Новини :: Кубок Підгір'я

|

"Карпати" Брошнів-Осада – переможець турніру "Кубок Підгір'я" 2016 року

Карпати Брошнів-Осада – переможець турніру Кубок Підгір'я 2016 року

На старті турніру "Кубок Підгір'я-2016" ніхто і припустити не міг, що команди, які відкривали цьогорічні змагання, будуть і закривати турнір у вирішальному фінальному двобої. Якщо для івано-франківської "Ніки" це був перший фінал турніру в історії клубу, то "Карпати" мали змогу вдруге після 2013 року повернути трофей у Брошнів-Осаду.

Спочатку на стадіоні "Маяк" с.Підгір'я відбулась гра за 3-є місце. Минулорічний володар "Кубка Підгір'я" місцевий "Оскар" зустрічався з командою "Турка-Сандаліно". Чотири дні тому суперники вже грали в матчі групового етапу, в якому, завдяки двом влучним ударам, перемогу святкував "Оскар" (2:0).

З таким самим рахунком закінчилася й сьогоднішня гра. На протязі всього поєдинку "Оскар" мав беззаперечну територіальну і ігрову перевагу, яку Павло Дмитрів з Миколою Лазориком втілили у голи на 6-й і 71-й хвилинах.

Матч за 3–4 місця

"Оскар" Підгір'я – "Турка-Сандаліно" Турка – 2:0 (1:0)



Фінальна гра розпочалася з масованих атак футболістів "Карпат". За перші пів години брошнівчане створили купу небезпечних моментів. Пару разів у карному майданчику "Ніки" спалахувала справжня пожежа, але, завдяки долі везіння і самовідданої гри голкіпера Остапа Вульчина, ворота івано-франківців залишилися "сухими". Згодом підопічні Володимира Ковалюка відвели небезпеку від своїх воріт та почали створювати власні моменти, але захист "Карпат" діяв безпомилково. Поступово гра заспокоїлася і суперники на перерву пішли з нулями на табло.

Другий тайм розпочався приголомшливо для франківчан. Не встигла секундна стрілка зробити й півоберта, як Михайло Чопик порушив правила на фланзі поблизу карного "Ніки", а Володимир Боришкевич бездоганно виконав стандарт. Гра пожвавішала. Володимир Ковалюк проводить серію замін і це на 68-й хвилині дало результат. Отримавши пас у розріз, Андрій Слободян чітко реалізував свій вихід сам на сам з Любомиром Атаманчуком. Суперники заспокоїлися і перевели протистояння у центр поля. Все йшло до того, що переможець цієї гри буде визначений в серії пенальті. Швидше за все так би воно й сталося, якби не груба помилка захисного рубежу "Ніки". Неузгоджені дії між захисником і воротарем івано-франківців призвели до втрати м’яча і вимушеного фолу Вульчина в межах свого карного майданчика. Брошнівчанин Георгій Яворський з одинадцятиметрової позначки не схибив. Футболісти "Ніки" пішли ва-банк і на кілька хвилин захопили ініціативу, але зрівняти рахунок не змогли.

Фінал

"Карпати" (Брошнів-Осада) – "Ніка-Івано-Франківськ" (Івано-франківськ) – 2:1 (0:0)

20 березня 2016 р. 16:00. Стадіон "Маяк" с.Підгір'я. 400 глядачів. +8°C

Арбітри: Тарас Дем'янчук (Івано-Франківськ), Ігор Дебенко, Богдан Морозюк (усі – Івано-Франківськ)

4-й арбітр: Володимир Коропецький (Івано-Франківськ)

Спостерігач арбітражу: Ілля Фреїк (Івано-Франківськ)

"Карпати": Л.Атаманчук, А.Громоляк, С.Локатир, Є.Петрик, О.Барановський, В.Боришкевич, М.Ляхович (Р.Покачайло, 70), Р.Кузьмин (Ю.Гладенький, 90+1), О.Локатир, Р.Стасів (Г.Яворський, 58), Р.Романишин (М.Кащій, 80). Тренер: Василь Качур

"Ніка-Івано-Франківськ": О.Вульчин, Т.Бойко, В.Приймак, Я.Семенчук, М.Чопик, А.Комар (Т.Овчар, 24), В.Дербах, А.Вацеба, Ю.Шпирка (В.Волок, 50), О.Веприк, Р.Прошак (А.Слободян, 54). Тренер: Володимир Ковалюк

Голи: В.Боришкевич (46, 1:0), А.Слободян (68, 1:1), Г.Яворський (77, 2:1 – з пенальті)

Попередження: Є.Петрик (23) – М.Чопик (46), В.Волок (69), О.Вульчин (77), Т.Овчар (84), В.Приймак (90)

Карпати Брошнів-Осада - переможець Кубка Підгір'я 2016

За традицією, після завершення турніру обласна федерація футболу визначила кращих за амплуа футболістів. Індивідуальні призи отримали гравці брошнівських "Карпат", івано-франківської "Ніки" і підгірського "Оскара".

Кращі гравці турніру з футболу "Кубок Підгір'я-2016"

  • Кращий воротар – Любомир Атаманчук ("Карпати" Брошнів-Осада)
  • Кращий захисник – Микола Лазорик ("Оскар" Підгір'я)
  • Кращий півзахисник – Володимир Боришкевич ("Карпати" Брошнів-Осада)
  • Кращий нападник – Андрій Слободян ("Ніка-Івано-Франківськ")
  • Кращий бомбардир – Павло Дмитрів ("Оскар" Підгір'я) – 6 м'ячів

Підсумкова турнірна таблиця

  1. "Карпати" (Брошнів-Осада)
  2. "Ніка-Івано-Франківськ" (Івано-Франківськ)
  3. "Оскар" (Підгір'я)
  4. "Турка-Сандаліно" (Турка)
  5. "Енергія" (Бурштин)
  6. "Чайка" (Вільхівці)
  7. "Прут" (Делятин)
  8. "Хутровик" (Тисмениця)

З календарем та результатами турніру "Кубок Підгір'я" можна ознайомитися на сайті у відповідному підрозділі КУБОК ПІДГІР'Я – КУБОК ПІДГІР'Я-2016 З ФУТБОЛУ.

Прес-служба Івано-Франківської обласної федерації футболу