Новини :: Новини ІФАФ та регіонів

|

Івано-Франківська обласна федерація футболу відсвяткувала 25-річчя з дня заснування

Івано-Франківська обласна федерація футболу відсвяткувала 25-річчя з дня заснування

26 грудня в обласній філармонії відбулися урочистості з нагоди 25-ї річниці з Дня заснування Івано-Франківської обласної федерації футболу та вшанування лауреатів футбольного сезону 2015 року.

23 грудня 1990 року, ще до моменту створення Федерації футболу України, футбольна громадськість Івано-Франківщини на своїх установчих зборах вирішила створити організацію, яка на добровільних засадах об’єднала футбольні клуби та команди, дитячі спортивні школи, тренерів, арбітрів, ветеранів футболу та вболівальників нашого краю.

Наша область була однією з перших в Україні, яка стала на шлях самостійної діяльності та госпрозрахунку. На протязі багатьох років – це одна з кращих федерацій з олімпійських ігрових видів спорту в Івано-Франківській області, членами якої є понад 17 тисяч футболістів та більше 500 дорослих та юнацьких команд.

Також за визнанням Федерації футболу України Івано-Франківська обласна федерація футболу є однією з кращих регіональних організацій.

Привітати працівників федерації та кращих представників футбольного товариства області завітали голова обласної ради Олександр Сич, заступник голови облдержадміністрації Ігор Пасічняк, начальник Управління молоді і спорту облдержадміністрації Ростислав Микитюк, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, перший віце-президент Федерації футболу України Вадим Костюченко, міський голова Івано-Франківська та голова обласної федерації футболу у період з 1998 по 2006 роки Зіновій Шкутяк, віце-президент Федерації футболу України, голова Чернівецької обласної федерації футболу Василь Орлецький, в.о. виконавчого директора ФФУ Юрій Запісоцький, член Виконкому ФФУ, голова Хмельницької обласної федерації футболу Ігор Хіблін, перший віце-президент Асоціації аматорського футболу України Олександр Каденко, заслужений майстер спорту СРСР, президент Всеукраїнського штабу клубу "Шкіряний м’яч" Андрій Біба, керівник науково-методичного відділу ФФУ Віталій Левченко.

Своє відео-вітання присутнім адресував президент Федерації футболу України Андрій Павелко.

З нагоди ювілею ветеранам івано-франківського футболу, головам районних (міських) федерацій футболу, керівникам асоційованих колективних членів, президентам та керівникам футбольних клубів (команд), керівникам міст, районів та організацій, меценатам, тренерам, арбітрам та спортивним журналістам вручили почесні відзнаки, медалі та грамоти.

Окрім того, голові Івано-Франківської федерації футболу Тарасу Климу та першому заступнику голови ІФФФ Василю Сікорі вручили найвищі нагороди області – медалі "За заслуги перед Прикарпаттям".

Організатори свята показали фотофільм, який пригадав присутнім в залі сторінки славної історії Івано-Франківської обласної федерації футболу за останнє двадцятип'ятиріччя – головні перемоги, кращі здобутки команд, кращих футболістів, тренерів, арбітрів, одним словом – тих людей, котрі на протязі всіх цих років були основним ядром обласної громадської організації.

У другій частині урочистостей пройшло вшанування лауреатів футбольного сезону 2015 року.

Далі за програмою святкування біля офісу Івано-франківської обласної федерації за адресою: вул. Чорновола, 80, відбулося відкриття пам’ятного знаку "25 років ІФФФ", виготовленого у формі м’яча.

У своїй промові на відкритті міський голова Руслан Марцінків сказав:

"Вітаю всіх присутніх на цьому святі. Івано-Франківськ заслуговує на професійний спорт і я докладу всіх зусиль, щоб повернути його в місто. Але ні міський, ні обласний бюджет не можуть собі дозволити утримувати професійну футбольну команду, та й не його це справа. Тому користуючись нагодою я закликаю всіх бізнесменів, інвесторів та підприємців долучитися до розвитку футболу, а міська влада з свого боку буде всіляко цьому сприяти."

ІФФФ – 25 років
ІФФФ – 25 років
ІФФФ – 25 років
ІФФФ – 25 років
ІФФФ – 25 років