує конкурс на кращу назву нового футбольного клубу

Шановні вболівальники! Івано-Франківська обласна федерація футболу оголошує конкурс на кращу назву нового футбольного клубу, який у майбутньому буде представляти місто Івано-Франківськ у Професійній футбольній лізі України. Крім назви пропонуємо долучитись до створення емблеми клубу, клубних кольорів та символіки.

Конкурс на кращу назву нового футбольного клубу буде проводитися в два етапи:

Етап 1 — прийом на зазначені нижче реквізити пропозицій найбільш вдалої на ваш погляд назви нового футбольного клубу.

Етап 2 — створення із запропонованих варіантів форми опитування на офіційному сайті ІФФФ для голосування за кращу назву нового футбольного клубу.

Першим свою думку про назву нового футбольного клубу висловив голова ІФФФ Тарас Клим:

– "Славна історія станіславського, а потім і івано-франківського футболу заслуговує на повагу. За віхи цієї історії в міських команд було багато різних назв: "Ревера", "Спартак", "Прикарпаття", "Чорногора", "Факел", "Ніка", "Тепловик", "Галичина". Тобто, можна довго ворушити історію, але коли ми хочемо створити щось нове, коли народжується дитина, їй дають ім'я. Кажуть, як назвеш корабель, так він і попливе. Напрошується дуже проста, лаконічна і правильна назва. Назва, якою користуються в цілому світі – "Манчестер", "Валенсія", "Барселона", "Мілан", "Штутгарт", "Ліверпуль"… Розумієте, про що я говорю. Напрошується дуже проста, ємка і, мені здається, усім прийнятна назва – футбольний клуб "Івано-Франківськ". Тим більше, що засновником цього клубу може бути і міська влада, тобто в клуб буде вкладатись якась частинка муніципальних коштів, тому я свій голос віддав би за ФК "Івано-Франківськ". Дуже гарна транскрипція букв – ФК ІФ. Основні кольори, на мій погляд, мали б бути малиново-чорні, які гріють душу багатьом прикарпатцям. В емблемі мала б бути вищезгадана транскрипція, якісь символи давнього Станіславова, теперішнього Івано-Франківська, звичайно з футбольною тематикою. І хай не ображаються симпатики "Спартака", "Прикарпаття", "Ніки", "Галичини" та ін. Це пройдена історія. Усі ці назви мають право на життя, але це вже історичні назви, кожна з яких має свою історію. Нова команда повинна мати нову історію і має стати символом об'єднання всіх футбольних сил у місті та області. Напевно варто прислухатися до творчості вболівальників, до побажань людей, які будуть приходити на стадіон. Але остаточне й кінцеве рішення, звичайно, – за акціонерами клубу, які будуть давати кошти, підтримувати фінансово. Тому що тільки установчі збори акціонерного товариства мають право затвердити Статут клубу і його назву".

Шановні уболівальники! Свої пропозиції стосовно назви нового футбольного клубу м. Івано-Франківська надсилайте на електронну пошту – , або використовуйте форму зворотнього зв'язку нашого сайту – Форма зворотнього зв'язку.